Att fylla på med lite kultur också.

Jamen, vi måste ju ha lite kultur i vinstpotten också – inte sant?

Så nu finns där bland Wallor och Beach House-lakan detta grafiska blad vid namn  Omringad av svart från den uppmärksammade konstnären Patrik Gyllander. Hur coolt som helst, tycker jag! Bladet är 33 x 24 cm och tekniken är litosten, bläck, akryl och broderi och det är värt inte mindre än 2300 kr. Javisst!

Carolina Söderholm som är konstkritiker och konstvetare säger följande om Patrik:

”Patrik Gyllander bygger sitt måleri av vardagens fragment. En boktrave där, ett par simglasögon här. Allt infogat i ett koloristiskt spel av linjer, rutnät och mönster. Lekfullt sprider han formerna över ytan, och blandar ornament med abstraktion. Som samlare är han varsam. De svarta stygnen tecknar minnets silhuetter, medan penseldragen pendlar mellan dröm och verklighet. Samtidigt försiggår små revolter. Ett smygande surrealistiskt anslag som muntert saboterar varje försök till en alltför tillrättalagd ordning. När det gäller den nya sviten Identitet lägger han familjelivets pussel. Vad händer när tillvaron byter sin plats? Med den tidigare våningens plan i sin hand låter han rum för rum bli till bild. Här möts hemmets brottstycken av ritualer och ting, under tiden som mörkret faller. Lågmält fogar han färg till form i en hågkomstens egen karta”.

Patrik har även tillsammans med sin kompis Mikael Oredsson det nystartade klädmärket St;knut där de nu har färska nytryckta t-tröjor med inspiration från hans bildvärld (man kan se mer här) och det kan mycket väl tänkas att även en sån T-shirt kommer med i paketet.

Mer kultur åt folket! Eller åt vinstpotten, iallafall.

19 kommentarer till “Att fylla på med lite kultur också.

  1. Är det nu så att INGEN drar vinstlotten på eventet… går det väldigt bra att sända den lilla svarta aningen norrut… så där 50 mil.
    Har en vit vägg jag skulle behöva få lite färgglad… Färgglatt svart med andra ord.

    Må gott… själv ska jag krypa upp i fotöljen och moffa choklad.

    //Britt

  2. Åh wow vad häftig !!!
    Den vinner jag mer än gära och pryder mitt annars ganska vita hem 🙂

    Stor kram till dig
    /Julia i Örebro

  3. Nu blev jag påriktigt avis på alla som ska till Eventet. Så himla fin och mittihjärtatont att jag liksom dör lite!

    Ps. Moffa är mitt nya favoritord! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg