Att ha söndagsmorgon.

Vi vaknar till en otrolig soluppgång idag, så otrolig att jag måste skutta ut på gräsmattan i långkallingar och mannens kofta och hänga mig över staketet och ta kort efter kort samtidigt som jag hummar nöjt för mig själv. Varför är det så att tidiga mornar alltid ger det överlägset bästa fotoljuset? Halvtimmen efter soluppgången är ljuset mjukt lila och får mig att önska att det var varmare så att man kunde vara ute och fotografera silkesapans morgonstora ögon eller flickornas innan-klockan-tio-surande.

Nu ligger jag i soffan och tittar på ”En plats på landet” vilket alltid får mig att vilja flytta; att hitta ett renoveringsobjekt ännu längre ut på landet och lägga månader på att måla golv och riva väggar och välja kakel, och Tooka har huvudet på magen på en sovande Leo och Tant ligger med benen rakt upp i luften och ja;

det finns inte många bättre sätt att vakna.

28 kommentarer till “Att ha söndagsmorgon.

  1. God morgon!

    Vilken underbart vacker bild du har tagit, magiskt fina färger! Jag drömmer också ibland om att flytta långt ut på landet men njää.. Jag skulle nog bli lite rastlös 🙂 Ha en fin söndag.

    Kram

  2. Visst är det härligt! Jag älskar de programmen. Och jag som inte har ett hus över huvud taget blir helt salig av dem 🙂 Dock har jag ingen innan-tio-surande hund utan en morgonpigg liten studsboll på 35kg. Så det är bara att dra på sig träningskläderna och ge sig ut på en sväng! Men det är också en härlig start på dagen (när det är över) och efteråt är man så nöjd!

  3. Vilken härlig start på dagen! ”En plats på landet”, det är ju ett av mina favoritprogram. Jag vill flytta till den engelska landsbygden och gå och strosa runt i en sådan där fantastiskt ”Tudorträdgård” och dricka PG:s te och käka scones med clotted cream varje eftermiddag. Sånt vill jag göra. Det enda som hindrar mig är det vädret…

  4. Hihi, en gång såg jag ett sånt där program med en familj som köpte någon slags pråm som de skulle göra om till bostad. Till saken hör att jag inte kan renovera för fem öre och jag fullkomligt hatar oreda och smuts. Familjen slet och stånkade, det blev dyrt som pocker och till slut skiljde de sig på grund av alla problem. ÄNDÅ när de återbesöker mamman och barnen som bor kvar på pråmen något år senare, när allt är klart och fint och katten ligger och lapar sol på däcket och havet ligger spegelblankt runt pråmen så tänker jag: ”Hmm, om man inte skulle ta och leta upp en gammal pråm att renovera.”. Vad ville jag ha sagt med det? Det har jag glömt :-). Ha en trevlig söndag!

  5. Sån är jag också. Man måste ut på sekunden innan allt försvinner.:-)
    Vacker bild.
    Du är då härlig, du Emma, som skuttar in till mig ibland.;-) Kram Stina

  6. Fint ni har det. Å den soluppgången var fantastisk, jag hade nog börjat tjura 😉
    Sv: gå funkar, men armarna är rätt klena idag *s* haha.
    Kram på dig

  7. Åhhhh så härligt!! Lika fin soluppgång som du verkar ha lika fantastisk solnedgång har vi haft här hemma oss oss idag! Tack för en fin och inspirerande blogg!

  8. Där skulle man sitta och måla akvarell…UJ vad fint. Gör´t för tusan 😉

    Låter som en perfekt morgon att njuta på…så mysigt!

    /E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg