Att kickstarta dagen.

Tjahapp, då var man mammaledig då. På heltid. Murphys lag tyckte att vi skulle fira detta lite extra genom att väcka mig med att låta brandvarnaren gå igång sisådär två meter från sängen. Om vi säger såhär; min man köper inga futtiga brandvarnare. Den saken har jag ju klar för mig numera. Det var som om ett jäkla flyglarm dragit igång på ovanvåningen och Tooka nästan trillade ur sängen i förskräckelse medan jag satte mig yrvaket upp och vrålade:

– Vad är det för något?! Va?! Vad är det?! Döda det!

till min stackars man som fick ta trapporna i tre steg. Balanserande på en pinnstol lyckades han sen tillslut få tyst på avgrundsljudet till allas lättnad. Det var bara Tant som tog det hela med ro, såklart. Hon hetsar inte upp sig i onödan.

Så nu ska jag fortsätta den här morgonen med att dra i mig någon liter Oboy, göra en smoothie, hysteridammsuga, invänta hantverkare (har sagt att de kommer klockan 09:00, tror det betyder runt lunch på hantverksspråk) och fundera ut var någonstans i huset man kan ställa det inhasade olivträdet på 1,85 m utan att det ser onaturligt ut.

Ja. Jag har väl lite att göra.

37 kommentarer till “Att kickstarta dagen.

  1. Haha… Kan riktigt se det framför mig när du skriker. Tack för det morgonskrattet, behövs nu när man ligger sjuk hemma. Njut av din första mammalediga dag!

  2. ojoj.. vilken härlig sovmorgon du fick 😉
    Det låter som att du har lite och pyssla med under dagen, skönt att det inte är fler som är sysslolösa 🙂
    kram

  3. Vad ska hantverkarna göra (nyfiken)?

    Men du – har du tid över får du gärna hoppa in och ge lite åsikter om husägande hos mig. Samlar på mig åsikter just nu för jag och maken måste besluta oss för något och det är så jäsingens svårt. Gah.

  4. Vi hade ett olivträd som inte överlevde förra vintern, vi hade det för varmt inne tror jag. Så nu är Oliver död 🙁

    Vad var det som utlöste brandlarmet?

  5. Men stackare!
    Jag råkade ut för detta kl 03:00 på natten en gång. Snacka om panik! Rusade yrvaken ut i hallen och stod och försökte förstå vad det var och när jag kom på att det var brandvarnaren så måste jag ju kolla så det inte brann någonstans också.
    Kan tillägga att maken jobbade natt, suck! Annars hade han fått springa runt såklart, he he. 😉

    Ha en fin dag, själv måste jag plugga så det står härliga till. Blev mest bara bak för mig igår som du redan har sett.

    Kram kram J

  6. Grattis till första dagen som mammaledig!! Det är en speciell tid :O) Vad jag skrattde när jag läste ditt utrop. ”Döda det!!” As kul!
    Kram

  7. Hoppas du får en mysig första mammaledig-dag, tänkte skriva något klämkäckt om naturens sätt att förbereda(det där med brandlarmet) men inte alla bebisar väcker en sådär dramatiskt! Hör av dig om du har lust att ses på Märtas och äta kladdkaka, jag är också bara hemma och laddar. Kram Ida

  8. Jag hade ett brandalarm i min gamla lägenhet där batteriet höll på att ta slut. Detta fattade ju inte jag, för jag hörde bara små korta pip då och då konstant hela nätterna utan att lokalisera varifrån det kom (tro mig jag sprang runt i hela lägenheten och försker fatta varifrån det kom) tills min underbara pappa gjorde mig uppmärksam på att det var brandvarnaren som varnade om lågt batteri. Så där låg jag och pinades flera nätter i rad helt i onödan!

  9. Vad mysigt att du har gått på mammaledighet! Nu är det bara att vänta på lilla bebisen då! Spännande! Själv har jag ju hela tolv veckor kvar innan datum! 🙂

    Jag har förresten börjat följa dig på Bloglovin nu! 🙂

    Ha en bra dag!
    Kram

  10. Ja du dom där brandvarnarna, herrejösses! Första gången den gick av när jag stekte pannkakor så tjöt den och två skrämda barn ikapp, andra gången jublade barnen och nu sitter dom och hoppas – dock inte jag ; )
    Malin

  11. Hahahaha..underbara morgon!! Här ringde väckarklockan prick kl 00 i natt….en väckarklocka som slutat larma för längesedan men som får leva kvar som enbart tidens vägvisare nattetid…inatt ville den plötsligt vara med igen!!! Välkommen får man väl säga…eller nått…

    Tack för morgonens första skratt!!

    Njut av dagen Emma!!

  12. Jag har nyligen börjat läsa din blogg och gillar den skarpt! Själv gick jag på havandeskapsledighet en månad innan beräknat födelsedatum. Det var bara det att lillfisen stannade kvar 19 dagar längre än planerat i min livmoder, så det slutade med att jag gick hemma nästan två månader med mina 20 extrakilon. På två månader hinner man städa alting väldigt noggrant. Många gånger. Jag tvättade till och med duschdraperiet. Fast jag andades som en KOL-patient på grund av de där 20 kilona som fördröjde mig i städandet och jag kissade ungefär tre gånger i timmen.
    För övrigt anser jag att kolhydrater regerar!

  13. Haha, oj oj, vilket ”härligt” uppvaknande! Hoppas resten av er dag blir mer rofylld.

    … Eller nej förresten, jag hade ju gissar stork-datum på idag 😉 )

  14. Det var inget roligt uppvaknande… Skönt det inte brann dock:)
    Härligt att vara föräldraledig nu, det är jag med. Började i mån:)fast ledig vet jag inte om jag är. Håller på och donar och fixar som vanligt och hysteridammsuger typ varje dag. Men en och annan vilpaus blir det allt:)
    Ha en skön dag.
    Kram Kristina

  15. Njut nu av tiden som ledig. Och ett starkt tips är att inte förvänta sig att bebis ska komma på utsatt datum, jag väntade mig knasig och blev halvt galen på kuppen 😉 Njut av tiden och drick Oboy och vila mycket. Det blir inte mycket av den varan sen. Vårt lilla Hjärta är två och en halv vecka och vilken omställning livet bjöd på 😉 Härligt och helt kaotiskt 😉 Lycka till med allt nu! Stor kram

  16. *asg* Du gjorde min dag igen. Jag försökte ha högläsning för fina Fru Stjernholm men det gick inte så bra för jag skrattade alldeles på tok för mycket.

    Det lät som en hemsk morgon men gud vad du skriver härligt Emma! Jag såg det framför mig. *s*

    Kram

  17. Fullt upp med andra ord!
    Vänta nu… ett olivträd inomhus?
    Så hantverkare är notoriskt sena i Sverige med? Trodde den sjukan bara hunnit att invadera Nya Zeeland så långt. ;o)
    Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg