Att låta bilder säga mer än 1000 ord.


Hur många bilder kan jag ha på honom nu? Tusentals?
Men det kan inte hjälpas. Varje dag är jag där med kameran, krälande på knä framför och gör konstiga ljud och smackar och måste avbryta då och då för att sätta en blötpuss på den där lilla o-munnen. Går inte att låta bli.

Helsike alltså. Denna kärlek.

62 kommentarer till “Att låta bilder säga mer än 1000 ord.

  1. Åh jag får så dåligt samvete över att vi bara fotat Agnes (barn nr 2) med systemkameran ett fåtal gånger. Däremot är ju hela iPhonen full. Och storasyrran har typ 50 mappar de första månaderna……

  2. Lille maräng så sockersöt! 🙂 Kan inte heller hålla bildokumentationstassarna borta från mitt lilla hjärta. Mission impossible.

  3. Marodören slickade mig på kinden i morse och låtsades att han var hund under påklädning i morse. Och man blir sådär fånigt gråtmild över sånt med:)

  4. För snart tio år sen när min son föddes fanns det ingen digitalkamera. Attans vad dyrt det blev att framkalla alla bilder… Men det var det värt. Man kan ju inte låta bli.

    Jisses vad han är lik sin far!

  5. Emma, han är så fin:) glöm inte att spara över bilderna på en extern hårddisk ibland. Om att ifall datorn skulle få ett spel.. Men de kanske du redan gör?
    Kram

  6. Ja kärleken den kärleken den är oändlig rollens barn!!! Så stor han börjar bli, han börjar få sitt utseende nu dvs när den där spädbarnslooken försvinner. Åhhh det är en gåva att få vara med sona barn och se hur de utvecklas från dag till dag. Måste nog skaffa fler inser jag, jag är inte klar med barnafödandet. Har så svårt att tänka aldrig mer bebis. Mannen är dock nöjd med de två vi har….. Men det är väll alltid kvinnan som har sista ordet eller hur är det nu?

  7. Ta så många bilder som du bara hinner med, man kan aldrig ha för många! Jag har massor och är såå glad för dem.
    Se bara till att spara dem säkert! Och på många ställen, typ bankfack *paranoid*

    kram

  8. There is nothing that brings more joy than a baby. Thank you for sharing your adorable son with us.
    Kram,
    Karen from Canada,
    Karen XOXO

  9. Jag börjar tro att du är någon kvinna med övernaturliga krafter eller nåt… Jäklar vad fina bilderna på Nordljus är! De lade alldeles nyss ut dom på Fejjan. Du är ju superfotografen och supermodellen på samma gång. Hur bär du dig åt kvinna?? Kan man gå inspirationskurs hos dig eller? Boka in mig på nästa Event redan nu är du snäll 😉

  10. Visst är det underbart… och den där kärleken växer sig bara starkare och starkare för var dag som går… jodå det är sant och det går… =) Kram på dig.

  11. Jag som har stora barn nu 7,16 och 21 brukar kunna känna ne viss sorg över att jag inte hade den kamera jag har idag när barnen var små.

    Kärleken, den störtsa av dem alla. Underbart!

    Ha en fin dag Emma

  12. Och så är kärleken lika stark när de är 17, med skägg och ska på iväg nånstans i fredagsnatten och spela med sitt band och man är orolig och fortfarande bara vill ha dem nära och pussa på dem…

  13. Hej Emma!
    Nu skulle jag vilja gå mot strömmen och faktiskt skriva lite negativt ditt kommentarsfält för en gångs skull. Eller se det mera som konstruktiv kritik, jag är inte ute efter att vara elak 🙂

    Jag såg bilderna du fotat för Nordljus igår och jag blev lite, lite besviken. När jag köper ett plagg på nätet är det väldigt viktigt att jag får en så realistisk uppfattning som möjligt om hur plagget ser ut från alla synvinklar och även hur färgen ser ut. Du hade inte tagit ett enda foto så man såg hur plaggen ser ut bakifrån. Det är minst lika viktigt som att se plagget framifrån tycker jag. T.ex. den här tunikan finns det 4 bilder i nästan samma vinkel, men ingen bakifrån eller från sidan. http://www.nordljus.net/se/art/klanning-franny-cream.php

    Sen vet jag inte vad som hänt med färgerna i helfigursbilden till denna cardigan:
    http://www.nordljus.net/se/art/sascha-cardigan-khaki-cream.php
    Bilden ser överredigerad och alldeles för mörk ut för att jag skulle få en bra uppfattning om den. Det är okej att experimentera med foton och du är jätteduktig på det. Men gör det bara på din blogg, inte när du fotar produktbilder för företag. För jag som kund vill se tydligare bilder av kläderna innan jag klickar på ”Köp-knappen”.

    Som sagt, detta är inte skrivet för att vara elak. Det var bara min spontana reflektion när jag såg bilderna igår och jag ville gärna dela med mig av mina tankar. Speciellt viktigt är det att man får se plaggen ur andra synvinklar än framifrån, så tänk på det nästa gång du gör nåt liknande fotojobb. 🙂
    Lycka till!

    1. Superbra kritik! Jag tror att kläderna kommer att visas med ”produktbilder” också, alltså från alla vinklar, och att dessa mer är tänkta för att få en känsla liksom. Men ska tänka på det!

      1. Det låter toppen! Då kommer säkert bilderna att komplettera varandra. För visst, det är vackra bilder du tagit och de skapar definitivt den rätta känslan.

  14. Ja kärkleken till sina egna barn är helt obeskrivlig.
    Fick en sån skön kommentar häromdan av en god vän som nyss blivit pappa om detta med kärleken. -”Jag har inte fattat vad ni menat tidigare. Tyckte ni var lite larviga, men nu fattar jag. Kärleken går inte att beskriva. Det gör ont i mig när han (bebisen)har ont”.
    Ja pussa på du bara, mina är så stora nu så dom gillar inte pussar men kramar det går alltid bra. Så här kramas det för fullt. Trevlig helg!

  15. Vart försvann min kommentar? Valde du att inte publicera den? Då förstår jag att du har enbart hejarop i din blogg om du väljer bort dem som inte enbart skriver positiva saker.

    1. Den finns där? Den hade hamnat i skräpkorgen (länk var med i kommentaren) så jag såg den inte och kunde publicera den förrän nu. Syns den inte?

      1. Jo men nu ser jag den 🙂 Den syntes inte när jag skrev kommentaren här ovanför. Tack för att du svarade iaf.

  16. Hur kan man låta bli att fota den där lille krabaten, han är ju för gooo!

    Ska Leo få vara med under blogg-eventet eller är det Scout som får ta hand om honom då?

    Man vill ju gärna gulligulla med den där goskorven men samtidigt vill man inte att han ska bli chockad över att bli överröst av kärlekskramar från alla 🙂

  17. Hahha, kan inte låta bli att le stort åt den där hunden lägger sin svala nos mot pannan på Leo & man riktigt kan se hur det jobbar på i den lilla hjärnan; Huh, vad var det som hände nu då? Fina bilder! 🙂

  18. Ja, du…. Denna kärlek vi hyser till våra älskade barn… <3 Den kan väl inte beskrivas i ord? Den måste upplevas! så sööööt han är den lilla gossen!
    Är han förtfarande "Silkesapan"? 😉
    Trevlig helg!

  19. ja alla dessa bilder. miljontals. ibland på ingenting, ett suddigt ansikte eller en liten fot med en trasig strumpa på. Men de sparas som alla andra och fyller snart 3 externa hårddiskar. jag undrar ofta vad min ettåring ska säga om dessa bilder om 25 år. ”varför har du sparat en bild på en kräkpöl mamma?” ”tja..tänkte att du ville se den när du själv har fått barn.” ”ok..tack?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg