Att vara uppe tidigt.

Idag är mannen hemma, men jag och silkesapan tassade upp tidigt och gick ner i ett kolsvart vardagsrum och tände alla ljus vi kunde komma åt (nu förstår jag verkligen hypen med de där Tine K-lyktorna! maj gåd vilket mysigt ljus!) och åt frukost. Jag har haft alldeles för mycket bloggeventsideér i skallen för att kunna sova ordentligt och vi ska ändå på tvåmånaderskontroll vid nio så det var liksom lika bra att gå upp.

Åh, jag är så sjukt pepp för det här bloggeventet att ni anar inte! Och alla ni som undrar om ni är för gamla eller för unga – det finns inget sånt, sålänge man är över 18 år gammal (eller i målsmans sällskap som de skrev så fint på lapparna när man gick i skolan). Det här kommer bara att bli en fantastiskt varm, glädjefull dag med mycket skratt och med helt sinnessjuka inslag som jag hoppas att ni kommer att tycka om. Detta blir ingen vanlig ”åh låt oss gå på en torr föreläsning”, jag har kryddat allt med så mycket annorlunda saker jag kan komma på. Sånt som skulle få mig att skratta. För jag tror väl nånstans att ni som läser mig har (förhoppningsvis) samma humor och uppskattar samma typ av skruvade saker. Så ta med er en vän och kom, vetja! Jag kommer snart ut med biljettpriser och jag kan lova att jag har pressat alla priser som finns och att det inte kommer vara svindyrt, och ni som kommer utifrån ska få riktigt bra hotelldeals. Ovanpå detta ser jag att det redan formats små falanger som pratar om att anordna samåkning och människor som erbjuder sängplats i sitt hem och det är ju fantastiskt. Det är sånt som får mig att nästan svämma över av glädje och som visar att jag faktiskt har världens bästa läsare. Och jag blir ännu mer säker i att mitt val av ämne, ”Vänlighet”, är precis rätt för dagen. Det är ju liksom det jag har stridit för sen jag började blogga och det som ligger mig absolut närmast hjärtat, och jag hoppas och tror att ni kommer att få en dag (och en föreläsning!) att minnas.

Så nej; ni behöver inte ha en egen blogg och ni kan komma med färdtjänst vad mig anbelangar och i får absolut ta med er vem ni vill. En av workshopsen är nog väldigt fokuserad på kvinnor, men om ni tar med mannen kan jag göra en liten kuddhörna åt dom där de kan ansiktsmåla med Ravelli eller nåt så länge om de vill. Det ordnar sig.

Hundra tusen idéer har jag, men nu måste jag klä på mig och göra oss klara för att åka. Att gå på tvåmånaderskontroll i långkalsonger – där går min gräns, liksom. Vi ses snart gen, men under tiden hoppas jag att ni inte missat tävlingen.

Vem vill inte ha 1000 spänn att handla för, liksom? Nä, just det.

25 kommentarer till “Att vara uppe tidigt.

 1. Men hjälp Emma!!! Du får inte skriva så! Ska jag gå på ett viktigt möte med bilden av min man som ansiktsmålar med Ranelid i ett kuddhav… Du är inte klok! Och så säger du att du står för vänlighet 🙂 🙂
  Åh, vad jag önskar att jag kunde komma. Om inte måste du lova att filma allt och lägga ut det på bloggen.
  Ha en bra dag och tänk på mej som ska försöka hålla mej för skratt resten av dagen!
  Kram

 2. Men Hallå!
  Nu har du lockat en alldeldes för mycket med bloggeventet att man nu går på nålar varje gång man går in på din blogg. Kanske har hon lagt ut ngt mer!

  Nåja, hoppas 2 månaders kontrollen går bra och så även planeringen av evetet 🙂
  Kram och ha en toppen dag!

 3. Hmmm, mmm, mmm, japp så låter det här hemma där jag går omkring i min ensamhet och försöker planera in bloggeventet. Herre gud, man vill ju liksom träffa er nu.
  Och de där lyktorna… åh vad jag vill ha dem jag också.. ska det bli (en till) julklapp till mig själv månne?

 4. Jag ska komma från Finland till Lund och studera i vår och kommer så gärna och lyssna på Ranelid och se vad annat roligt du hittat på! När kommer biljetterna till salu?

 5. Jag gick upp nu (ibland är det skönt att kunna ta igen sig när man vart sjuk). Ganska skönt att slippa morgon mörkret, men dina ljus ser väldigt vackra ut!

  Nu längtar jag till februari och mannen sa ja till att följa med utan problem, kan va för att han smygläser din blogg när jag inte ser och tycker du är störtskön haha

 6. Ååå jag tror faktiskt jag tar och kommer Emma! Har kollat schemat och det ser än så länge väldigt rent ut just en helgen 😀 Detta går ju inte att missa liksom!

  Hoppas på att få samåka med någon från Sthlms hållet? Eller varför inte samåka hela vägen från Uppsala? Någon? 🙂

  Hotelldealsen vill jag gärna ta del av, varför inte komma direkt på fredagen och göra en lite weekend av det hela? 😀

  Åå det kommer bli så roligt! Emma du är bäst! Heja heja!

 7. Åh! Ska verkligen försöka gneta ihop lite pengar och komma ner, för det kan ju bli hur bra som helst, och som nybliven mamma under en förjävlig höst och student på det så borde man ju unna sig lite skoj och finfint umgänge. Har nån en soffa som behöver värmas så…hehe.

  Och Emma, om du bara visste, och om det liksom gick att förklara vad din blogg, och du då i förlängningen betytt under denna hösten. När man inte kan eller kanske orkar umgås, så vips, en låtsasvän som liksom finns på riktigt, som får en att skratta fast man egentligen inte orkar då. Fint. Tack ska du ha!

 8. Det är, och låter, så otroligt bra!! Att jag nästan tycker du bör begränsa eventet till Skåneregionen, bara för att alla i Stockholm får gå på alla fancy pancy galor till höger och vänster 😉

 9. Åh, Emma. Vilken idé spruta du är! Tack för att du får oss okända kvinnor i olika åldrar att mötas och bli vänner! Det är inte vem som helst som gör en sån grej! En eloge till Dig! Jag funderar på om jag ska ta med mig mamma, svärmor eller min bästa vän… Eller kanske hela bunten. Får man ta med sig flera? Eller kommer de vara en lite skara? En mängd med kramar till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg