Att lyssna på sina läsare, del 2.

Så nu är mannen hemkommen efter kvällsjour, och med honom den här från posten – den sista biten i pusslet. Den mjukaste, fluffigaste babyfilten det går att uppbåda (en Little Giraffe) redo att svepas runt en Leo. Det var Emmas kommentar om Region Skåne-filtarna som fick oss att fatta att det här var ju riktigt viktiga saker det här med babyfilt (och aningen roligare än tuttkrämen) så nu ligger den i BB-väskan och väntar.

(Tooka som är en connoisseur för mjuka, fluffiga saker cirkulerar dock runt väskan och eyeball:ar filten ordentligt så det kan tänkas att den får läggas utom räckhåll på ett skåp snart om hon inte ska hogga den och göra den till sin).

Så nu är det Brangelinas unge, TomKats unge och så vår håriga lilla filosof. Känns stabilt, tyckte Scout ”Googlaren” Valiant. Jo, jo. Det ska väl börjas i tid. (Och jag tror minsann att det finns någon form av oskriven lag som säger att det är okej att gå bananas med första barnet, right? Kanske inte andra, men iallafall första. Vår andra kommer få en bananlåda och en tvättlapp).

36 kommentarer till “Att lyssna på sina läsare, del 2.

  1. Det är helt okej att gå bananans med första. Jag har ett så det har bara fortsatt. De där som säger att till andra och tredje tar du över grannens begagnade sittvagn …njaaaa…inte jag inte. Skulle inte hända. Underbar filt!!

  2. Å en sån fin liten bebis-pläd :)!

    Han kommer må som en liten prins när han ploppar ut ur dig! (För ”ploppar ut” hoppas vi ju på ;))

    Ps. Någon liten läpp-kompis som kommit fram ännu? Ds.

  3. Ett litet tips till er och filten….mys och gosa så mycket som möjligt med den nu innan Leo ska använda den. Då luktar den gott av mamma och pappa och han kan sova tryggt och snutta med den. Jag sov med filten hos mig och så fort Filip kom fick han den om sig. Ett litet tips på vägen!

  4. BÄSTA TIPSET!!!
    Köp ett ”speciellt” schampoo, balsam, duschcreme, bodylotion,¨
    Det räcker med tex en speciell bodylotion tex. Detta ska vara en helt ny sort för dig. En som du ALDRIG har använt. Denna packar du ner i BB väskan. Använder under tiden på bb och första månaden hemma. Sedan packar du undan denna doft. Använder den helt enkelt inte mer. Kanske packar ner i första ”babylådan”. jag looovar dig årets upplevelse när du sedan 1 eller två år senar luktar på din doft. SÅÅÅÅÅ HÄFTIGT!! Vårt doftminner är verkligen effektfullt
    WOOOMKABOOOM är du tillbaka på BB trots att din ”lillskit” är en finnig trettonåring 😉

  5. Säg inte det;) Min förste fick iofs mycket kläder, men inte något extra, (stackarn).

    Nästa dröjde hela 7 år, och då hade ekonomin förbättras, så där var det PoP och Ralph Lauren och andra finfina kläder för halva lönen!

    Sen hade vi ju hunnit sälja eller ge bort mycket av allt. Sängar, barnbilstolar osv, så jag kan säga att då vi mest lånade ihop saker till första, så gick vi bananas på nr 2 istället;)

    Om vi fick en 3:a nu så vill jag inte ens tänka på vad det lilla livet hade kostat oss..haha!

    Kram Susanne

  6. Det var en underbar filt! Nej, när efterföljande barn kommer så får de ärva så om ni skaffar många, många så kommer alla investeringar utslaget bli nästan ingenting per unge 😉

  7. När jag var 9 veckor flyttade vi till England för att pappa skulle jobba där ett halvår eller så. Mina föräldrar var då lyckliga ägare av en Mini-Cooper där bohaget skulle få plats… eller ja, inte allt… vi skulle ju bo inhyrda hos Mrs Chaney, men det viktiga. Som tvättkorg tex. Den fick följa med men istället valdes barnvagn bort. Dock fick jag med min babyfilt, som inte på en fläck liknar detta under av mjukhet som du uppvisar här! Jag är ett bevis på motsatsen, jag (det första barnet) fick en tvättkorg – min syster (andra barnet) fick nåt som liknande er filt… men så är hon ju en 80-tals sladdis också 🙂

  8. Äsch nu tänker jag vara lite tråkig och moralig, men jag har sett att du många gånger fått tips om att använda speciella dofter i samband med förlossningen för att ha den doften som minne sen.
    Måste bara lite tantigt påpeka att det allra bästa för bebisen är om man använder oparfymerade produkter så att den känner mammas egen lukt. (Om man dessutom skulle ha otur och få vara på Neo med sin lilla, så får man inte ens använda parfym. Värt att ha i åtanke kanske. Sen gör alla som de vill, och jag ber om ursäkt om jag verkar ha en pinne upp i ändan, men jag är formad av mina erfarenheter (som alla andra såklart :)).)

  9. Underbart! Bäddar du fint och mysigt så ska nog en bananlåda duga gott och tvättlapp är inte illa det heller. Tänk vad nära det är nu! Spännande!

  10. Skulle också gå in och tipsa om att sova med filten. Men det var det ju redan ett par tjejer som gjort. Väldigt gosig ser den ut att vara i alla fall. Ni kanske ska köpa några till vovvarna också 😉
    Kramis

  11. Hihi, du får jo sagt det du;)
    I allefall, et skikkeig koseteppe er et must! Selv har vi denne gangen gått for et hjemmestrikket merinoull teppe, og jeg bruker det 24/7….
    Og du, gratulerer så utrolig masse med finaleplass, det skulle jo søren meg bare mangle:)
    Og velkommen i ”permisjonsklubben”, beste tilværelsen ever, kan jeg love:)

    KLEM

  12. Tittade på och läste ditt timo inlägg och måste säga att: Någon vackrare än du på dom bilderna var länge sedan jag såg. Jag blev alldeles gråtmild av att titta på dig, kram

  13. Ojoj, du påminner mig! Bra, tack!

    hade glömt… vikten av filten… Måste handla.

    Första barnet, andra ungen och tredje? Stackars tredje, han har ju inte ens fått en filt än!

  14. Bra köp! När jag läste kommentarerna om BB-väskan skrockade jag för mig själv, vis av erfarenhet (ja, shit va vis man blir när man just fött barn, tror att man är värsta Oraklet och vill gärna dela med sig av sin kunskap till ALLA, även oombedd om någon soon-to-be-mamma inte har vett nog att be Mig – Oraklet – om råd) vet jag ju att det mesta man packar i väskan förblir oanvänt, men – hey, det har ändå gått ett helt år sen min förlossning, jag har lärt mig att lägga band på mig! – kommenterade inget utan tänkte att det där får du upptäcka själv, det är ändå rätt mysigt att ha en hel väska full av bebissaker som man kan snegla på några veckor, och skönt att ha med allt ”ifallomatt”, och det skadar faktiskt ingen att man har en mjukisfotboll (!) för mycket med sig, eller 1 kg nötcreme som inte äts för att bm ändrar instruktion från ”smäll i dig choklad nu, ladda med energi” till ”nu får du sluta äta och dricka ifall det blir akutsnitt” alldeles för snabbt (man kan faktiskt äta nötcremen när man kommer hem, och jag tycker fortfarande att idéen var genial – om man har för ont för att orka TUGGA chokladen, så kan man i vart fall SUGA i sig den), dessutom finns det säkert någon som läcker lite lagom och faktiskt kan använda vanliga Always istället för sjukhusets enmetersbindor med kuddstoppning (som ironiskt nog heter ”mini”, men ingen bm har någonsin sett en ”maxi”…i vart fall ingen av de 5 som jag frågade för att lätta upp stämningen när de envisades byta åt mig – jo, man får hjälp med påklädning av nättrosorna oxå!) och blöjor kanske är bra om förlossningens enorma högar av gratis-Pampers inte känns rätt (om den blivande fadern spelade libero i sitt fotbollslag som ung? håhå, man kan ju tro att jag är från Götebooorg).
    Efter världens längsta mening har jag glömt bort vart jag ville komma?
    Jo! Filten var det enda vi plockade upp ur väskan!
    Stackarn fick åka hem endast iklädd blöja; efter alla (oombedda) råd om hur snabbt bebisarna växer ur sina kläder hade vi resolut satsat på storlek 56, och går man över tiden tror man knappast att man får med sig en spädgris på 2.8kg med sig hem – och då är det viktigt att man har en varm och gosig filt (som är snygg och tidlös eftersom alla bilder från de tre bb-dagarna visar 95% filt och 5% rödmosigt tryne som sticker ut i olika vinklar).

    Fast jag hade kunnat döda för ett hårspänne också.

  15. Haha bara för att jag läste det här igår innan jag gick och la mig så drömde jag om den här filten. Och att jag konstant var tvungen att flytta olika hundar från denna filt eftersom ALLA ville gossa med den. När jag istället försökte lägga den i ett skåp högt högt upp så försökte en lite jack russel attackera mig. En bra filt alltså.

  16. Du gör helt rätt i att linda in Leo i den gosigaste av alla filtar, den är ju underbar den där!! Jag tror att det där med att köpa prylar till förstingen är liksom att förbereda sig inför ankomsten, även om man känner sparkar i magen tyckte jag att allt var så overkligt tills bebisen faktiskt kom. Prylar är ju liksom det enda handfasta innan ankomsten. Så köp precis vad du vill och vad du tror Leo behöver. Den första tiden hemma kommer du ändå inte vilja åka iväg och handla så det är skönt att ha allt hemma 😉

    Jag läste någons kommentar ovan om duschkräm/schampo med en speciell doft och kom då att tänka på en mycket speciell doft – den mest underbaraste man någonsin känt. Glömt inte detta: När Leo är hos dig ska du passa på att lukta på honom i massor de första timmarna och ända fram tills han badas för första gången (på vårt BB badade inte barnen förrän efter 1-2 dygn). Doften går liksom inte att beskriva egentligen men någon blandning av sött och vanilj eller liknande skulle jag vilja säga. Idag har jag nästan glömt doften men jag VET att det var det godaste jag doftat. Just att lukta på det nyfödda barnet var en kollega som tipsade mig om och jag är så glad för detta. Det är nämligen så mycket nytt efter och under förlossningen så jag är inte säker på att jag hade lagt detta på minnet själv annars. Så glöm inte, INNAN badet.

    Sköt om dig! KRam Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg