Att vara helt svettig.

Ni vet hur det är.
Det börjar med de där två kuddarna från Ilva man fått för sig att man ska slå till på (särskilt när det är rea och allt, man tjänar ju lite pengar då). Man står där i butiken med kuddarna i famnen och ”ska bara kolla lite”. Och så hittar man den där nätkupolen som är nästan som en fågelbur och man älskar ju fågelburar och så tänker man att åhå! den där kanske man skulle kunna ha där. Och sen kommer man på att man har ju de där påslakanen hemma som nog skulle passa bra, men de är ju till enkelsängstäcke och själv har man ju dubbelsängstäcke – och utan att man riktigt förstår hur det gick till plöjer man tjugo minuter senare igenom IKEA bland hundratals människor på jakt efter enkelsängstäcken med en man som har svettmustasch och som kör på tanter med kundvagnen eftersom de envisas att stanna mitt i gången och titta! på saker fattar de inte att det är enkelriktat?!

Och sen är man hemma med sina nya saker och kommer på att man nog måste göra om hela sovrummet bara flytta runt lite och innan man vet ordet av har de där två kuddarna förvandlats till en nån timmes make over där man flyttar på små bord och hänger upp saker i taket och kånkar fram sånt man glömt bort och dammsuger och torkar golven och ja –

Ilva, alltså. Livsfarligt.

41 kommentarer till “Att vara helt svettig.

  1. Hej Emma!

    Jag har precis suttit och läst i denna blogg nu under kvällskvisten, och tänkte höra om du inte ville länka den bloggen hos dig? Du har ju så stor genomslagskraft, starka kvinna 🙂

    Jag känner inte Ernst eller hans familj, men känner att alla som vill hjälpa till, borde känna till att sidan finns.

  2. Känner igen det där. Är precis likadan. Kan liksom inte bara göra nåt halvdant. Går här och funderar på att köpa nya soffor till vardagsrummet men jag vet ju att det kommer innebära nya tapeter, gardiner, bord, mattor….:)

    Kram
    /Vivvi

  3. Precis så är det, jag skrattar igenkännande att en ny sak kan få en att spinna loss på ett helt rum sådär. Och reor dessutom…då har man ju tjänat pengar istället för att slösa, sån matte älskar jag. Jag fattar inte heller skall tanter aldrig lära sej att man inte bara kan stanna så mitt i en gång (för så gör ju aldrig jag hm eller?)
    Längtar att få se sovrummet.
    Kram Camilla

  4. Oj. Då var det ju tur att jag inte stack till Ilva idag, vilket jag funderade på imorse. Jag sparade det till en dag mitt i veckan istället. Känns mycket bättre.

    Kan du inte visa kuddarna, så vi får se?

  5. Åh, du måste visa bild sen när det är klart! Själv har jag ägnat helgen åt att äntligen flytta in i min walk in closet. Ja, kläderna då alltså, inte jag. Men det är utan tvekan mitt nya favoritrum! I dagarna har jag sorterat kläder skoningslöst. Hur många noppriga, sladdriga toppar från Zara och H&M som är för små kan en människa ha egentligen? Nu vill jag fylla på med klänningar från Ester Elenora och annat fint! (Och ja, eventuellt ett litet zinkhus också.)

  6. Och här satt jag och var lite ledsen i ögat över att ILVA bara verkar finnas ’på riktigt’ i Malmö. Nu inser jag att det är tur.

    Jag har varken tid eller ork till allt det där. 🙂

    Hoppas vi får se vad det var för kuddar som drog dit dig.

  7. Haha, ja igenkänningsfaktorn är total och absolut. Lika när man har varit hemma och sjuk eller nåt, då börjar det klia i fingrarna att möblera om och man börjar lite småskaligt, men sen barkar det iväg och man kommer på sig själv mitt i röran, med att ”vad är det jag håller på med? Jag skulle ju bara bädda sängen härinne ;)” ..

    Hoppas att det blev bra och att även mannen i huset blev nöjd efter äventyrligheterna.

  8. Nu skrattar jag högt, Emma! Det är precis SÅ!
    Fast skilladen i mitt fall är att jag aldrig skulle drömma om att ta med mig min gubbe varken till ILVA eller IKEA.
    (Kom på nu att jag saknar ILVA sedan flytten från Malmö…)

    /Anna-Karin

  9. Ägnat helgen åt liknande aktiviteter, släp till och från stora möbelvaruhuset, sen skruvat, skruvat, skruvat, burit upp och ned för smala källartrappen… Mannen var sååå jublande glad över detta som jag ansåg som ”nödvändigt” att fixa i hemmet 😉

  10. Är precis likadan själv! Hittar man en sak så blir man inspirerad till att ändra på hundra andra saker, jobbigt, men oftast blir det bra!

    Vill gärna se inköpen och ommöbleringen! 🙂

  11. Så det är inte dit jag ska åka alla de där timmarna när jag väntar på att flyget ska ta mig tillbaka till Stockholm då? Jag som fortfarande inte ha varit på ILVA trots att maken jobbar i Köpenhamn och vi är där titt som tätt. Trots att jag plöjer deras hemsida och bara sitter och suckar och stönar över allt jag vill hag.

  12. *s* Det är så härligt att det finns fler som är lika tokiga som jag är.
    Vi skulle städa idag men det slutade med att jag röjde hela garderoben vilket i sin tur slutade med att här blev stökigare nu än det var innan. Men det blir bra, när allt har kommit dit det ska.

    Vill gärna se foto på dina förändringar och fynd.
    Kram

  13. Jag känner igen mig i din målande beskrivning, och sitter med ett stort leende på läpparna just nu. Och jag måste bara säga … vilka fantastiska bilder du tar på lilla silkesapan! Han är helt underbar!

  14. Jamenvisst, Ilva är farligt. Och så det där med att det inte känns så dyrt medan man plockar på sig så man liksom glömmer att summorna ska räknas ihop i kassan. Men jag gillar Ilva. Och det är kul att möblera om hemma. Lite för kul tycker tydligen jag enligt min man…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg