Att vara ledig.

Jaha. Idag är alltså min första dag som ”föräldraledig”. Jag har ju dragit ner på arbetstiden de här sista veckorna så att jag jobbar måndagar till onsdagar istället, så nu sitter jag här hemma och känner mig mammaledig och dricker Oboy och viftar med tårna.

Inatt var jag så rädd för att vakna klockan lite-i-fyra igen att jag vaknade precis hela tiden istället och försökte gissa vad klockan var. Sådär ni vet att man öppnar ögonen och tänker åh fan nu är jag vaken och mannen ligger kvar bredvid så det måste vara mitt i natten och blir lite sur och tror bestämt att man absolut inte kommer att somna om utan att man kommer vara tvungen att dricka mjölk och se på kvinnor som skriker efter epidural istället. Men såklart somnade jag om, och sista gången jag vaknade låg inte mannen där. Då blev jag å andra sidan så upprymd över att jag lyckats sova att jag blev alldeles klarvaken trots att klockan bara var lite i sju. Nåja.

Nu är jag iallafall ledig och jag ska spendera den här dagen med ett efterlängtat besök runt lunch hos Böddi som får fixa kakmonstretfrillan för sista gången innan Leo är ute, och sen ett ännu mer efterlängtat ultraljud för att se om han har vänt på sig. Vilket jag verkligen, verkligen hoppas. Rumpa upp, ok? Håll tummarna för det.

16 kommentarer till “Att vara ledig.

 1. Ha det så behagligt nu – jag reser iväg ca en vecka från och med i natt, så jag ville bara kika in före. Sköt om dig och magen! 🙂

 2. Ja det ska vi verkligen hålla tummarna för.
  Lille A håller en tass, allt va han kan!

  Kram Mrs G

 3. Håller tummarna för rumpa upp:-) dock så har båda mina tjejer valt rumpa ner med planerade kejsarsnitt. Så om så blir fallet så ska jag guida dig. Fantastiska upplevelser båda två som jag inte skulle byta mot vanliga förlossningar för allt i världen. Och nu är Leo in charge för hur det blir, skumt va?
  Kram Mia

 4. Det ärlätt att drömma sig tillbaka, jag har inte gått tiden ut med någon av mina två flickor. Nr ett var ute efter 34 fulla veckor, och nr två efter 35 fulla veckor. Detta är 23 och 18 år sedan och känslan jag fick nät jag såg dina bilder tog mig tillbaka!!!!! Tack!m

 5. Vad skönt att börja trappa ner! Jag ska prova att jobba lite mindre till veckan, behöver verkligen vila mina fogar. Men jag har ju längre än du kvar, så jag kallar det inte mammaledighet än 😉

  Håller tummarna för att lillrumpan ligger rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg