Att ha ett hjärta för lavendel.

Jag får en del frågor om jag inte kan tipsa om vardagslyxprodukter och jag verkligen avskyr ordet vardagslyx (känns som töntiga reklambyråer har förstört det ordet för all världens kvinnor) men trots det är det just det ordet som passar bäst in när jag tittar på vad jag har för ”egentligen-tråkiga-men-nu-fantastiska”-produkter här hemma. Rengöringsmedlena har vi ju redan avhandlat, men sen har vi det andra; tvålar, ljus, sköljmedel. Ni vet. De där små sakerna man ändå använder i vilket fall och som jag då hellre använder ordentligt. Och jag vet att jag brukar tjata om det här, men herregud vad jag är beroende av dofter – och lavendel framförallt. Jag kan inte få nog.

Själv älskar jag Durance eftersom deras lavendelprodukter inte luktar tant, utan har precis den där rätta dofttonen som gör mig salig utan att efterlämna huvudvärk (finns att köpa lite överallt, själv tycker jag att Bloominghome har ett grymt sortiment). Och sköljmedlet! Älskar’t. Jag missbrukar sköljmedel (alltså verkligen) och det finns fasiken inget bättre än att krypa ner i ett par mjukt lavendeldoftande lakan. Och när det kommer till ljusen är de lite dyrare än de där man köper på IKEA (165 kr ungefär) men då varar de i hundra år, och framförallt så har de inte den där plastiga doften ni vet – den som luktar toaspray eller tonårsrum.

Så ja, trots att jag hatar ordet vardagslyx så får jag nog säga att det här är min vardagslyx. Att ta måste-produkter och göra dom till måste-nog-en-gång-till-produkter.

Doften framför allt, helt enkelt. Det gör faktiskt en himla skillnad.

Rekommenderade inlägg

35 thoughts on “Att ha ett hjärta för lavendel.

 1. Jag får ont i huvudet från lavendelprodukter, men jag erkänner att jag inte har provat Durance grejer. Och som jag känner mig och sista inköpta Oboypåsen, blir det väl en provshopping host bloominghome. 😉
  Hoppas du har landat igen på soffan, med en stor godisskål! Ha det fint!

 2. De doftljusen är värda varenda krona! Underbara! Är det sköjmedel till tvätt alltså? Visste inte att Durance hade det. Tack för tips och trevlig helg!
  / Maria

 3. Å älskar Durances produkter 🙂 men måste prova sköljmedlet, då det bästa jag vet är när kläderna o när sängen luktar gott 🙂

  önskar dig en fin kväll söta! KRAM

 4. Har inte testat Durance än, men med tanke på att jag blev helt såld på Maison Belle så lär jag väl trilla dit direkt om jag testar.
  Du har ju bra smak så jag tvekar inte att prova. 😉

  Såg du förresten att jag vann OM jackan hos HoP? Helt f….ing crazy! Ha ha…

  Ha en fantastisk helg!
  Kram
  Jeanette

 5. Jag har aldrig vågat testa ett lavendelljus men så fick jag två av systeryster och nu är jag fast. *s*

  ALDRIG mer IKEAs doftljus! Usch för syntetiska dofter.

  Ha en go’ kväll.

 6. Åh, lavendel! Åh, durance! Var i Marseille för några veckor sedan och sprang på en durancebutik. Höll på att inte komma därifrån alls. De har ju allt man tänka sig och i så många olika dofter. Valde till slut lavendel ändå, på ljus och tvål, för det är så jag känner igen Provence. Men ett timjan- och citrondiskmedel fick det också bli. Sen finns det ju så många andra fantastiska produkter därifrån, så jag fick stilla mig. Kom hem med några kilo olika tvålar och väskorna luktar fortfarande lavendel, pinje och oliv 🙂 Ska kolla bloominghome (hette det så?) för jag är ju ändå inte nöjd. Har blivit en doftjunkie av rang. Min MacGyver bara skrattar, det finns väl värre fetischer jag kunde ha haft…
  Lycka till med Leo, må han ploppa ut snart. Och hoppas att saknaden efter Sigge inte blir alltför stor, kan förstå hur jävligt det måste kännas!

 7. Föder du? Hejja hejja hejja isåfall! Och en till. Hejja!

  (Om du inte föder följer det här hejjandet med till senare skede, när du är där, och föder)

 8. Är helt med på din linje, är doftmissbrukare av rang! Förr förknippade jag min farmor med lavendel (=tant), men sedan hon gick bort för snart ett år sedan har jag börjat tycka om det mer och mer. Idag älskar jag det.

  Tack för tipset om sköljmedlet, ska klicka hem det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *