Att ge recept på Världens Godaste Kött.

Här kommer receptet på Världens Godaste Kött. Tror det är ett Jamie Oliver-recept från början och det är så gott att man dör litegrann.

Oxfilé rullad i örter och karljohansvamp och virad i prosciutto
Ugn:ca 230 grader

4 port
12-18 skivor prosciutto eller parmaskinka
3 vitlöksklyftor, skalade
1 rejäl näve torkad karljohansvamp, blötlagd i 3 dl kokande vatten
3 rejäla smörklickar
saften av 1/2 citron
salt, nymald svartpeppar
1 kg oxfilé
1 rejäl näve färsk rosmarin och timjan, repade och hackade
2 glas rödvin

Lägg prosciuttoskivorna tätt bredvid varandra på bakplåtspapper
Hacka en av vitlökarna och stek med karljohansvampen med 1 smörklick i 1 min. Tillsätt hälften av blötläggningsvattnet (ta bort skräp först). Sjud sakta och koka i 5 min innan du rör i citronsaft, resten av smöret, salt och peppar.
Lägg svampen på ena halvan av prosciuttoskivorna. Salta och peppra köttet och rulla det i örterna. Lägg det ovanpå svampen och rulla in det i skinkskivorna. Ta bort pappret.  Bind fast med några bitar hushållssnöre.

Lägg köttet i långpanna tillsammans med ett par vitlöksklyftor och ugnstek ca 25-30 min(blodig) 40 min (medium) 50 min (genomstekt) 60 min (kremerad). Efter halva tillagningstiden tillsätter du vinet. När köttet är klart, lägger du det på en skärbräda och låter det vila ca 5 min. Ta köttsaften från långpannan, häll i en kastrull, och värm på. Används sedan som en vinsås!

Nom nom nom, säger jag.

16 kommentarer till “Att ge recept på Världens Godaste Kött.

  1. Mums! Själv åt jag oxfike Provencale, smarr smarr!
    vad härligt forum för vänlighet du har Emma!
    Kram
    Maria

  2. Ser kanon ut! Helt apropå gott kött, vet du var man köpa kobebiff i Malmö möjligen?
    Ska spara ovan recept, ser gott ut! 🙂

  3. Det där låter ju inte helt fel! Här åt vi inte en så fancy huvudrätt, men chokladsufflé till efterrätt och jag är fortfarande sjukt imponerad över att jag lyckades med att få fem att resa sig!

  4. Gott Nytt År fina, härliga goa tjej!
    Jag hoppas och tror som du att ditt år kommer att bli det bästa kanske någonsin;)
    Frestar gör du med med det goda receptet…mmmmm….här sitter jag varghungrig!=)

    Många kramar!
    Adela

  5. Nämen! Gjorde jag också på nyårsafton! Och den satt precis där den skulle. Precis som förra året. Hur som helst. Ny på att kommentera men har följt dig ett tag. Tycker att du är fin. Mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg