Att få en lust att göra om.

Jag vet inte om det är graviditetens fel eller årstidens, men med det lite kallare vädret har det också kommit en stor längtan efter att göra om. Inte totalt, men att skaffa lite nya saker. Byta ut. Känner ni likadant?

Och det känns som om smaken förändras lite med årstiden också – jag längtar efter saker jag inte nödvändigtvis suktat efter innan. Just nu är jag inne på att göra något med kontoret och mitt hjärta hoppade till lite av åh!:ande när jag såg dessa. Ja, jag vet. Det är insekter. Men just nu är dom det snyggaste jag sett på länge. Är det hormonerna som spökar  eller är de precis sådär snygga som jag har fått för mig? Skit samma.

(Om mina hormoner vill att jag ska sätta insektstavlor i kontoret får jag helt enkelt hoppas att dom har bra smak – för insektstavlor blir det nog fasiken).

Jo. Man måste in med lite otippade saker ibland. Allt kan ju inte bara vara stjärnor och segelbåtar och hjorthuvuden hela tiden. Det finns nog plats för en Dynastes Hercules också. Eller två.

Ja. Jag tror på det. Mer skalbaggar till folket.

Och skelettet! Herregud skelettet! Jag dör av ha-begär!

35 kommentarer till “Att få en lust att göra om.

 1. Japp, känner precis likadant – har just lekt med Washi tape och haft hur skoj som helst och planerar att måla en byrå vilken dag som helst. Känner så här varje höst, det är liksom dags att skaka om saker. 😀

 2. Det är absolut hösten. Jag är likadan när hösten börjar komma. Det är nog för att man ska sitta inne och glo på sina saker i ett halvår framöver och då gäller det att man gör snyggt. Så tänker jag. Kanske att dina hormoner spelar in lite. Hur som helst har dina hormoner bra smak.

  Ha en underbar helg!

 3. Glömde säga att jag är SÅ glad att jag inte är den enda som uppskattar vackra skelett… Och jag är även lite till mig över att få använda mig av den meningen, det lär nog banne mig bli enda gången! 😀

 4. Du är absolut helt normal. Tavlorna och skelettet är vrålsnygga!! Men hjorthuvuden?? Det ser mer ut som små rådjurspinnar till horn som du har på väggarna?? Fast vem vill vara petig ;-).

  Puss och kram!

 5. Ha ha! Fråga min man… Det är årstiden… Får alltid ett ryck så här på hösten… 😀

  Tavlorna är heeelt ljuvliga! Fjärilarna har förresten flyttat in i Finabo… 😉 //Carin

 6. Jo jag har nu haft känslan att göra om lite här och där, men har fastnat i tanken och inte bestämt mig för om det är bra att eller dåligt att konstant greja om hela tiden (som jag tycks göra). Hade en liten tänkning idag om att det kanske vore bäst att bara bosätta sig i 1 rum och ha alla sina favoritsaker nära istället för utspridda på 280 kvadrat… Nä skämt och sido jag fattar att när hösten kommer (och hormonerna) så tänds gnistan till förändring i boet. Och när vi var på Danmarkstrippen fingrade jag på en och annan insektstavla, men jag får nöja mig med mina skalbaggsknoppar från Indiska 🙂

 7. Läser i högerspaletn, 18 dagar to go, kan väl absolut inte vara hormonerna… Ooch det där med att ”boa” det är väl bara skrock eller?

  Jag tycker också att dom är huuuur fina som helst dom där insekterna 🙂

 8. nej det är inte bara dina hormoner, de ÄR så snygga. kollade på dem förut, men nu har (hade) jag förträngt dem. Fast nu har begäret vaknat, bara en liten, liten trollslända, o en fjäril eller två? dags att be sin sambo pretty please? med hundvalpsögon…

 9. Du jag har blivit likadan, frågan är om det inte är graviditeten??? Jag ändrar om och vill numera ha avskalat och enkelt hemma. Så kände jag inte för några månader sedan. Och från att inte ha mycket färger alls i hemmet har grått nu smygit sig in lite här och var:)Även lite turkost. Kanske är det en kombo, gravid och höst:)

  Gillar oxå dessa tavlor. Trodde jag aldrig för några månader sedan men nu är jag riktigt sugen…
  Ha en fin helg.
  Kram Kristina

 10. Ja dom har jag suktat över ett tag och älskar! Men maken vill prompt att vi har insekter/fjärilar hemmahörande i Sverige medan jag vill ha en som är snygg. Ja du förstår konflikten där… Kanske att vi kan samsas om en citronfjäril! Ha en fin fredag!!

  KRAMAR

 11. Om du tar dig upp till butiken på Form Design vid Lilla Torg hittar du 6 tryck med insekter på 170 kr.
  Ps. Kommer gärna på bloggträff

 12. Jag var precis inne på samma känsla! Var ute på en promenix tidigare idag och plockade med mig lite av hösten in till vardagsrummet. Lite mer murr&burr tycker jag passar denna årstid. Tända ljus, dovare färger, ulliga fårskinn och stora långkok!

 13. Jag skulle vilja se bilder från huset du gjorde om med rep i trappan. Före och efter bilder går jag igång på!

  //Ami (bloggvikarie)

 14. Jag är gravid i 29:e veckan och jag vill göra om ALLT hemma och jag vill fixa alla tråkiga grejer som aldrig blivit av, som att städa förrådet, rensa garderoben, plantera om och massa annat! 🙂

  Ha en trevlig helg!
  Kram

 15. Nä inga knasiga hormonidéer inte, jättesnygga tavlor ju! Vi hade faktiskt en sån där gammal skolplansch med skalbaggar hemma när jag växte upp, tyckte alltid om den 🙂

 16. Jorå, skelettet och herkulesbaggen (den med ett stort horn i pannan) är mina favoriter! Herkulesbaggen är förresten världens största skalbagge, ungefär lika lång som min hand… men så har jag ganska små händer 😛

 17. Hej hej!

  Störtskön blogg du har, hamnade genast i ”favoriterna” hos mig! Och nu är det ditt fel att jag blev helsåld på fjärilstavlorna, underbara, måste ha nu! 🙂

 18. Haha!
  ”Ja. Jag tror på det. Mer skalbaggar till folket.” Den var då bara för klockren! Du vet hur man gör för att få läsarna att skratta i alla fall, helt klart. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg