Att undra en aning.

Någon gång för inte så länge sen så måste jag ha lämnat min mailadress på nån sjukt suspekt hemsida, för jag får så ofantligt mycket skräppost nu för tiden. Naturligtvis har vi det klassiska; någon tycker att jag är för tjock och att jag har för liten penis (jag är iofs böjd att hålla med om båda sakerna) och vill att jag ska ta konstiga piller som gör mig känd, smal och enlarged for her pleasure – men nu har det även poppat upp nya, spännande saker i skräppostvärlden. Dels mailar ”lönekontoret” och vill betala ut en extra månadslön (jag brydde mig inte ens om att ringa vår ekonomichef, även om det hade varit hysteriskt kul) och så får jag mail från nån avdelning som menar att jag har en bil att plocka ut. Men det bästa, det absolut bästa, måste nog ändå vara mailen från Interpol.

Japp. Interpol.

Det är från Interpol Special Investigation Agent Scott L. Everson i London som mailar mig. Det roligaste är att han har en yahoo-adress, den här specialagenten, men skit i det. Han vill iallafall tala om för mig att han har ”good news” om mina ”funds” (men fem utropstecken efteråt, det är en pepp kille den här Mr Everson) och han ber mig att inte prata med någon närstående om det här för Interpol har minsann bestämt att det nog är bäst om det hålls hemligt. Han har träffat Generaldirektören för Interpol och diskuterat hela den där Nigeriabrevs-scam:en som varit så bökig, och därigenom (oklart hur) hittat att jag minsann har pengar att hämta. I Malaysia. Inte så lite pengar heller utan en nätt summa av $6,500,000.00 (Six Million Five Hundred thousand United States Dollars Only). Inte illa, eller hur?

Och nu måste Mr Everson åka till Malaysia och hämta mina pengar och lite bökigt är det såklart, men om jag bara lämnar mitt namn, min mailadress (som han rimligtvis redan borde ha) samt ett telefonnummer så kommer han att ringa mig och ge mig en kod som vi kan ha sen när vi kommunicerar med varann. Riktigt James Bondigt, jag vet! Och så avslutar han med att jag inte ska prata med någon om detta, och alla som tar kontakt med mig angående mina funds ska jag skicka till honom så att han kan utreda det hela. Yours Faithfully och allt det där.

Alltså.

Går folk verkligen på det här nu för tiden? Det är ju fruktansvärt i så fall, men herregud vem tror på att en specialagent med en yahooadress hittar sexochenhalv miljon US-dollar som är mina och beslutar sig för att berätta det i ett mail?

Den personen behöver ju en muffin, en kram och ett allvarligt samtal om det här med livet och människor och trovärdigheten över lag.

Rekommenderade inlägg

67 kommentarer till “Att undra en aning.

 1. Jag får massa sådana mail och kunde varit miljardär vid det här laget…. 😉

  Dessa mail är ju översatta genom Google Translate eller nåt för de är så grammatiskt usla och vissa ord är helt fel i sitt sammanhang.
  Märkligt om nån verkligen går på dessa….

  //Albinssonskan

 2. Oj oj oj den här Mr Everson verkar ju vara en riktigt trevlig prick, tänk att han kan göra allt detta för dig. Vilken trevlig man han….öööh…är!

 3. Haahaha men Gud! Allvarligt? Haha den där mr Everson vill jag ska skicka mina julklappar om han nu är en sån optimist! För det måste han ju vara om han verkligen tror att folk går på sånt här? Haha ojoj, kolla om du hittar ett tel nr och ring Interpol och sök Mr Everson och säg att han har en hel förmögenhet till dig 😀 undra vad de skulle göra? Kontakta de Emma!! 😀

 4. Har precis hittat till din blogg via Inredningsfrun och jag kan inte sluta läsa, skrattar så tårarna sprutar emellanåt 🙂 Du verkar vara en helt fantastisk, rolig och levnadsglad människa och jag kommer fortsätta följa din blogg så den får lysa upp min dag 🙂
  Kramar Josefin

 5. Himlars… har mr Everson sänt samma mejl till Dig som mig.
  Har fått massa fina erbjudanden från någon som är villig att betala min hyra… VARFÖR? Har de så mycket pengar över att de tycker att, den där Britt ska få hyran betald, DET är hon värd.
  Må gott och lycka till *ler* med alla pengar Du ska hämta.

 6. Ha, ha ja alltså, shit vad vi alla måste vara rika vid det här laget. Jag får oxå sådanadär mail allt som oftast, hade ju varit fasligt bra och roligt och allt det där om det ens var en liten gnutta sanning. Men, men jag tycker att jag klarar mig ganska bra ändå, utan alla de där miljonerna.

  Kram på dig och tack för ännu ett hysteriskt skrattanfall 🙂

 7. Jag får inga sådana men min man vinner pengar HELA tiden och han slutar aldrig att roas av dem.
  En annan sak jag kan undra över var att jag drömde om dig & ditt event i natt, tror det är ett tecken på att jag ska dit. Har inte funderat närmare på det men hur fel kan en dröm ha??? 🙂

 8. Jag börjar tro att jag är konstig för jag har ALDRIG fått ett penisförlängar- eller viktnedgångsmail. Nigera-brev har jag nog fått ett eller två, men bara till jobbrelaterade mailadresser.

 9. Hahaha, jag har aldrig fått något mejl från mr Everson, däremot från hans kollega Mr CC Baker (jag döpte honom genast till Mr CupCake) och han jobbar på FBI minsann (oklart vad han gör där, han har inte nån sån där flådig specialagent-titel, kanske är han bara prao?). Han är i alla fall också lite hemlig och erbjuder sig att hämta pengarna (”bara” 1 miljon dollar så ja, förmodligen är han prao)i ”ett land i Afrika” (nu när jag tänker på det börjar jag bli orolig att Mr CupCake inte ens gått ut mellanstadiet).

  Hur som helst. Mr CupCake vill också ha kontonummer, mejladress och hemadress (vill han komma hem och fika?) och avslutar med att det är okej om jag skickar min eventuella makes kontomummer också, om jag inte vill skicka mitt eget.

  Han är inte lite fräck den där praon. Inte en chans att jag ger honom mitt konto om han inte ens är specialagent liksom.

  Haha, ja de är roliga de där mejlen.
  Ha en härlig dag!

 10. Ha ha ha! Ja, jag har också fått en massa sådana mail.
  Men mina toppintressanta mail, är snarare från någon som börjar med ”Hello my dear christian!” Och som hela tiden vädjar till mitt kristna hjärta att vilja hjälpa andra människor!
  Förutom det faktum att jag ÄR kristen – hur vet hon det? Och för det andra – hur kan jag hjälpa andra genom att själv få pengar??

  Men jag måste säga att jag gillar deras uppfinningsrikedom! Det gör en tråkig torsdag väldigt kul på ett litet kick!

 11. Skräppost alltså… jösses. Jag har i bara veckan som gått fått SAMMA skräpmejl typ 10 ggr från SAMMA företag med SAMMA slogan: ”Du arbetar med hästar, väl?”
  Bah, va? Näe..?
  Inredning, inte hästar. I.N.R.E.D.N.I.N.G!

 12. Så underhållande. Jag får också sådana, men jag vågar aldrig öppna dem. Vill inte riskera virus. Jag ser ju på rubriken vad de innehåller på ett ungefär. Komiskt att jag får så många Viagra-spam haha.

 13. Jag får också såna, varannan dag till min jobbmail. Hade hälften av dem varit riktiga så hade jag varit mångmiljonär nu. Vet inte om man skall skratta eller gråta. Tänk dom stackarna som luras av detta och går på dessa lögner och lämnar ut sin information. Usch.
  Kan man inte bara ta hand om varandra istället istället för att luras. Kram.

 14. HAHA, alltså vad kul!! Men jag hoppas VERKLIGEN inte att folk går på sånthär.. alltså det kanske man gjorde för 15 år sedan.. men nu? Nää…

 15. Jo du jag får ”Katarina, enlarge your penis”, ”you changed your paypal adress, confirm here”, men bäst av allt är my ”speed ticket from NY city, at 06.54 AM you drove over speed limit 50 in NY city” 😀 see Zip file attached

  Det rasar in skit, ren s k i t på min email varje dag…

  Kram

 16. Hahahaha! Åh Mr Everson. Underbare man. Vilket härligt jobb ändå, resa runt i världen och samla miljarder till helt vanliga människor. Mäta imponerande. Lite som vår tids Robin Hood…

 17. Men gud så mycket fina klänningar du kommer kunna köpa för alla pengar. Ewa i Walla och allt möjligt. Lyckos dig.

  Gör det, bjud hem honom på muffins och kramar så kanske han dyker upp. I blottarrock och spionglasögon (med backspeglar) och ville vessla-skor. Och med en stor portfölj med dina stålers i ovikta hundralappar. Vilken grej!

 18. Tror jag fick något sådant jag med, fast jag tycker det är lite ”spooky”, numera åker allt med suspekta avsändare direkt i skräp post oläst. Och man undrar, VEM tror de att de kan blåsa?????? Jag menar, det är klart att alla delar ut upphittade (?) miljoner precis hur som helst….. eller så vinner man i något man aldrig deltagit i…… ja, listan är lång……
  Ha en fin dag!

 19. Har jag en dålig dag så går jag bara in här. Älskar ditt sätt att skriva, dina fyndigheter och din humor. Bara skrattar rakt ut och blir så glad igen! 🙂 Ja, tro nu inte att jag bara går in och läser då jag har dåliga dagar, det vore ju lite knepigt om det var så. Läser din blogg varje dag.

 20. Jo, men visst. Här dräller det också av liknande mejl och man kan ju undra. Jag har också funderat på vem sjutton som ens går på det där och hur lönt det kan vara för Mr Everson och hans gelikar att spendera sitt liv så där till ingen nytta alls när man kan hitta på något annat kul. Vem vet. Secret pleasure kanske.

 21. Underbart! Jag får inte så värst mycket spam men lite underliga kinesiska mail med excelfiler som bilagor. Vi har dock ett stående skämt om killen här på jobbet som tror på nigeriabrev och öppnar suspekta bilagor och har virusparalyserad dator allt som oftast.
  Men nu har han fått en mac och stränga förhållningsorder så det är lite bättre..

  Kramar!

 22. Ja j-lar vad kul!!! Jag få en sån varm o go känsla när jag läser dina inlägg. Du borde fan få betalt för att blogga! Du är bara bäst!
  O ursäkta att jag svär så mkt, det är inget jag växer ifrån… :O)

  O det bästa är din slut kläm! Ge en muffin, en kram o ett allvarligt samtal :O) Det är ju så jag dör!!!

  Jag tänkte just det när jag läste, undra hur mågna som går på det? Det finns så många isolerade människor i Sverige och de har väl föga aning om allt lurendrejeri som pågår…
  Kram fina!

 23. Jag har också fått erbjudande om pengar, mest från döda, avlägsna släktingar. Men aldrig någonsin har jag blivit erbjuden så mkt pengar. Tänk om det stämmer… Du kanske skulle maila honom ändå?!? 😉

 24. Men va hysteriskt roligt !!! Va spännande med egen hemlig kod och allt!!! 😀
  Jag fick massor med spam-mail i min gamla hotmail-adress, efter att jag signade in på facebook…till slut gick mailadressen i lås av alla skräpmail och på något sätt hade någon lyckats byta ut mitt lösenord till ett nytt, så jag kunde inte längre läsa mina mail… 🙁 Jag förstår inte varför någon skulle ha lust och intresse att bryta sig in i min mailbox, finns knappast något viktigt eller intressant där! 🙂

 25. ”Den personen behöver ju en muffin, en kram och ett allvarligt samtal om det här med livet och människor och trovärdigheten över lag.”
  Jamen visst är det så! Stackars människa liksom. Älskar dina slutsatser och din förmåga att se vad som verkligen behövs 😀

 26. Jag får också massa sånt skit. Orkar inte ens öppna dom mailen längre. Det tragiska är väl att det säkert är nån krake som går på det……

 27. Haha, ja, vad ska man säga.. uppenbarligen är det ju folk som går på det, annars skulle ju inte fenomenet finnas. Men jag håller med, lite tragiskt är det om någon verkligen tror att dom har vunnit flera miljoner.

  Du.. Jag vill bara tipsa om att Campadre.se nu har kampanj på olika skinn. Kanske kan vara något för dig?

 28. Det är den 4e världens sätt att hävda sig….och en del av breven kommer frân USA. Men fattigdomen, svart förtvivlan och hat sprider sig i världen och anammar samma uttryck pâ internet – tyvärr. Alla râkar ut för dem. Jag har skaffat en spamstoppare och Linux…:) Tycker synd om dem.

 29. Haha, jag vet! Har också fått det mailet (och alla de andra) massor av gånger, men aldrig vågat öppna det. Visste inte att det var så roligt! Irriterande det där med spam i alla fall! Jag har i flera år fått flera om dagen utan att kunna bli av med dem trots att jag spärrat avsändare och rapporterat till hotmail. Tills för någon vecka sedan då hela mitt mailkonto blev kapat. Försvunnet, gick inte att komma in på. Hotmail lyckades någotsånär återställa det så småningom minus alla mina mail. Men fördelen verkar i alla fall vara att jag kom ur spamloopen. För nu när du påminde mig om dem så slog det mig att jag inte fått ett enda sedan dess. Inget ont som inte har något gott med sig!

 30. Hysteriskt roligt! Ja, man undrar hur och om folk går på detta fortfarande. Får också mängder med såna där skumma mail. De sätter lite guldkant på tillvaron emellanåt. 🙂

 31. Haha, har det precis likadant, flera ”specialagenter”, ”bankirer”, ”hjälparbetare” som vill meddela mig om att jag har fått tilldelats si och så mycket pengar och nu vill dom bara ha mitt kontonr att sätta in pengarna på…hoppas, hoppas verkligen att ingen går på detta…
  kram
  anna-maria

 32. Det värsta av allt är väl ändå att folk går på det. Det MÅSTE ju folk göra eftersom de fortsätter och fortsätter att komma. Jag menar, om INGEN gick på det skulle ju inte sådana brev skickas ut. – Den tomten gick inte liksom. Men så är det ju inte, så runt om i världen sitter det antagligen en himla massa människor och tror att den här specialagenten verkligen finns. Väntar på sina 6,5 milj dollar och känner sig utvalda. Tragiskt!

 33. Men visst hade det varit jättekul att bara lämna ut sina uppgifter (ja, man kan ju hitta på något alias och lämna ett kontantkortsnummer) och sen se vad som händer! Jag är riktigt nyfiken på hur dom tar det vidare!

 34. Hysteriskt roligt. Jag förundras, mer eller mindre varje dag, av ditt sätt att skriva och ta upp saker som jag själv aldrig skulle kommit på. Älskar’t!
  Angående eventet så låter det så kul! Jag har spahelg inplanerad med ”tjejerna” men jag ska nog klura ut nåt. Antingen försöka kombinera och åka fram och tillbaks. Eller så får jag väl ta med allihop, 10 flicks, till Malmö istället! 🙂
  Kram.

 35. Men vad sjukt! Haha, interpol, jag dör.
  Fick mitt mailkonto hackat häromdagen så hotmail sa till mig att jag var tvungen att byta lösenord. Det kanske är nåt stort på G?

 36. Ja, den personen behöver verkligen en muffin! (Skrattar så jag kissar på mig) Du är så söt! Kram!

 37. Jag jobbar med att reda ut sådant här lurendrejeri, och jaa, folk går på detta!! De blir alldeles till sig över vinsten eller möjligheten att få så här mycket pengar, de ser inte alla röda flaggor. Nej, istället går de till banken och tar ett lån om de så måste eller tar ut sina surt ihopsparade slantar, och skickar dessa pengar till Mr CupCake eller mr Everson. Det är klart att de känner sig dumma efteråt och skäms och gråter, då kan de inte förstå hur de tänkte. Men alltsomoftast är det förlorade pengar som inte går att spåra. Nu tycker jag att denna information borde ha nått varje hus och hem, precis som många här också tror, men i verkligheten är det inte riktigt så ännu. Men detta är också ”ringar på vattnet” så snart vet varje kotte att man inte ska skicka sina pengar till någon okänd.

 38. Jo…det finns dom som ”går på det” inom loppet av några månader har en person i min närhet lycksaligt ringt och meddelat att hon minsann fått klicka på en blinkande ruta på datorn för att hon var den miljonte besökaren och nu vunnit en miljon kronor…och i nästa andetag; nu bjuder jag er på en resa….hmm,ok…
  Och en annan,fick ett mail från någon på banken som skrev att det blivit ett misstag och att de behövde hennes kort/konto nummer samt kod för att rätta till misstaget…sagt och gjort,snabbt som ville vessla mailade hon ALLT dom bad om…kände sig trygg eftersom mailet faktiskt kom från nordea@hotmail.com – tja vad säger man :/
  Kramar från en tjej i huvudstan som lääängtar hem t Malmö och några risbullar…såå gott ju !

 39. HÁ HA HA Ho ho ja ja, jag sitter här och skrattar … Här fick min man igår brev från nån ”advokat” i Spanien som företrädde nån mrs Rita Vårt Efternamn och nu så hade han ärvt 3 700 000 euro. Vi skulle bara….. Oj vad vi blev glada!!! *asg*

  Det är nästan så man ska rama in brevet och sätta upp det på väggen. 😉

  Hälsningar Jeanette ”nybliven miljonär” 😉

 40. Hahaha… behöver jag ett gott skratt behöver jag bara gå in på din blogg! Tack för en underbar sida, hoppas du fortsätter att skriva i många år till. Och grattis i efterskott på 1års dagen 😉
  Kram Sarah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *