Att ta årets första riktiga höstpromenad.

Det är såna här dagar jag menar när jag tjatar om min längtan efter höst. När man äntligen kan få klä på sig lite mer kläder (ja jag vet; samma tunika och samma stövlar som alltid, men hey – jag är jättegravid och de är jättejättesköna) och ge sig ut när luften är klar och hög och sådär lagom krispig. Sommar är inte riktigt min grej, inte snorkall vinter heller. Men hösten? Den är så förlåtande på något vis. Gör det enklare att stanna inne och titta på film och bli lite mystjock under stora koftor. Och så får man ju äntligen börja tutta fyr på alla de där doftljusen man är beroende av, och hemmet ser inte längre lika stökigt ut när inte solen ligger lågt genom fönsterna och avslöjar vartenda litet hundhår.

Så idag har jag njutit höst och har varit duktig och tagit ut alla hundarna var för sig sådär som man ska göra så att de får egentid, och nu är jag tillbaka med stormfrisyr och löv under stövlarna och sa äta en gigantisk pasta med parmesan och sniffa min man på halsen.

Älskart.

Är det inte bättre att jag direkt länkar till var klänning och sånt kommer ifrån (i de fall jag vet, en del saker är ju så gamla att jag inte har en susning)? Ni brukar ju alltid fråga ändå, och jag är så rädd för att missa att svara. Så får ni ta att det kanske blir lite ”modebloggigt” de gånger jag visar mig – det händer ju inte så tokofta.

46 kommentarer till “Att ta årets första riktiga höstpromenad.

  1. Ahh jag som tycker att jag samlat på mig en hel hög med små höstpromenader vid det här laget…
    Per ren automatik så tar jg nu på mig regnkappan, bara ut i fall att..det regnar ju jämt.
    Lille A blir lite extra busig när det blåser och skuttar som en liten duntuss efter löv som flyger med vinden.
    Ikväll blir det färsk torsk och blomkåls puré, och god äppelkaka finns det också:)

    Kram Mrs G

  2. Underbara bilder! Tycker de är jätte bra att du skriver ut länkar. Hoppas jag är så snygg när jag e gravid.

  3. Hej!
    Har ni kvar Herr Hund? Var ett tag sedan man såg honom, eller kanske har jag bara missat det.

    Allt gott, underbara mänska! <3
    /Embla

  4. Vackra bilder!
    Jag tycker hösten är fin och färggrann, men samtidig så kallll!!
    *Brrr*
    Jag fryser ända in i skelettet och har svårt att stiga ur varma sängen.
    Önskar jag hade ett badkar att krypa ner i :'(
    Får väl införskaffa ullstrumpor och underställ kanske 😉
    Fryser inte du Emma?

  5. Har en kompis som uppmuntrar mig att ”Bli mer gås!”. Alltså inte suga åt sig, låta det snabbt rinna av. Att läsa om människor som står får de de är, som du gör, är ett sätt att ”bli mer gås”! det är kanske därför så många älskar din blogg. För just din ärlighet! Att få synas och höras och det är ok! Tack!

  6. Jo, det är lika bra att du länkar omedelbums. Så slipper vi gå och undra ;-). Men du, är du alltid så fint klädd? Även när du bara går ut med hundarna? Eller är hemma? Oj, oj. Du skulle bara veta hur en annan ser ut här hemma dagarna i ända…

    1. Ha ha ha knappast. hemma går jag i herrkalsonger och skjorta 🙂 Men när jag går ut försöker jag klä på mig. För grannarnas skull 😉

  7. Idag har det varit tokskönt att vara ute och gå. Tjocktröja på och halsduk. Säger som dig älskar’t!

    Det gör absolut inget om det blir lite modebloggigt för jag behöver lite tips. Vet du var man hittar en bra långärmad tröja som man kan ha under en kofta? Jag blir tokig på att jag bara har linnen och aldrig hittar någon bra tröja med lång ärm. Shoppingrunda nästa gång jag jobbar tror jag. 😉

    Kram

  8. Visst är det härligt med hösten! Allt lugnar ner sig lite (innan julen kommer och trissar upp oss igen) och man får tid att bara vara lite. Det blir lättare att andas på hösten liksom, på fler än ett sätt. Jag tänkte göra en liten Skåneutflykt i helgen, vi utgår från Lund. Jag tänker mig kanske något mysigt café eller så… Har du något tips?

  9. Surfar under bolibompa tid, fick en liten tös dreglande över axeln som tjöt åhhhhh vilken goooosig hund en sådan vill jag med ha! Undrar om det är samma effekt som när en annan glor på dina stövlar (den modellen som också kanske skulle funka på mina korta tjocka ben;) och känner bara vill ha….

  10. Man har sina favoriter man går i.. Oh My! Jag har inte så många plagg jag växlar mellan. Men när jag väl köper nått så satsar jag stort och DET kan reta gallfeber på folk. Så har man dåligt samvete.. och varför ska man ha det? Vi lägger ju pengarna på olika saker. Låt oss klä oss hur vi vill och när vi vill.. (när du ändå hade ämnet på tal så var jag bara tvungen att få skriva en rad.. ; )
    Men jag förstår hur du tänker.. Man vill inte missuppfattas..

    Härligt för hundarna att få lite egentid av sin matte : ) och vackra blåsiga höstbilder med ett preggo och hennes fina tunika : )

    Ha en fin kväll!!

  11. Du har så otroligt vackra bilder! Nästan så man vill krypa in i bilden och vara med. 🙂
    Du skrev ett par rader hos mig och det var så kort, men på pricken ändå vad jag behövde höra och jag blev rörd. Tack! Kram tillbaka! /Maria.

  12. Ja just det, jag glömde säga det… så fin du är, det klär dig så bra med gravidmagen och hundarna. Man blir lycklig för din skull när man ser dina bilder och texter.

  13. Hej Emma!! Sååå otroligt bra skrivet!! Visst känns det lite som att man fått en kompis här i dig, på ngt konstigt sätt, förstår själv inte hur man kan läsa en blogg man inte gillar och sen kritisera!! Jag skrev till Erika som driver itoddd.blogspot.com att folk som läser och sen kritiserar andras bloggar är det nog mest synd om själva. Säger ju mer om den än om författaren till bloggen, bitter, avundsjuk vem vill vara det?!?! Att människor kan vara så elaka bara för att de kan vara anonyma, helt otroligt och mkt mkt tragiskt!!

    Apropå det här att kännas som att du är ”en kompis”, idag var jag vid Katrinetorp, nära Svågertorp och plockade vackra dahlior (egentligen har de ingen självplock längre men det var inget folk där och hon som jobbade sa att hon inte såg när jag gjorde det!! dvs jag frågade om de sålde blommor och då sa hon att jag FICK vara tjuv!!). I alla fall, när jag gick där m vovven tänkte jag att det nog var ngt du hade uppskattat. Sen följde UNDERBAR lunch på Vindåkra. Vet inte om du kan äta lax som gravid, men de hade laxcarpaccio som inte var av denna värld!!!!! Bara ett litet torsdagstips!! Kram Lisa i H-viken

  14. Å vad gott att njuta höst! Finaste tiden är väl nu!? (och nu… och nu….:) Och sällan har väl någon varit vackrare än du? /L

  15. Vet du Emma att jag gillar din blogg jättemycket. Det är väldigt roligt när du länkar till fina saker och kläder, MEN… jag skulle gärna vilja att du även länkar till ställen som inte kostar 1600:- för en tunika. Jag blir så förbannat sugen, men jag har inte råd. Gränsen går nånstans runt 800-1000 kr för mig.

    Har du något tips på en sån där personlig webbshop fast med något lägre priser så skulle jag bli jätteglad!

      1. Jag tycker att det är en bra sak med dig att du oftast tipsar om lite billigare saker som rea och så. Det enda riktigt dyra jag sett var sen koftan du själv sa var dyr o den var ju one of a kind.

  16. Du får det att låta så himla mysigt. Men höstpromenader är mysiga.
    Du kan tro hösten är vacker här i Vermont. Så vackra fäger att man tappar andan,får visa bilder här sen för än så länge är träden gröna.
    Ha en skön fredag!
    Kram Bodil

  17. Alltså jag förstår verkligen inte din BM, du ser liksom inte tjock ut någonstans förutom magen vilken är som sig bör! Är inte det f.ö. också själva grejen med att vara gravid, att man får äta vad man vill och när man vill?! Jättefina bilder på er; älskar Tookas öron!!

  18. Du skriver så bra och har så fina bilder jämt! Mysblogg! Och lär säga att du var skitsnygg på dessa bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg