Att se tillbaka.

Såhär med 14 dagar kvar till BF tänkte jag att det kunde vara läge att se tillbaka på alla cravings jag har haft sen jag blev gravid. För jag har ju verkligen haft sinnessjuka cravings (och minst sagt varierande i nyttighetsgrad) – jag vet inte ens om jag minns dom alla. Men vi gör ett försök:

  • Apelsiner
  • Mango
  • Ananas
  • Mineralvatten
  • Chips med dipp
  • Indiska grytor med Naan
  • Rädisor
  • Hårdost
  • Knäckebröd
  • Oboy
  • Tonic Water
  • Nypotatis med aioli
  • Ugnsbakad potatis med bearnaisesås
  • Japp
  • Kladdkaka
  • Hembakat
  • Bröd
  • Yoghurt (Danonino + mjölkkola)
  • Speciell sort smågodis
  • Salt
  • Kexchoklad
  • Espresso House’s klassikern (scones, cream cheese, marmelad)
  • Chai
  • Kebabrulle (åh, det var på den gamla goda köttätartiden det)
  • Pasta med ädelostsås
  • Limhamnsbomber (!)
  • Dr Pepper (skitvidrigt, klarade bara en fjärdedels burk åt gången)

Finns där mer? Det gör det säkert. Men det enda som har varit konstant är väl egentligen Oboyen och mejeriprodukterna, och den stenhårda kolhydratsdieten. Och att han går bananas när man spelar gangsta rap, proletärmusik och allehanda progg för honom.

Ibland blir jag lite orolig över det faktum att min son är vegetarian och gillar Kapten Röd och ska vara sådär svår att han dricker Tonic Water. Inte kommer det från min sida iallafall, jag är inte särskilt gangsta och härstammar ju själv från en pappa som får svettmustasch när han tvingas åka kommunalt och en mamma som vid 62 års ålder köper sig ett par vita skinnconverse. Jag har liksom ingen erfarenhet. Och nu har jag en son som visar starka tendenser till att bära sjal, bo i kollektiv och vara med i Reclaim the Street när han kommer ut, men det löser sig nog. Jag får väl läsa på. Gå på lite läger, kanske. Lyssna på Hoola Bandoola Band och lära mig frigörande dans.

(Hans faster är ju en sån som bara har ett örhänge, kan namnet på alla streetmärken och tycker om att betala skatt. Det måste komma därifrån. Hon får hjälpa till).

26 kommentarer till “Att se tillbaka.

  1. *s* Du är ju bara för underbar Emma!

    Kan du göra mig en tjänst? Kan du be Svåra Lena så hemskt mycket om ursäkt för att jag glor på henne? Jag såg henne idag också men för att vara säker på att det var hon glodde jag lite extra även idag. *s*

  2. Oh herre gud, en hel lista, jag hade inte en enda craving! Och det säger jag inte för att vara präktig, jag hade liksom sett framemot att få frossa i något, men icke. Jag vet att min mamma blev svårt sugen på cement eller sandblandad lera, men det var inte riktigt det jag var ute efter, gillar din lista bättre. Man kanske kan ta igen det i efterhand:),,,,

  3. Eller så var det där bara din kropps sätt att försöka motverka hans utveckling mot sidbena, portfölj och Moderat-märke på kavajuppslaget i högstadiet… en sorts utspädning till nått mera Svensson. (Hur mycket Svensson nu en kombo av Emma och Scout Valiant kan bli?!)

  4. Tycker dina cravings är mycket mer normala än mina väninnors…

    Den ena skrapade puts från hyreshus och slickade i sig när hon inte doppade pickelsgurka direkt från burken ner i jordnötssmörsburken och satte i sig hela kvällarna…!

    En annan svepte i sig 2st 2 liters cocacola per dag…

    En tjej jag jobbar med hade cravings för Semlor! Detta var på icke semmel säsong. Hennes karl fick nästan mordhota bagarna på konditorierna i stan flera gånger, och lyckades faktiskt få dem att baka semlor till henne. De förstod nog på hans desperation att det inte var läge att komma hem utan;)1-2 om dagen tryckte hon i sig i flera månader!

    Alla 3 fick högst normala och mycket söta barn:)

    Själv hade jag cravings för apelsin och kiwi när jag väntade nr 1. Då talar vi om 6-10 apelsiner, eller en hel korg kiwi per dag!!

    Nr 2..ja..jag vet inte så noga. Lite apelsin då också, men inga mängder. Det var nog mest salta chips som gällde, men inte så mycket det heller. Inget speciellt faktiskt!

    Kram Susanne

  5. Hej hej! En ny läsare ger sig härmed till känna!
    Den senaste veckan har jag ägnat väldigt många och långa lediga stunder med att läsa igenom din blogg från första inlägg fram till detta.
    Den har gjort mig glad, och nog faktiskt förändrat min värld en liten aning. Hur du hela tiden uppskattar, och framför allt lägger märke till, de små och vackra sakerna i livet inspirerar och jag kommer på mig själv med att härmas litegrann ibland 🙂

    Kram till dig och lycka till med lille Leo

  6. Helt underbar lista Emma, som jag skrev tidigare. Snubblade in här genom en annan blogg och kan inte hålla mig härifrån… 😛
    Underbara bilder, och fantastiska texter.
    Kram Jinni

  7. Oj, det var en diger lista med gravidcravings minsann. Själv har jag bara upplevt en enda craving i mitt liv och då var jag inte ens gravid 😉

  8. Hi hi 😉 Vilken härlig (och lång) lista! Ännu finns det tid kvar för fler cravings 🙂
    Kan man möjligtvis få din adress? Jag vill skicka en sak till dig 🙂
    Kramar!
    Och du, tusen tack för rabattkoden på TinTin, den genererade i en mycket mysig kofta från Odd Molly 🙂

  9. Hi hi, vilken underbar lista!
    Du kommer tycka det är ganska skoj lite senare i livet att kunna titta tillbaka på den och minnas det där helt makalösa suget du hade efter vissa saker. Saker som du då sedan kanske inte alls kommer vilja ha. 🙂

    Kramelikram
    J

  10. Skynda dig! Det är inte försent med handspriten! Du har två veckor kvar. Jag köpte en handsprit i DUbai som luktade super duper gott! Kändes mer ok att sniffa det när andra också tyckte det luktade gott. Lite starkt men gott. Ettan & trean har ”gått på starka grejjer” under graviditeten och dom är lugna och fina. Tvåan är uppfödd på äpplen och var arg hela tiden. Nu är hon iofs ganska manisk med mina rumssprayer…men det blir väl så när man har en massa gossedjur som pruttar hela tiden.

    Kramis

  11. Åh, är det bara 14 dagar kvar!!?? Häftigt. Själv har jag… typ 40. Inte så mycket det heller faktiskt 🙂

    Med sonen var jag mest sugen på nyttiga saker, åt frysta hallon, apelsin och så mycket morötter att de misstänkte att han hade gulsot när han kom ut 🙂 Den här gången är det helt annorlunda, godis (som jag knappt äter alls annars…), söta frukostflingor, ljus choklad (som jag knappt kan äta annars), Plopp… Men jag är glad att det inte är konstigare än så, typ murbruk eller nåt annats krångligt 🙂

  12. Haha, vad härligt. Du är så härlig! En sak oroar mig lite bara, och det är att detta är din lista över gravidcravings – nästan en tredjedel av allt på listan har jag haft cravings på det senaste halvåret utan att vara gravid. Jag kan liksom bälga i mig litervis med mjölk, äta upp en hel hårdost på ett par dagar och äta sju apelsiner på en dag – det är helt normalt för mig. Jag undrar bara vad det kan vara tecken på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg