Att ha fått tillbaka hoppet.

Jamen – det är ju det här jag menar! Äntligen!

Att det skulle vara så svårt för hjälporganisationer att ge mig svaret ovan kunde jag aldrig tro. Och detta är ändå från en av de stora drakarna, de jag inte ens förväntade mig svar ifrån. All cred åt dom, som har rätt person på rätt plats och som har vett att svara med iallafall en uns engagemang. Phu. Hoppet är aningen återställt.

Nu ska jag svepa en frukost och sen sätta mig och maila ut information om den elfte till er som ska med.

Pirret ökar – snart är det dags!

Jag kommer att berätta vem det braiga mailet kom ifrån lite senare, när jag valt organisation. Jag vet att ni är många som vill att jag ska skriva ut vilken organisation jag fick det taskiga bemötandet ifrån och jag har tänkt en del på det där och beslutat att det inte kommer att hända. Jag tror att det är viktigt som bloggare att komma ihåg vilken kraft man kan ha. Med många läsare kommer mycket makt, och jag tycker att det är viktigt att förvalta den makten på rätt sätt. Att hantera den med ödmjukhet. Skulle jag skriva ner ett företag eller en organisation publikt kan jag potentiellt göra skada – och det på grund av en persons inkompetens. Det känns inte rätt. Så illa kan jag inte tycka om någon att jag vill skada dom på det sättet. Därför kommer jag rikta min kritik till den personens ansvarige istället, bara sakligt berätta att jag inte valt deras organisation och varför. Så får de ta ansvaret att eventuellt göra något åt det. Jag kommer aldrig hänga ut en enskild person, bloggare eller företag publikt här inne. Hur arg jag än blir.

Läkare har ju en ed de tar när de är färdigutbildade som säger ”do no harm”. Att de bara ska använda sina kunskaper till att göra gott. Jag önskar att samma ed kunde införas för bloggare. Det finns redan mycket ilska och missunnsamhet i den här världen också – ibland riktas den mot företag och ibland mot andra bloggare. Men man kan bara börja med sig själv, så då gör jag det.

Do no harm. Det är grundstenen i allt jag gör, allt jag skriver, härinne.
På nåt annat sätt går det inte.

55 kommentarer till “Att ha fått tillbaka hoppet.

  1. Jag håller med dig fullständigt! Do no harm!

    Gott med ett bra bemötande! Jag ska snart ta och skicka in mina recept till dig också, har ett par bra på lut, lite åt det lata hållet, jag gillar saker som ”klarar sig själva” i ugnen osv 😉

  2. Helt rätt beslut tycker jag! Skriver under på Do No Harm både på bloggen och som läkare! KRAMAR
    ps. Glöm nu inte att höra av dig om jag kan hjälpa dig på nått sätt den 11e eller innan!

  3. Fint med en ”stor”bloggerska som inte bara har hjärtat på rätta stället, utan även en stor portion sunt förnuft. Bra där!

    Ha en trevlig söndag! Lite norrut har vi nu fått det där vita vinterlandskapet jag önskade mig… Men nu börjar jag nästan ångra mig 😉 – blir en utmaning att köra vagn på hundpromenad imorgon ;-).

  4. Detta värmde mitt hjärta. Alla har rätt till en andra chans, men jag håller med dig personen bör få veta att den gjort fel så att den kan ändra sitt beteende.

  5. Vad kommer ditt hjärta från Emma?
    Sitter här i soffan och snyftar! Det var något av det finaste jag läst! Tack för dina kloka ord. Så, nu tar jag med mig det och så sprider vi goda ringar.
    Du är fantastisk!!!
    Kram
    Malin

  6. Bra Emma! Jag tänker likadant. Jag vill aldrig aldrig ägna mig åt saker som kan skada el såra el förstöra för någon. Därför skrev jag inte ut fotografens företag ( han som fotade spiggen och som jag var missnöjd med) därför har jag helt slutat kommentera blogginlägg som gör mig upprörd el där jag inte håller med. Låt oss inte grotta i det som är negativt utan fokusera på det vi vill, det som gör oss glada och det vi tycker är bra. Så blir allt lite roligare.

  7. Jaaaaa! Du är en varm och klok människa :O)
    Jag ser med spänning fram emot mailet från dig :O)
    Ha en fin fin söndag!

  8. Härligt med positiv respons när man engagerar sig! Och rätt beslut att inte hänga ut organisationen som gav dassigt bemötande. För organisationen i sig gör säkert ett viktigt arbete, och det vill man ju inte bidra till att förstöra.

    Ha en fin dag 🙂

  9. Du är så klok och fin Emma, det finns ingen anledning att starta någon hetskampanj.

    Vad snygg du blev i håret förresten, härligt när man hittar en frisör som man vågar låta ha fria händer och det blir så bra hela tiden.

  10. Du är så vettig och förståndig och jag beundrar dig och respekterar dig för hur du förvaltar din blogg och hur den kan påverka. All heder åt dig. Det ska däremot bli oerhört spännande att se dig ro iland det här projektet och vilken organisation som hade hjärtat och intelliegensen att ta emot dig med öppna armar. Kram

  11. Du är så JÄKLA klok männska!!! 😀

    borde sättas in ett litet kryss man måste kryssa i rutan när man startar en blogg – du vet precis som dom allmäna villkoren – DO NO HARM!! annars kastar dom ut en från portalen!!

  12. Skönt att inte alla är lika samma. Tycker du gör helt rätt i det och hoppas på att det bara var en trist person som är less på sitt jobb som svarade sist.

  13. Så klok du är! Do no harm – ett motto som vi människor skulle leva efter varje dag.
    Det är så skönt att läsa din vänliga och positiva blogg, man blir liksom varm inuti av dina goda tankar och alla fina kommentarer.

  14. Vad bra med ett vettigt svar! Ibland kanske det finns en anledning till att vissa organisationer är små och inte lyckas växa…

  15. Där fick jag på näsan allt 😉
    Jag var ju en som ville veta. Men naturligtvis har du rätt, på ett sätt. På ett annat så tycker jag att de måste få veta vad som hänt och ta hand om sitt problem. Och det ska du ju fixa nu med att tala med ”chefen”.

    Nu fick jag lite (mycke) dum känsla i själen, eftersom JAG inte tänkt till så där från början.

    Hälsningar
    Yohanna

    1. Nej nej känn inte så. Jag förstår att man vill veta vilka organisationer som är puckon och jag tänkte på det länge och väl och bestämde mig för att ”nej, jag har för många läsare”. Det ska du absolut inte känna dig dum för.

  16. Jag håller med, do no harm. Jag brukar tänka så här: ”En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket” (från Nalle Puh) och du är på något sätt det personifierad. Hänsynsfull och omtänksam.

  17. Bra inställning, både av företaget med det fina bemötandet och ditt sätt att hantera situationen med det mindre bra bemötandet. Att hänga ut nån tror jag aldrig man vinner på i längden

  18. Det är en bra inställning. Och jättesvår när man är snabb och har temperament 🙂 När jag blir så där sur över att blivit illa behandlad av en person, företag, chef eller liknande så kan jag drabbas av ”hämndkänslor” av typ ”här ska ingen handla mer det ska jag se till” likadant som jag blir precis tvärtom när jag får bra service då vill jag tvinga alla jag känner att handla av dem 🙂
    Men det är nog klokt tänkt när man är i en situation där man kan påverka så många.
    Jaha, där fick du lite ärliga ”skämstankar” från mig 🙂 Jag försöker också att leva efter den devisen do not harm i min blogg och i andra sociala medier. Och för att klara det så har jag lagt till att ”facebooka eller blogga eller mailjobba aldrig i vredesmod…andas 10 gånger, ta ett varv runt huset eller ring en vän innan”

    kram kram
    Victoria

    1. Ännu en otroligt klok kommentar! Att andas och tänka efter innan man ”svarar” är ett väldigt gott råd, även irl. Så mycket bråk vi skulle kunna undvika om vi bara tog oss tid att andas lugnt ibland … och ställa oss frågan ”Vad gör det om 100 år?”
      Fram för mer snällhet i världen!

  19. Mycket klokt tänkt! Instämmer med dig och övriga – Do no harm, mycket bra att leva efter. Och så hoppas vi också att den där människan bara hade en otroligt dålig dag på jobbet! Att det egentligen är en god person som vill väl, och som är mottaglig för att ta emot konstruktiv kritik och förbättra sitt sätt att hantera sina dåliga sidor. För det där en en tunn tråd att balansera på – att inte alltid uppfatta kritik som dålig utan att den faktiskt kan vara oerhört befogad och konstruktiv, att man kan lära sig otroligt mycket genom att ta emot den och vara tacksam för att någon hade modet att upplysa en om att man faktiskt kanske skulle ta och tänka på det ena eller det andra. För man vill ju gärna tro gott om alla och vara förlåtande.
    Tack också för att du tar dig tid att kika in hos mig <3
    Ha en härlig söndag!
    Kram Suz
    PS. Vilket späckat program den 11:e, ser verkligen fram emot det men är även otroligt pirrigt nervös eftersom det är en sak att skriva här på bloggen men en helt annan att träffa en massa okända människor. Nu tror jag ju att det är en otroligt härlig blandning snälla människor så det ska nog gå bra 🙂

  20. Bra där Emma. Det är ju inte organisationen i sig som är fel utan bemötandet från en enskild. Organisationen står för att hjälpa människor, djur, natur på ena eller andra sättet och de ska inte bli lidande för en enskilds ointresse. Mycket mycket klokt.

  21. Ny läsare sen ett tag tillbaka. Har länge tänkt att skriva till dig men inte fått tummen ur.. som man säger 🙂

    Men det jag vill framföra är att du är toppen! Jag gapskrattar allt som oftast när jag läser dina välformulerade och humoristiska texter. Sen att du har ett hjärta av guld och är sund i ditt tänkande gör bara att läsningen av din blogg fulländad! Du har fått ännu en trogen läsare!!

    Kram

  22. Klokt, synd att en kanske bra organisation ska bli uthängda pga medarbetare som är okompetenta, eller som kanske bara hade en dålig dag. Har man inget snällt att säga…

  23. Du är ju bara bäst!! Finns ju en anledning till att det bara är här jag skriver kommentarer (oftast i alla fall). Ser på många stora bloggar att det är många besökare men få, väldigt få, kommentarer.
    Att du får många beror bara på en sak: Du är bäst!! 🙂

    Kram från Jennie

  24. Åh Emma, jag tar tillbaka att jag ville att du skulle hänga ut organisationen. Självklart är det ju den enskilda personen som inte är kompetent, eller bara hade en dålig dag. Tur att du är en klok människa som inte handlar direkt, som jag. Klokt och bra beslut!

  25. Fasen vad glad jag blev när jag läste det här. Du har så mycket förstånd och sunt förnuft! Bra där, tycker du resonerar helt rätt! Makt kan skada. Det som är så fint med din blogg och de som jag läser är just det att man nästan aldrig stöter på elakheter. Och det älskar jag!

  26. Emma, du är verkligen en riktigt reko person som definitivt inte har några problem med att gå mot strömmen om strömmen skulle visa sig vara på väg åt fel håll enligt dina värderingar. Jag gillar dig skarpt… =) Kram på dig, underbara människa.

  27. Även om jag tyckr att det vore ”intressant” att veta vem du fick det dåliga bemötandet av så blir jag jätteglad av att du inte berättar det, och framför allt då orsaken till varför du inte berättar! Tack Emma 🙂

  28. Vad bra, hoppas att de håller hela vägen nu. Det låter ju lovande :).
    Jag ställer upp med att fotografera till boken :D. Kolla in på bloggen om du vill veta vad jag gör 😉

    Tycker för övrigt att du resonerar sååå förnuftigt, kunde tro att du är en sån där ”äldreman” du vet som indianerna har. En vis kvinna, i detta fallet, som man frågar om råd ;).

    Ha det!

  29. Har suttit och läst igenom, nästan, hela din blogg från början till…äh, är snart i februari 2012! Detta är alltså min första kommentar:
    Jisses, vad du är fantastisk (vilket du hört tusen gånger redan) men måste ändå sägas igen! Du är typ Sveriges Oprah med alla dina visdomar och bra tips och råd. Heja heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg