Att älska Ewa i Walla mer.

Alltså. Den här Ewa i Walla-klänningen dör jag lite av.
Den är fantastisk! Prasslande siden i vippiga lager, tung fast samtidigt lätt, ultrafeminin men samtidigt kaxig. Jag kan inget annat än säga mhööö och klappa på den för den är så vacker att det är helt tokigt och den är etthundratio procent jag. I den vill jag bo på slott och klappa glansryktade hästar och vandra på grusgångar med de där mandolinmännen jag pratat om innan. Jag vill språka Jane Austen-igt och gunga repgunga och ha pudrat nylle och se sådär svår och sval ut som bara Sofia Coppola kan få fram.

Jisses.

Det är en Breik från Ewa i Walla och det var ett halvt helvete att få tag i den, ska jag säga. Först höll jag på och dealade med nån väldigt mysko kvinna i Nederländerna som sydde egna kläder och promt försökte få mig att köpa nån form av brödhanddukar i plysch när jag ändå var igång. Men hon hade bara en large och trots att det var ett bra pris så kunde jag helt enkelt inte vara så förblindad att jag bara tok-köpte en tre nummer för stor Walla. Men så såg jag inne på Evis blogg att hon köpt sig en Tine och så kom det fram att hennes kusiner minsann hade nån butik i Finland som sålde Walla, och eftersom jag tydligen är på nån slags rubbat mission att kartlägga varenda Walla-återförsäljare i hela Europa var jag ju bara tvungen att skaka fram vilken butik. Visade sig att hennes kusin har Seven Roses som tydligen halar mitt klädknark, fast lite hemligt sådär – bara i butikerna, så jag fick helt enkelt börja mailstalka de stackars finländarna med bilder på min Breik och fråga om de kanske möjligtvis pretty please skulle kunna ha en sån på lager.

Och det hade dom. Två stycken. I min storlek. Till nedsatt pris.

Så nu tror jag på klädkarma. Jag gör fan det.

Rekommenderade inlägg

108 kommentarer till “Att älska Ewa i Walla mer.

 1. Ljuuuvlig! Jag är minst lika Wallagalen som du, vi kan bilda klubb, hihi. Nu är jag från Finland och vill också ha den där klänningen, får jag fråga dig vad den kostade till nedsatt pris? Var igår i en butik som säljer kläderna och de kunde ge dem aningen billigare men då var de änåd för dyra för mig. Kanske jag kan köpa den andra Breiken då? Hoppas!

 2. meeeen shit nu doooog jag & där small huvvet i tangentbordet,öppen mun & klotrunda ögon 🙂
  Herrejösses qvinna vad vackra ni är.

 3. Du är som gjord för att vara klädd i Ewa i Walla, den är så vacker på dig.

  Om Ewa i Walla vet vad som är bra för henne anlitar hon dig både som modell och fotograf. Du får fram det vackra, romantiska men samtidigt nutida och tuffa i kläderna.

 4. Åhh.. Vad ska du ha för den?? Så juvlig kläning så det är inte sant. Man blir hel kär i den och dina bilder är fantastiska!! Kram kram

 5. Och jävlar i min låda vad snygg den var!! Väl värd att vänta på förstår jag ;-). Ja, och hur har du nu lyckats få till så snygga bilder, då? Man blir ju helt matt…

 6. Wow Emma..

  Helt fantastisk.

  Den tar nog fan priset alltså! Ha den på bloggeventet så alla bilder som blir tagna blir lika feminint drömmiga som dessa ovan 😀

 7. Du är så underbart fin!!! Köpte du båda eller? För jag tror du skulle kunna finansiera köpet av din med att sälja den andra till fullpris (-;

  Hoppas du har en härlig helg!!! KRAMAR

 8. Jättevacker verkligen! Och det är ju den klänningen jag har! Sedan du började visa dessa vackra plagg så har jag funderat och funderat på vad min klänning heter. Har nämligen bara en från Ewa i Walla eftersom för mycket tyg kring höfterna inte fungerar så bra på mig. Och det är denna jag har tror jag. Fast i brunt mönstrat siden. Visst finns den i brunt med? Känner plötsligt igen namnet.

 9. Shit! Man saknar ord!!
  Din pappas fru måste vara grön av avund nu eller..?;)))
  Trollska Emma, du är som en saga i dina Wallor!

  Prasselkram!

 10. Du ÄR Ewa i Walla! Dumma vore dom om dom inte använde dig fortsättningsvis som sin huvudmodell!…Givetvis mot big money Emma!;D

  Kramar
  Adela

 11. Ok, det där var en Walla i min smak! Det är nästan så jag börjar gråta så vackert! Dö schnyggt!!!

  Ha en mysig helg du vackra och lyckliga ;O)

 12. Guuuud så vackert! Du är verkligen så fin i wallorna så jag blir lite nipprigt glad. 😀 Vad ska du nu ha på dig på bloggeventet??
  Kramar och ha finaste helgen

 13. Du borde allvarligt sälja dina bilder dyrt till Walla som kan använda dom som reklam. Dina bilder med Dig i Wallakläder, det skulle sälja det.
  Har du varit ballerina? Söta fötter 🙂

 14. Åh men grattis! Jag kan bli preciiis lika galen i nånting o göra allt för att hitta det. Du är så himla fin i alla dina Walla!

 15. När du skriver 3 nummer förstor när den var i L – menar du då att du är en XS!? Förlåt vill inte vara elak, men de har jag väldigt svårt att tro. Jag är typ hälften av dig och får nog inte på mig en xs. Jag tycker inte om när man skriver sådär lite ”skrytigt”. Du kunde bara ha skrivit att den var för stor. Punkt.

  För de finns väldigt många där ute som verkar se upptill dig och gillar dig. Och du verkar vara en kalas pingla och en bra tjej. Men sånt där tycker jag inte passar dig. Man behöver inte överdriva. Bara för att de ska låta bar eller att man ska framhäva sig. DU är vacker oavsett om du knappt fick på dig en L i den där klänningen eller om en S satte som handen i hansken.

  1. Men oj. Det var ju inte alls sådär jag menade. Ja, jag har en XS i denna klänningen – och det var just därför jag nämnde det. För jag får väldigt många frågor om hur storlekarna är i Wallas kläder och de är ju verkligen inte som i alla andra. För jag är långt ifrån en XS i något annat. Om det liksom spelar någon roll?
   Jag tror att de som läser mig vet att jag knappast förespråkar nån form av snedvridet kroppsideal. Och det känns hemskt konstigt att ens ha diskussionen – för det är så avlägset att jag skulle stajla med min tremånader-efter-förlossning-form…

   Det vore bara himla trist om nån älskade klänningen och gick och köpte sig en i sin ”normala” storlek bara för att inse att den var på tok för stor.

   1. ”hälften av dig” HAHAHA! Har läst att Emma väger runt 64 nu, vad väger du då? 32 kilo?
    Hade jag tappat nästan 30 kilo påmindre än tre mån efter mina förlossningar hade jag varit dö-lycklig.

    ”Vill inte vara taskig”. Jo tjena.

  2. Tror det ligger mer hos den som läser än hos Emma i det här fallet. Hon är inte den som framhäver sig ”titta va smal ja är” direkt. Tycker Emma är skönt avslappnad i sin kropps inställning TROTS att hon blitt så smal så fort efter förlossningen.

   Skulle själv aldrig tolka det så.

   1. Hi hi hi! Emma – skrytig?? Hi hi hi hi …. ja så roligt det kan bli ibland.

    Emma. Nu måste du ju bara tagga ner dit skryteliskryt du smala skinnyskönaböna ;D.

  3. Jag tror att det roliga i det här var att hon e så galen att hon var beredd att köpa en tre nummer för stor klänning inte att berätta att hon är smal. Men vad vet jag…

 16. Hur kan du sitta och se sötvacker ut på en divan?
  Och driva tuff klädhandel med finskor?
  Och ta vrålsnygga bilder?
  Och ordna häftigaste bloggeventet?
  Och skriva på det roligaste sätt?
  ……
  Du är allt makalös Emma!

 17. Aah jag dör vad snyggt!!! Den där Seven Roses finns här i stan var jag bor och det är sannerligen farligt att gå in där… ;))

 18. Eftersom jag har noll koll och är totalt galet ointresserad av kläder så berömmer jag istället dig som fantastisk fotograf. Dina bilder är lika ljuvliga som du!

  KRAM bästa Emma

 19. Emma!

  Klänningen är ljuvlig! Men jag undrar faktiskt var du har köpt din vita topp. Precis en sådan är jag på jakt efter!

  Önskar er en fantastisk minisemester på västkusten.
  Sara

  1. Hej Sara! Det är en Gina Tricot-body, du vet säkert vilken jag menar – de har dom i en himla massa färger.

   1. Finns de fortfarande kvar? Lovely!!! Jag har en hel hög i garderoben men som dessvärre är ”pre-tvåbarnstorlek”… Ska ge mig ut på jakt snarast! Tack! (Ps: om du gillar västkusten bör du besöka mitt smultronställe Arild på Kullen någon gång)

 20. Helt helt underbara bilder & klänningen var helt fantastisk Emma! Men det är väl som dom säger, att allt klär en skönhet!
  Kram Jes

 21. Förbenat snygg och underbart EMMA!!!

  ÅÅååå vilka tråkkommentarer en del kommer med, vore nice om dom kunde läsa hela bloggen och förstå att DU inte är en sån som går ut med kroppsideal m.m och jag fattade det aldrig som om det var XS men shit the same!!

 22. Du måste ju visa dina Wallor på Bloggträffen! Varför inte en modevisning eller att du snajdar omflera gånger under dagen. Så får vi se så fina de är. Bra idé va :-)!!! Den du visar ovan är helt klart den finaste av dem du visat oss.

  1. Jamen visst är den?! Den och den vita kjolen är i topp nu. Men nej, modevisning kan bli knivigt *s* Däremot lär jag sporta minst en Walla under dagen.

 23. Snyggt, drömmande romantiskt, vackert och sâ har….du tappat en massa kilon ! Det ligger en vacker kvinna pâ soffan eller sâ har hon haft en duktig fotograf….Graf Valiant kanske ? 🙂

 24. O.M.G så vackert! De borde ha denna bild som reklam för kläderna!

  Och divanen är ju så vacker! Där har du gjort ett bra blocketfynd! Skulle kunna tänka mig en i mitt hus också!

  Hoppas ni får en fin helg!

  Kram på dig!

 25. Ewa i Wallas båda lokaler här i Stockholm ligger ute hos mäklare till försäljning. De skall flytta till större lokaler här Stockholm och troligen lär det bli en utförsäljning inom en snar framtid. Kanske något för dig att hålla ögon på, och sända en löpare.
  //Y

 26. Åh, nu har jag till och med börjat kolla på nätet efter en Walla. 🙂 Men jag är osäker på hur storlekarna är.. (Är utav modell större om man ska säga det fint) 😉
  Är de små eller normala i storlekarna?
  Hoppas du haft en bra dag. Det ser så ut iaf. 🙂

  1. Hej tjejen!

   De är stora i storlekarna, så du kan gå ner MINST en storlek beroende på snitt. Jag är typ en M nu i vanliga kläder om jag ska få plats med brösten, och i deras kjolar och de klänningarna som inte är ”hela” över brösten har jag XS eller S. Den grön/bruna klänningen och den här är en XS. Den vita klänningen är lagom i M över brösten (103 cm är jag där ungefär), men då är den lite stor över allt annat. Linnet har jag i S. Hon är väldigt generös när hon gör dom om vi säger så.

   Så beroende på modell och hur du är byggd kan du gå ner minst en storlek. Det enda kruxet är om man har större bröst, då kan det vara knivigare om man ska ha en som är slät över bysten. Kan du inte prova så maila butiken dina mått så mäter dom säkert åt dig!

 27. ÅÅÅÅÅååååååååååååååååååååååååååå vad vackert! jösses *hjärtklappning* nu svartnar det framför ögonen… Nu får du väl inte till det mer perfekt! Känner precis Jane Austens känsla (och förnuft) Mr Darcy (eller vad din man nu hette;) har allt traktens vackraste fru! Kramar

 28. Haha, skam den som ger sig. Måste man mail-stalka för att få det man vill ha så får man väl göra det! Det är gött att få lite pepp på att stå på sig och vara ihärdig tycker jag!

 29. Många som vill se dina fina Wallor på bloggeventet. Kan du inte ha dom på dig? Alla på en gång? Du gillar ju att dom går att kombinera och jag hade tyckt att det hade varit himla roligt och säkert lockat fram många skratt. 😉

  Ska inte Folk börja sälja Walla? Det hade jag tyckt om.

  1. :)) Emschen…hade gärna velat ta in Walla, men just i Metropolen är det lite svårt..varför vet jag inte, för jag älskar typ deras kläder. För något år sedan så sålde jag Walla i en annan butik, den enda i malmö som hade just Walla~kläderna, och det var lite knivigt för priserna är lite för dyra, och de är ju allt lite speciella, med mycket volym och inte alla klarar att ha så mycket tyg på sin lilla kropp:) Men..man vet aldrig..kanske tar vi in Walla om trycket blir stort..:)

 30. Tror ASTRIDS kommentar var den första vassa här inne jag någonsin sätt( jag har naturligtvis inte lusläst varenda en)och vad kunde hon fått en sån dum tanke ifrån…..du om någon kan väl bjuda på dig själv och du har en självironi som jag älskar. vi vill behålla den varma hjärtliga och lite småråa stämningen här inne eller hur alla emmagiggare???

 31. Om det inte hade varit för dina sagolika bilder hade jag nog aldrig gått in på Ewa i Walla-butiken på gamla stan idag… hittade din ”vita” kjol där till min 2.5 åring. Hon samlade på sig en hel drös med kjolar därinne och sa gång på gång ”de e fina” och de andra kunderna skrattade och sa ”hur ska det sluta för henne…”. De hade massa fint därinne förresten, en del plagg som de inte har på bild på deras hemsidor (varför?).

  1. För det första; din dotter har UTOMORDENTLIG smak 😀 Och för det andra; ååååå att jag inte bor i Stockholm och kunde besöka butikerna typ varje dag. Men det är väl tur det, kanske. Hade blivit svindyrt.

   1. Hmm, ja, du bör nog hålla dig på viss avstånd från butiken med tanke på att allt var nedsatt till 50-60 %. Såg benvärmare där i grått och beige som var grymt fina och ”billiga” (läs: avancerad kurs tjejmatte).

  2. Åhhhhh! Finns det en affär i gamla stan? Var då? Jag ska ju snart till Sthlm så då kan man ju gå in och känna lite på plaggen. Tror min fina kollega hade älskat Walla, det är som gjort för henne.

 32. Ha ha ha det är minst lika roligt att läsa alla kommentarer till dina inlägg som själva inläggen. Vad mycket trams, i dess mest positiva mening, det skrivs här. Jag blir alldeles rusig i huvet 😉

  Det är så kul att se dina kläder. Det är verkligen INTE min stil och verkligen INTE min prisnivå på dessa kläder. Men det är så kul att höra att någon, och se, en helt annorlunda klädstil så till 100% som du gör nu.

  Fast jag måste väl erkänna att jag också drömmer om prinsessklänningar och att få tala i Jane Austin-anda och ha karlar knäandes framför en och skriva små romantiska parfymerade brev. Men i verkligheten….hmmm. Jag är nog mer en drömmare.

  Jättefina kort, precis som ALLA skriver här tidigare. Jag är inte ett dugg avis……aj där blev tungan kolSVART 😉

  Hälsningar
  Yohanna

 33. Ditt fel……nu har du dragit ner mig i Ewa i Walla-träsket….så vackra plagg….I AM IN LOVE! Min Tine kom idag……kan inte låta bli att gå omkring och vippa omkring i den ;-D
  Kram fina Emma!!

 34. Men nääääe! Vilka fina kort! Fy vad vad fina. Verkligen super fina. Du fattar va? Men allt var så fint. Du var (är) fin, klänningen är fin, bakgrunden fin. Och allt gick lixom i samma toner och färger men änndå inte. Jag tycker du kan slänga in en fotografering ”BY EMMA” i utlottningen den 11:e. Ja banne mig! Vilket bra pris!
  Kramis!

 35. Du är fantastiskt snygg i Walla. Det är inte alla förunnat att kunna bära hennes vackra kläder.
  Tänkte skicka över en liten bild från Ewa i Wallas skyltfönster där pelagonerna blommar och julgranen väntar på sin plats i Gamla Stan, Stockholm men hittade ingen mail till dig.

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.