Att lyssna på sina läsare.

Ser ni vad jag har köpt? Svindyr Purelan tuttkräm, rekommenderad av er läsare. Jag säger ju det; jag går på allt sånt där ni säger är bra om ni bara är tillräckligt övertygande (förutom kvaddlar, det skulle nog inte ens Edward Blom kunna sälja in till mig). Nu hoppas jag att jag ska kunna amma så att jag på riktigt kan få ta del av denna mirakelkräm och se om den är så bra som ni säger. Jag lovar att ge antal tummar upp sen.

Men nu ska jag ut och fika med den galnaste sockersjuka Mollysen som finns, och sen ska jag jobba klart för idag och bege mig hem och prata snällt med Leo så han tittar ut snart. Jag tror att han fattar att om det ska bli gala! av hans mamma tills den 13 november är det snällt om han ger henne mer än två veckor att … eh… stoppa tillbaka allt där det satt innan. Så att säga.

37 kommentarer till “Att lyssna på sina läsare.

  1. Har din braiga 😉 BM missat att berätta för dig om universal”medlet” bröstmjölk? Det hjälper mot ALLT, särskilt nariga och sönderammande bröstvårtor 🙂

    Ha en bra dag!

  2. Eh varför tuttkräm? Nu har jag iofs inte ammat så länge men jag kämpade som en galning för att amningen skulle fungera och jag har aldrig behövt någon tuttkräm. Funkar det inte med bröstmjölk och olja när man badar/duschar?

    Kom precis på en sak, vad gör du om Leo inte har kommit ut till den 13 november? Jag hoppas verkligen att du inte är en av dom som måste gå över så länge men det kan ju bli så.

    Kram

    1. Alltså Emma. Om du tror att jag vid det laget (33 dagar över tiden!!!!) inte redan hade parkerat mig på BB och vägrat gå tills de plockat ut honom så tror du ganska fel *s* 33 dagar över tiden är INTE okej. Två veckor; ja. Thats it. Sen får de göra vad de vill, men ut ska han.

  3. Appropå kvaddlar.. Jag hade precis samma inställning som du har nu. Men efter över 24 timmar med värkar och en epidural som hjälpte i max 20 minuter så gjorde kvaddlarna sitt kan jag säga! Fruktansvärt obehagligt och ont de första tre minutrarna, men sen följde en obeskrivligt bekväm känsla med värkar som knappt kändes! Så jag tvekar inte att använda det igen om värkarna sätter sig i ryggen nästa gång också!

    Men jag förstår helt klart din nuvarande inställning!

  4. Spännande att det närmar sig med stormsteg =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling, perfekt för dig som snart ska få barn =)

  5. Har ganks anyligen börjat läsa din blogg, den är underbar! Tack för att du förgyller min dag.

    Ett tips, och det här vet jag låter ubermammaslafsigt, men… apotekets bh för bröstopererade kan bli din bästa vän, den är nämligen SKÖN och funktionell att sova i! Din uttömmande föräldrarutbildning har säkert gett dig massor av info 😉 och förmodligen då också att du måste sova i något som gör att du kan ha pads över tuttarna annars vaknar du plaskblöt varje natt! Då är apotekets kasslernätsliknande bh din bästa vän! Ta på den efter att din man släckt lampan dock ;)Jag har gett den i present till flera nybllivna mammor som tittat på mig som jag var knäpp men som efter några veckor sagt att det varit en av de bästa mammaprylarna i vardagen! http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=206227

    1. Oh ja den är UNDERBAR! Köp minst tre!! Bröstkräm har jag heller aldrig använt. Bröstmjölk funkar perfekt!

      Mitt ALLRA viktigaste tips ( som jag ger ALLA nyblivna mammor på BB vare sig dom vill eller ej) är att äta BULKMEDEL (din make vet hur det funkar) från förlossningen och framåt. Och om du behöver bajsa, GÅ DIREKT! Skit i amning, bebis och allt annat och kasta dig in på toan! Bli inte förstoppad helt enkelt! Det är liksom jobbigt nog ändå att få ut skiten…. (-;

      Mitt näst viktigaste tips är att använda TENS. (Men det har jag kanske redan skrivit tidigare). Jag tycker att väldigt många av dom som klarar att stanna hemma tills förlossningen verkligen är igång gör det med hjälp av TENS. Urbra!

      Mitt tredje viktigaste tips är att köra hård ryggslutsmassage och ”skaka rumpan” samt andas.

      Var inställd på 48 timmars slit och skit! Sen är det klart och väl värt besväret!

      Kramar

  6. Hm, inte kan jag träffa tangenterna rätt heller! Slarvmajan önskar dig lycka till med att trycka ut underverket!

  7. Här har jag lullat runt på annat håll och helt missat att du är i final och ska på fingala… Fy attsingen vad lusigt av mig!!! Tusen Massa Grattis!!! Superduperskoj ju!!!
    Och vi ska nog få till dig i galastass, har ju lite att låna ut om inget annat… allt för att få dig att konvertera till vår sekt… haha… ;o) Kram snyggo!

  8. Hej Emma!

    Vad är det för vacker bebiskorg du har köpt? Varifrån kommer de gosiga/söta lakanen, fr Lexington Baby?

    KRAM!

  9. Hej!

    Den absolut bästa tuttkrämen finns på Life butiken.Lansinohl (stavning!!?)Jag har haft den med båda mina barn och hade inte klarat att amma utan den. Den är absolut super!! Lova att du köper hem en sån också och provar! Min väninna köpte inte den när hon fick sitt andra barn för hon trodde brösten var härdade och hon trodde hon skulle dö när såren kom.

    Tack för en underbar blogg,jag är fast!

  10. Hejhej Emma!
    Du, såriga, onda och salvriga bröstvårtor i alla ära… men jag vet en hel del som ”klarat” sig utan det med hjälp av dom däringa bröstvårtsskydden i silikon (tror jag det är) som finns på apoteket som man har på under amning. Har ej provat såna själv men de som tyckt dem varit bra har inte fått ont/sår o dyl. överhuvudtaget. Om det sen inte rekomenderas av bm och förståsigpåare låter jag vara osagt, men prova går ju alltid 🙂
    Kram!

  11. Allt kommer gå så bra ska du se, hittills har ingen hört talas om ett litet människobarn som vare sig stannat kvar därinne eller legat och kurat i över 10 månader!;)

    Ps min BM tipsade om att ”samliv” kan ge en skjuts på processen om väntan känns lång…ds

  12. AJAJAJ, KVADDLAR ÄR SKIT!

    Jag hann aldrig gå någon ”lära sig om förlossning & föräldraskaps kurs” eftersom barnen kom i v 24. Väl på förlossningen så sa någon ”kvaddlar kan du få” … Jaha tänkte jag, visst liksom. Efter 16 timmar med värkar. Fick dem, & ja, det gjorde ont som FAN & jag tänker ALDRIG ta sådana igen. 22 timmar tog förlossningen… kvaddlar kan kvitta!

  13. Jag hänger inte med här riktigt (ehh.. inget ovanligt ifs) men vad är den bra för (bara nyfiken) tuttkrämen? Stockning? Narighet? eller vad.. Äh! Skit samma! Den är säkert skitbra. Hoppas jag..
    Å fika.. Här är en till som älskar fika! : ) Har nyss satt i mig två chokladbollar : ) Och då snackar vi inga små hemgjorda, utan du vet dom större man köper i paket.. Hå hå håå så gott!!

  14. Kvaddlar funkade på mig, en stund iaf. Sen bönade jag efter ryggbedövning.
    Om inte salvan funkar – använd tuttmjölken, ett universalmedel som läker allt :)!

  15. När ja var gravid med mitt första barn sa alla att va du än gör ta INTE sterila kvaddlar eftersom det skulle göra djävulskt ont. Väl inne på förlossningen fick jag en skitbra barnmorska som jag hade fullt förtroende för, hade hon sagt att ja skulle ställa mig på huvudet och föda barn hade ja gjort det. När hon föreslog sterila kvaddlar sa jag att ALDRIG I LIVET! Hon bara skrattade och sa att idag lägger man kvaddlarna på ett annat djup så att det inte gör ont och att hon tyckte jag skulle göra som hon sa! Att föda barn gör ont. Riktigt jäkla ont. Men kvaddlarna var suveräna och just därför är det den enda smärtlindring jag haft på båda mina förlossningar. Å så den finfina lustgasen, inte att förglömma 😉

  16. Tutt-krämer i all ära, jag har ammat mina ungar i sammanlagt 2 år. Har ALDRIG behövt smeta in bröstvårtorna med nåt klet! Det enda jag inte har kunnat leva utan är snor-sugen Frida. Finns på apoteket. Helt oumbärlig:)
    (Och klart du kan amma, du har ju bröst! Enligt min teori skiter det sig för att folk stressar upp sig så förbannat över amningen.Man tjänar jäkligt mycket på att vara luuuuugn:)

    1. Nu är det dock så att man inte kan amma bara för att man har bröst och är lugn. Ge fan i att ge oss icke-ammare mer dåligt samvete. Sånt där blir jag faktiskt arg över. ALLA KAN INTE AMMA.

      Och ang. såna skydd man kan sätta över bröstvårtorna, använd inte såna i onödan. De kan bidra till mjölkstockning.

      och nu blev jag helt plötsligt en sån jag lovade att jag aldrig skulle bli, en som ger råd till en blivande mamma som inte bett om det. 😛

      1. Lugna ner dig. Om du läser ordentligt ser du att jag faktist skriver att det är MIN egen teori. Jag tror faktist att stress kan förstöra mycket för nyblivna mammor när det gäller amning. Alla kan inte amma, nej men alla har faktist förutsättningarna i form av tuttar och mjölk-körtlar. Hade inga planer på att ge nån dåligt samvete, vad ska man få det för om man nu inte kan…….

    2. en nässug (i någon form) kan vara otroligt bra att ha hemma i fler lägen än snor! fick uppleva det då vår lilla L 8 dagar gammal kräktes i vagnen genom både näsa och mun, använde nässug tills ambulansen var på plats! Lycka till med bebben!!

  17. Tuttkräm i all ära men då hejar jag mera för den där plasthatten man sätter på brösvårtan som blir som ett skydd! Då slipper du sår å annat gojs! Å strunta i att dem säger att sug greppet blir fel för jag har inte märkt något på mina barn eller på mina vänners barn! Bebis glad, mamma glad, bröstvårta frisk å stöddig!
    Men jag var som du! Köpte tuttkräm första graviditeten och allt annat som alla sa att man bara var tvuuuungen att köpa! Å visst den fungerat säkert toppen för dig! Va vet jag?! 😉
    Ta hand om er! Å massa Grattis till Finalplatsen! Den är du mer än värd!
    Kram

  18. Tuttkräm = äsch, Bröstmjölk = Yay!
    Kvaddlar = Yay, epidural = äsch….spörs vem aman frågar alltså! Finn din egen väg o LYSSNA på magkänslan, kom ihåg o andas, följa med kroppen!
    Låter ”flummigt” men funkar som bäst på ”de flesta”

    Happy good lucky till dig!! Klem Anna

  19. Jag födde alla mina 3 barn på sidan och hade lustgas som smärtlindring. Ville bara säga det haha! ;P Mitt heta tips är en varm tvättlapp (typ frotté) att ha mot anus (ursäkta hur detta låter) när barnet trycker neråt som mest just innan den kommer ut. Tack för en bra blogg och Lycka till 🙂

  20. vet du ,Emma, gå in i det här med öppna ögon, lyssna inte för mycket på oss andra, det är såå individuellt det här med förlossning,amning och föräldraskap.

    man är inte så jävla kaxig när man ligger där i värsta värken..sambon sade att jag hade bett honom att skjuta mig..kommer jag inte ihåg. Känner du att du behöver bedövning, ta det!
    Vill du ha bröstkräm,använd det.
    Vill du inte amma, gör inte det.
    Oroar du dig för något, ring BVC, med lite tur får du prata med någon mer ”normal” än den BM du har idag hehe.

    angående bröstkräm så har apoteket också det, vilket jag har tacksamt använt här hemma, knallandes omkring med öppen amningsbh och insmorda bröstvårtor. Skitsexigt.

    Kram.

  21. Gällande bröstvårtskrämen Purelan så tar den ju inte bort det onda med amningen i början men den håller bröstvårtan mjuk mellan amningarna. Visst har jag provat med bröstmjölk men jag tyckte den torkade in och det var efter att jag fick en spricka som jag började använda krämen. Känner igen mej i Anna i Malmös beskivning om öppen amningsbh och insmorda vårtor 🙂 Hoppas den funkar för dej! Har varit utan internet några dagar så nu ska jag gotta mej vidare i dina härliga inlägg. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg