Att inte kunna låta bli.

Nä. Självklart har jag inte kunnat hålla mig ifrån hysteri-städningen så nu skiner hela hemmet och doftar av Lavendel/Mint och Äpple/Timjan, och i tvättstugan hummar både tvättmaskin och torktumlare. Blev ni alla såhär städgalna?

Och med risk för att låta som TV-shop måste jag för hundrade gången i ordningen tipsa om Maison Belles produkter. Jisses alltså. Såg att Ellis Corner fått in ett roligt sortiment till bra priser (jättetrevlig liten nätbutik förresten, kika in där om ni inte gjort det innan) och jag är verkligen hooked. Eftersom jag är doftjunkie vill jag att hemmet ska lukta städat när det är städat, och den där kvalmiga citrondoften man får med bland de vanliga ICA-märkena ger mig bara rysningar. Så mer Maison Belle åt folket säger jag! Kan starkt rekommendera Lavendel/Mint (som sagt) och Apelsin/Lavendel. Ja ni hör ju själva på namnet. Hur kan man inte tycka om om golv som luktar Apelsin/Lavendel? Nä, just det.

Så nu sitter jag här med mina sammandragningar och sneglar lite på fönsterna. De borde verkligen putsas. Och typ varenda textilier i huset borde tvättas. Eller nej inte tvättas – de borde steriliseras. Steriliseras och strykas och manglas och kokas och allt man nu kan göra med textilier och –

Jisses. Nu är jag riktigt på väg att tappa greppet, hör jag.

27 kommentarer till “Att inte kunna låta bli.

  1. Jamen, eller hur? Doften framför allt. Sedan har jag en man som envisas med Silik Bang eller vad det nu heter som innehåller alla kemikalier i världen känns det som. Men vanlig hederlig såpa gillar vi båda :).

  2. Åh jag är likadan. Ska kika butiken du skriver om, som städskadad är dofter ett måste i hemmet 🙂 ha en fin dag !

  3. Haha, jomenvisst!

    Jag bar ut alla möbler ur köket 10 dagar innan BF för att det tvunget skulle skuras och oljas då.
    Jag tvättade även av alla köksskåp, på ovansidan, insidan och framsidan. Du vet för att bli av med äcklig fett som satt sig fast.
    Städade skafferi – gick igenom alla förpackningar och sorterade ut alla gamla kryddor och ställde allt sådant i perfekta rader.
    Tvättade sängkläder och dammsög lister och byggde helt sjuka mängder med nya förvaringslösningar.
    Rensade även rosenbuskarna (vi har rosenbuskshäckar) – det var viktigt att få gjort av någon anledning…

    Men tog det lugnt, det gjorde jag inte, för sitta still finns inte på min lista över saker jag behärskar en längre stund.

    Så, du är helt normal! 😀

    Kram!

  4. Jag var exakt likadan! Jag städa varenda vrå, tre gånger, och tyckte inte om när jag fick besök innan för de ”smutsa” ner… Så då fick jag städa igen! Jag flytta möbler å städa noggrant bakom inte ett endaste litet damm ludd fick finnas när våran bebis skulle flytta in! Kanske ska nämna att jag tog alla Köksskåp med och sorterade kryddorna i bokstavsordning… Sen stor handla jag å bar envist alla kassar själv trots svår foglossning, sen kom hon! Hmm ja vi kanske kramades lite extra hårt den natten med… Ska ju fungera… 🙂

    Ps… Sjalen är underbar! Används flitigt!! Tack ännu en gång! Ha en bra höst krispig dag! //Emelie

  5. Gillar oxå Maison Belle, just nu har jag dock bara diskmedel men lär köpa på mig mer snart:)

    Jag är alltid ett städfreak så det kan jag inte skylla graviditeten på. Däremot så har jag blivit helt hysterisk med att inte ha för mycket saker framme. Just nu är nästan alla väggar tomma och på hyllorna står enstaka saker. Vet inte varför men vill bara ha det avskalat och cleant helt plötsligt…

    Bra förlossningslista du har:)ang lypsyl, lustgasen sägs torka ut läpparna enormt så det är nog därför. Tror jag.
    Kram Kristina

  6. Blev precis likadan…..kuddar som aldrig varit i närheten av en tvättmaskin skulle helt plötsligt tvättas minst varje dag, helt gaaaalet!

    Gillar också maison belle, de har en som luktar ”jul” den är super framåt vintern, hela huset luktar mys. Se upp för gurkan dock, den luktar….ja just det gurka 🙂

  7. Jag städade som en tok, men det va grymt härligt att komma hem från BB och mötas av doften av ett rent hem å slippa ta tag i städningen de första dagarna:)

  8. HAHA! Precis sådär var ju jag när det begav sig! Boa och fixa och trixa… Har kanske inte släppt helt än ..så här 9 år senare!! vad tusan hände? ;D

    Ps. Vart inspirerad av ”Husfrun” som skrev så fint om dig. Och vet du, hon har helt rätt! Man kan inte sluta läsa!

    KRAM och trevlig helg på dig och lilla maggen och co.

  9. Hahaha, ja sån är man när det börjar närma sig. Konstigt hur det är samma för så många. Städa på men glöm inte sitta ner lite ibland också.

  10. Ahh det är ju så himla trist att städa!
    Fast det är klart det blir kanske lite roligare om man har lite sånt där specialrengöring.
    Ska minsann testa det tror jag:)
    Nu är vi på väg till huvudstaden över helgen och då har jag bokat in vår städerska så det blir rent o fint tills vi kommer hem, det slår ju det mesta:)

    Kram Mrs G

  11. Dofterna är underbara och man vill ju bara städa. Köpte nyligen tvättmedlet för kläderna och vilken ljuvlig doft det finns i tvättstugan nu 🙂 Ha en skön helg!

  12. Då förutsätter jag att du även använder Durance strykvatten i lavendel när du stryker. För visst stryker du dina örngott så att de luktar svagt om lavendel när huvudet landar på kudden på kvällen? Om inte, gör det, underbart!

  13. Eftersom jag älskar lavendel så MÅSTE jag nog ta och testa den där med lavendel/apelsin. Det hör ju jag det. Luktar gudagott. Redan innan jag luktat på riktigt!
    Trevlig helg. xx

  14. Hihi, det låter underbart! Vår dotter är fyra månader nu men min städhysteri sitter liksom kvar? Jag hoppades nästan att den skulle försvinna lite så man fick återgå till sin symbios med dammråttorna… Men nej, det finns fortfarande stor njutning i att superduperstäda!

  15. Men snälla nån! Vilken blogg du har, vilka bilder och vilken förmåga du har att förmedla känsla! Har en del att läsa igenom ser jag men än så länge, toppers! O jepp, vad spännande att ha några få dagar kvar, snart är du mamma! Svindlande tanke, så var det för mig iaf.

    Ha en fabolös helg, o du, glöm inte att andas!

    Åsa i North Carolina

  16. Exakt sådär blev jag också. Som en djurhona som bara boade och boade och boade. Städade överallt, rensade, klistrade in, sorterade och tvättade. Min man var i total chock men vågade inte annat än hjälpa till. Han tyckte nog att jag var knäpp när jag tvättade alla duntillbehör i sängen två veckor efter jag senast gjort det. Men jag bara kände att jag var tvungen. Köpte till och med handsprit i någon sorts storpack som man kan änvända på golvet för att få bort de sista resterna av smuts…. Gosse… Jag som är hästtjej och utan att blinka kan sitta med ridbraxor i soffan i vanliga fall. Stor kram till dig du FANTASTISKA kvinna som ger mig så enormt mycket. Din penna är så vass så vass. KRAM

  17. Vilken tur att du skrev om dessa produkter igen för annars hade jag inte fått veta. Jag har missat detta innan men förstår att detta är ett måste för mig 🙂 Jag gillar heller inte Ica-citron-doften, uuuuuuuu. Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg