Att fattas lite stämning.

Sådärja. Nu har jag lyckats gräva fram kransen som vi tydligen hade mulat in längst ner i garaget under en massa bråte så den var ju inte direkt i toppskick, om vi säger så. Men den får duga.

Jag vet inte vad det är i år men jag kommer helt enkelt inte i julstämning. Kan kanske bero på att det är plusgrader ute och doftar varm åker, eller på att jag bara inte har börjat att pynta ännu. Lexingtonstjärnan hänger kvar sen förra året men det räknas nog inte. Och jag har inte börjat spela julmusik ännu, det är ju annars ett säkert kort för att börja bli julnostalgisk. Här hemma spelar jag mest den här idag och skumpar runt med silkesapan i famnen och gör legendariska moves iförd amningsbh och långkalsonger (ja men vadå – vet ni hur ofta man har tuttarna ute med en sån här silkesapa?! Ingen idé att klä på sig, liksom) och tuggar på pepparkakor och njuter av att se honom skratta. Men det blir det ju ingen julstämning av.

Har ni kommit i stämning? I så fall hur? Jag behöver nog lite tips från coachen, tror jag.

36 kommentarer till “Att fattas lite stämning.

 1. Det ser ju jättefint och juligt ut! Julstämningen kommer nog snart men än så länge är det säkert din lilla fina bebis som tar all stämning från julen kram kram

 2. Mossa mossa mossa! Det har fixat min julstämning! O massa ljus. O andra saker från naturen. Enkelt men superduper mysigt! Du lyckas säkert dom vanligt 🙂 kram Emma

 3. I år blir det nog fasimig ingen julstämning. Jag tror ibland att jag är den på spåren, men nej.
  Fast det är väl som du säger, julmusik… och så de rätta dofterna och pyntet.
  Men om det bara hade kunnat snöa! Då.

 4. In med köpepepparkakor i ugnen, 50 grader så det doftar gott 🙂 sen hejar jag för skogsmossa i fat med clementiner på, mossa i ljusstakar och röda sidenband:) ödmjukt Rosmari …. Ps…. Detta göres sig bäst när det är mörkt ute…. Annars blir man lätt schitzo, med tankte på frostens frånvaro. 🙂

 5. Elda ljus med juldoft, drick glögg till du kaskadkräks (fast..lagom är kanske bäst?), poppa bara julsånger på spotify och några ljusslingor här och var inne.
  Klä Leo-gullet i tomtekläder och ta på dig vita långkalsonger med rött sidenband i midjan så det känns sådär lucia aktigt, så ska du se att det nog smakar jul om pepparkakorna också!

  Att hyra en gigantisk snökanon kan vara en grej, men då måste du ha minusgrader först..Fast blir det kallt är det bara att köra den på högtryck. Ca 1 meter tjockt så ligger det till midsommar eller nått:)
  Koppla in den på grannens el, så blir det inte så fasligt dyrt heller..mohuhahhaaa..;D

  Kram Susanne

 6. Förstår dig helt och hållet! Julstämningen fattas här borta också och jag har inte ens tagit fram adventsljustakarna. Har visserligen inte varit hemma. Men ingen koll på julklappar, ingen lust att pynta, ingen lust att äta julsaker heller. Usch vad är det här? kanske lite julmusik hjälper?

 7. Hej Emma!

  Pepparkakaor, saftglögg och filmen Lova Actually är min julstämningshöjare:)

  Ett litet tips på fina kransar är att binda av lärkträkvistar. De har kottar längs med grenararna och blir snygg även om man inte binder dom toktjock. Jag har gjort en liten och en stor som får stå i vårat vardagsrumsfönster.

  Har du föresten några tips på hur jag ska få det snyggt i våra fönster? Jag har ganska stora fönster och för att det inte ska bli sån insyn har jag ställt dit massor med saker, men nu ser det bara plottrigt ut. Kan inte du visa lite hur du har det i dina? du har alltid sån god smak:)

  Nu ska jag ge mig med skrivandet;) Tack för god läsning!
  Kram
  /Ida

 8. Doftljus, doftljus och fler doftljus! Här hemma har jag tänt doftljus som doftar saffran, ett annat som doftar glögg och ett tredje som doftar kanel och då kan man inte låta bli att bli sugen på att baka saffransbullar och dricka glögg, göra julkort och slå in vackra paket 🙂 Det är bara att dra julnens doft i näsan och du ska se att jultåget ska börja tuffa på ;)!

 9. Hej!

  Jag håller med dig, ingen julkänsla så långt ögat når. Vi har tagit fram ljusstaken och visst är det mysigt med extra ljus i fönstret men inte känns det som jul inte.
  Det är bara att hoppas att de där minusgraderna kommer och gärna en och annan flinga snö skulle uppskattas. Men jag tar ett tips av dig! Julmusik, det ska jag börja spela där hemma 🙂
  Och dricka varm glögg.

  Hoppas julstämningen infinner sig snart 🙂
  /Hanna

 10. Ett myyyyyycket bra låtval *smiles*

  Det där med julstämning… den kommer ska du se. Det är ju faktist inte ens december ännu.

 11. Det är väl vädret kan jag tänka. Jag har fått julstämningen på topp genom julbloggar, jultidningar, julmusik och pyntande! Så det är mitt hetaste tips.
  Och när det är kolsvart ute, och det är det ju redan vid 16, så ser man inte gröngräset och då är det mysigt till tusen med alla julstjärnor och tända ljus. Och så bakningen! Lussekatter och annat juligt höjer ju stämningen massor, både att baka och äta 🙂

 12. Det är kanske bristen på butiks besök som spökar?? Tips från mig, som fick mig i stämning är, gå in på åhlens city och titta på deras jul pynt. Åk till Vellinge blomman med Leo och titta på allt fint de har, handla lite och pynta med nyförvärven och kanske växterna. Själv gillar jag att lyssna på pampig julmusik ala Andrea Bocelli och Ave Maria av Poul Potts – LOOOOVE IT!
  Kram

 13. Här är var det nog hyacinterna och julstjärnorna som banade väg för julstämningen. Hela familjen ser fram emot årets julkalender på TV också! Men riktig julkänsla blir det inte förrän vi tar fram julsakerna på allvar någon gång strax innan julafton! Det är ju inte ens december än!

  Hörru jag vet inte riktigt hur jag tänkte angående att va kl 18 i Malmö imorgon. Jag slutar ju jobba 17 i Helsingborg och åker kollektivt… Men om det funkar kommer jag! Annars ses vi förhoppningsvis på lördag!

  Kramar

 14. Jag finner det otroligt svårt att komma i stämning. Men det kan bero på att vi har vår/sommar här nu, och att jag inte pyntar så allra värst för vi reser bort under jul och nyår.
  Annars brukar julbak, julpynt, julmusik, sjulmarknader och sånt ge lite stämning. Och kanske en adventskalender!?!=o)
  kram

 15. Måste bara tipsa om filmen ” The Holiday ” för er som gillar ”Love Actually”. Se den!!!
  säger jag bara 😉 Julstämningen kommer då om inte förr!
  Det är min favoritfilm!

  Kram från mig

 16. Jag har inte heller känt någon julskyltningen än men idag kändes det ändå som det finns hopp! Satte på julmusik (ja den gamla vanliga som man typ är trött på i ett halvår efter varje jul), treåringen undrade ”hur hinner tomten sjunga sånger också när han ska slå in alla paket?” (ja det kan man ju undra). Sen åkte vi ner på stan när det var mörkt och att se barnens stora ögon mot allt som lyste, blinkade och glittrade gjorde att det kom en tår i ögat och man liksom kände julstämningen genom dem!

  Fast det säkraste kortet för julstämning, som jag inte spelat än, måste vara julmust! (men då tillhör jag dem som endast dricker must till jul, inget påskfjant här inte)

  Men på sätt och vis är det nog bra att inte ha kommit fullt i stämning än, december har ju inte ens börjat…

 17. Här är det jag som pyntar och boar, tänder ljus, spelar julmusik osv. Maken har inte kommit i Advent/julstämning så det haltar lite 😉 Men med skolbarn i huset så påminns man hela tiden om Advent/jul genom allehanda tillställningar. Förra året hade jag jag ingen julstämning alls trots snö och kallt..

 18. Här Emma, här: http://open.spotify.com/user/danina/playlist/2UiRt09sJp0s8dR8XIbcaz
  Älskar min lista. Alla är kanske inte just bra men 1, jag har barn som tycker om några av de där låtarna. 2, de ger mig julstämmning och då ger jag tusan i om de är just så jäkla bra eller ej.
  Så poo med den, köp hyacinter, pyntar arslet av dig ( kan ju lösa problemet med svanskotan på köpet 😉 )
  Men nog tusan är det svårare i år utan snön. Tänk vad bortskämd man blir på 2 år!
  Kram

 19. Fastän vi har snö och kyla så är det inte riktigt stämning ännu. Jag jobbar på det och får återkomma med tips lite senare. Jag önskar jag kunde vara hemma och pyssla mer, baka och ställa i ordning. Kanske sedan…om hundar år!! Allt har sin tid :0)

  ~Ingrid

 20. Fram med alla tomtar å pynt redan nu! På med röda duken å allt som hör julen till! Vi har allt framme på en säker höjd (minst 1.20 med andra ord)! Har en 14mån som pillar på allt, senast kollade e storebrors kiss i toan!
  Så granen tar vi in lillejul! Ska bli skoj å se hur länge vi står ut med att säga nej! Men dom e ju underbara dom små liven!
  Tack för en underbar blogg!
  /Maria

 21. Släcker ner de mesta av det ”elektriska” ljuset förutom adventstjärnor/stakar. Tänder massa värmeljus i diverse fina julhållare.
  Stänger av tv, stänger av ljudet på mobilen och slår på julmusiklistan på Spotify. Sätter mig i soffan och lå¨ter blicken vandra över ljusen i mörket. Mmm… Och lite pepparkakor, lussekatter och juleskum gör sitt.
  Ibland får jag liksom tvinga fram det, men det är inte så tokigt det heller…

 22. Sämre låtar kan man ju ha att skumpa runt till. Och vem behöver komma i julstämning när man är i konstant silkeapstämning /Sahra

 23. Nä jag kommer inte heller in i ngn julstämmning. Men din granne platsar nog hos våra. Jag tog en tur med hundarna uppåt vår gata. Vi bor på en tvärgata så vi ser inte de andra husen. Oh herre jävvvvlar rent ut sagt. Pensionärena har gått bananas…det är lysande granar på taken med kulörta kulor som blinkar…renar och tomtar och lampor och bling bling. Måste not ut och smygfota och göra ett inlägg. Men det verkar vara en intern tävling uppåt gatan. Jag gick och köpte en julskiva på macken för 59 kronor..men det hjälpte inte. Men jag och barnen har i alla fall gått in stenhårt för glöggandet.
  Kram på’re!

 24. jag lyssnade på Michel Bubblé (hur det nu stavas) nya julskiva via Spotify och stämningen kom krypande. Bakade pepparkakor av köpt deg till sonens adventskalender. (Nyblom och Kolléns adventskalender i rött är underbar! Du har ju hittat deras webbsida, så kolla den!) Det är förövrigt mitt braiga tipps på alla pressade föräldrar som ska fixa 24 smarta/roliga/braiga klappar till barnens adventskalendrar. Baka pepparkakor tillsammans, så blir det en kaka/dag ända fram till jul. 2,5-åringar älskar det ialllafall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg