Att iallafall ha försökt börja.

Tack för alla era tips om hur jag ska komma i julstämning! Inspirerad av er alla satte jag igång när jag kom hem med att skruva upp julmusik, slänga fram renfällarna, plocka upp lite pynt och våldsamt trycka ner nejlikor i apelsiner – och det funkade faktiskt. Nästan. Jag tror att när granen väl kommer upp – då jävlar blir det stämning även för mig, men det här duger fint så länge.

(Och när jag skulle ge mig på att länka blev det pinsamt uppenbart att aj löööve Perlan, ha ha. Man skulle kunna tro att jag är hennes soul provider. Minst).

Ask i antiksilver – Hübsch, ljuuuvlig pendel/lampa – Watt&Veke, sexkantig lanterna – Tine K, keramikfat – Tine K, små silvriga ljussaker – Hübsch, ljuslykta i fattigmanssilver med stjärna – du Nord, Owe tax – Lisa Bengtsson

50 kommentarer till “Att iallafall ha försökt börja.

 1. Åh fint du gjort! Jag måste också ta tag i det här med jul nu! Men jag är inte heller riktigt där än… Jag tänker skylla på vädret! Ikväll kanske det blir att leta fram musiken! Julmusiken fixar allt!

 2. Superfint! Du skulle passa som inredare med din smak och känsla.
  OCH för att jag tror du är en riktigt bra människokännare.

  Kramar Åsa

 3. Meeen att du kan få det så mysigt på så lustiga sätt, missförstå mig rätt men jag hade aldrig kommit på idén att plocka lite kottar och lägga dom i en fin burk liksom?
  Ibland undrar jag om jag har någon kreativ hjärnverksamhet överhuvudtaget!

 4. Mycket tjusigt! Jag får väl kontra nästa vecka med bilder både på julstämning OCH nya lägenheten!! Det du!!
  Angående Bruce Springsteen, vågar jag skriva att det blir 5:e konserten jag går på….?? :S

 5. Haha, jag var inne på perlan living i förmiddags och gluttade lite på Tike K keramikfatet men det blev aldrig något klick men så himla fint!
  Gick in och kollade igen nu när du hade länkat och nu är det slutsålt! Verkar vara fler än jag som uppskattar din inredning 🙂

 6. Julpyntning i min smak!

  Jag skulle också vilja ha i alla fall en av renfällarna liggandes i typ soffan eller fotöljen, men min älskade Vinthundsflicka är så galen att rycka loss päls från skinnet…
  Synd.
  Så de får ligga kvar i stallet & vänta på att bli sadelunderlägg inför nästa vinter.

 7. Hittade precis din blogg genom house of svea och insåg att vi har samma stil…Hundtavlorna av Lisa Bengtsson, Tine K lyktor och olivräd…har bara läst några inlägg så nu har jag mycket att läsa;-)Titta gärna in på min blogg också

 8. Jag är precis som du just nu, ligger och lurpassar på julen. Tar fram lite grann, så stämningen finns. Men slår på stort senare när granen kommer. 🙂 Kram, Maria.

 9. Nu återstår bara att dra på mannen en tomtedräkt så är du hemma! 🙂

  (ps. Jag har sett att det finns tomtedräkter med inbygda lampor så man ska se i mörkret när man tomtar, det kanske han skulle gilla? 🙂 )

 10. Lovely. Skrev just om julkänslor jag också.
  Men det är nästan som om de luras i år, julkänslorna. De håller sig gömda och strör bara över lite grann, små små fjun av julkänsla som försvinner i nästa andetag.
  Skumt.

 11. Det är riktigt, riktigt kul att följa dig! Du ger både pepp och glädje i varje inlägg, stort som smått.
  Jag vill framförallt säga TACK för att du inspirerat mig att äntligen starta min egen blogg om livets små nycker. Mina närmsta vänner har pushat på, nästan till den punkt där de blivit agressiva 😉 och du har fått mig att slutligen bestämma mig.
  SÅ KUL! Bättre sent än aldrig, eller hur?
  Nu ska jag botanisera vidare bland ord och funderingar.
  Kram!

 12. Sååå fint du har gjort, så Emmastillike;)
  Perlan kan man nog inte prisa, hon är guld den tjejen!
  Får som vanligt och som alltid en så very good feeling när jag läser din blogg, tack för det Emma;)

  Kramar
  Adela

 13. Så otroligt fint! Älskar verkligen lampan! Och asken! Kottar har jag själv haft i tanke att ta in några men inte riktigt kommit så långt.. Man hinner inte riktigt allt man vill 😉
  Och en nöjd vovsing bakom apelsinerna, underbar bild!

 14. Tjena

  Låter kalaskul med bloggträffen. Fnissade för mig själv när jag läste om personer som erbjudit sängplatser. Bor ju nära, men väldigt trångt för tillfället. Igår önskade lillebror sig hett ett eget rum och började bära ut saker fr vårt pyttelilla badrum för att kunna flytta in där….
  Såå, om ngn är sugen på en ståplats i en klaustrofobiskt liten hall så är man mer än välkommen till Hotell Hemma 🙂

  kram på dig och cred till allt jobb du lägger ner på både blogg o träff!!

 15. Jättejuligt och väldigt fint! Underbara bilder på ett härligt hem och Perlan är den bästa pärlan 🙂 I like!!!
  kramisar

 16. Supersnyggt ju! Total favorit är ”urnan” du har polkagrisarna i och den där silverfärgade hängprydnaden som ser ut att hänga från taket (?).. Nåja, supersnyggt är det iaf! 🙂

 17. Fint! Var har du köpt lampan från Watt och veke? I butik eller på nätet? Den var riktigt fin och skulle passa bra in hos oss 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg