Att ha morgonstund.

Efter frukosten (Leos frukost, alltså, vi tenderar inte att äta i sängen särskilt ofta) ligger han helst kvar och är vaken ett litet tag och plirar på sin pappa med skeptiska ögon och fäktar med armarna som en HIF-supporter. Vi får fortfarande *peppar peppar* sova underbart gott på nätterna, jag ställer klockan på var femte timme och matar honom vilket innebär att vi får sova många timmar i sträck från 20:00 till 09:00 när han brukar vakna och vara redo för dagen.

Ni som undrade över Mamagalan; det går att köpa biljetter! Här kan man läsa mer. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig, tänkte sätta mig i veckan och beställa en klänning när jag hittat nån som är gala-okej och som går att amma hyfsat i. Självklart ska Leo med, det skulle inte fungera annars. Finns inte en chans att jag lämnar min son så många timmar i det här läget.

Men nu måste jag sätta mig och äta dunderfrukost. Ni hade rätt förresten; inte en droppe oBoy har slunkit ner sen förlossningen. Limhamnsbomberna har däremot stått sig väldigt bra…

24 kommentarer till “Att ha morgonstund.

  1. God morgon! Härligt att ni får sova, det är verkligen en lycka när sömnen funkar. Här har magsjukan börjat härja i natt, så vår morgon såg inte riktigt lika harmonisk ut 😉

    Ha en finfin dag!

  2. Alltid kika underbart att kika in här, har legat med dunder hög feber så har inte orkat läsa.
    Mycket härlig läsning blev det på en gång istället =)
    Vad underbart att ni fortfarande får sova på nätterna, det behövs för att fylla på reserverna igen.
    Så spännande med galan!!! STORT lycka till och om ni skulle få för er att besöka (som jag ser nu att du gör reklam för) Länna möbler när ni ändå är i sthlm skrik till. Dom har ett ganska trevligt cafe där så kanske man kan få gratta till underveket irl =)

  3. Håhååå vad ni verkar ha det bra.
    Det är så spännande att gå in här på morgonen och läsa om hur ni har det.

    Själv sitter jag och skriver en lista på allt som ska inhandlas i Ullared på torsdag. Har du några sånna där ”väldigt-bra-att-ha-saker” nu som nybliven mamma? Som man kanske inte direkt kommer och tänka på? Det står still i mitt huvud…

  4. Låter ju superhärligt! 🙂
    Jag undrar lite varför du väcker honom på natten? Du har säkert någon bra anledning och jag vill inte kritisera, utan jag bara undrar.
    Jag vet att någon av barnmorskorna sa att jag skulle väcka var tredje timme men jag tyckte att det verkade så galet att väcka bebisen om den sov bara för att truga i mat så jag lät mina ungar bestämma mattiderna själva.. Det gick också bra! Men som sagt, man får göra precis som man vill och du har säkert en tanke med allt du gör 🙂 (sen så slår jag mig själv på fingrarna nu som ger en nybliven mamma tips utan att hon bett om det för att jag minns att jag hatade det samtidigt som vissa råd kanske kunde vara bra…)

    1. Jag väcker honom eftersom amningen precis har börjat etablerats och han är på tok för ung för att gå längre än 5 timmar utan mat på natten enligt BVC (i och med att han legat inne för infektion också och nyss blivit klar med sin medicinkur). Hade han fått välja själv hade han säkert kunna sova sex eller sju timmar för att sen vakna själv, och ibland vaknar han självmant efter fyra. Förr eller senare kan jag skippa att väcka eller förlänga sovtiderna men än så länge vill jag veta att han äter och går upp det han ska, så då ställer jag klockan. Om någon vecka när jag kan vara lugn i att hans vikt är bra och att han inte behöver väckas – då får han jättegärna sova vidare 🙂

  5. Du har rätt Leo är nog alldeles för liten och nyfödd för att tackla alla baciller i affärer eller massuppbâd. Skydda honom och prata med barndoktorn kanske ? Förr tog man inte ut baby förrân han blivit +1 mânad och lät aldrig förkylda/hostande personer vistas i dess närhet.
    TBC vaccinet gjordes dâ knappast senare. Bacillerna har inte blivit snällare med tiden tyvärr….
    När Leo blivit lite rundare (3 mân) och kan fokusera bättre pâ omgivningen kommer han att bli Baby Universum. Fina fotos !

  6. Nu har du skrivit så mycket om dom där Limhamnsbomberna, så nu vill jag se en också..nyfiken på hur dom ser ut 🙂

  7. Gud vad spännande det är med Mama-galan! Jag ska hålla alla tassar och tummar för att du vinner priset! Jag kan för övrigt totalrelatera till konsumtionen av Limhamnsbomber, trots att jag inte är gravid. I Kalmar där jag jobbar finns ett konditori som är känt just för sina stora pariserbullar, och med den där underbara vaniljkrämsfyllningen är de nog väldigt synonyna med Limhamnsbomberna. Gud vad sugen jag blev på något gott nu. Måste plundra skrivbordslådan, tror det ska ligga några gamla kex där…

  8. Min BVC sa att jag absolut inte skall väcka mitt barn för ammning och jag var i samma situation som du (infektion och antibiotika åt babyn hela första veckan)så där ser man hur olika det är 🙂 Hon sa att man väcker inte nån som är nöjd, inte för amning och inte för blöjbyte bara för att man tror att det behövs. Har man bra med mjölk så behöver barnet äta mer sällan och äter det mycket på dagen behöver det mindre på natten.
    Och allt det där vet du bäst själv, och så gör man så som det känns bäst, eller hur.

    Jag tycker du är super tokig, på det bästa vis, som skall på mamma galan 🙂 Du bara måste vinna juh!!!

  9. Jag kilar in lite mer här idag.
    Vad är rätt och vad är fel angående amning, flaskmatning,blöjbyten m.m? Åsikterna går isär och alla tycker och tänker olika, som nybliven föräldrar får man rekomendationer från en massa håll så till slut vet man varken ut eller in.
    Nu tänker jag komma med en rekomendation: Gör som du själv tycker är bäst, det är oftast det bästa. Kram

  10. Jo men jag tänkte skicka Hedda till er på en liten sov-kurs. Leo kanske kan lära henne ett och annat om hur man sover på natten?!
    Måste medge att jag är lite avundsjuk på era sovtimmar, fast inte missunnsamt så klart. Njut bara!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg