Att ha det svinkallt.

Och där kom vintern på riktigt, ja. Ingen snö – men hela trädgården är krispigt vit och bilen ser ut som om man pudrat den med highligher och vardagsrummet är på tok för svalt för bara fötter trots att värmepumpen låter som en buss i hörnet. Tack och lov har vi kamin. Gamla hus har en benägenhet att släppa in vintern på nätterna.

Och så är det ju fredag! Och jag försöker knyta ihop allt inför eventet såklart (det är därför jag är så sugig på att kommentera just nu, så mycket som ska bli färdigt – men läser, det gör jag) och så pussar jag en dreglande silksapa och plöjer Being Erica och sätter samman nya fuldanslistor och försöker övertala Nelly om att ställa upp på en boudoirfotografering som jag har i huvudet och bara måste få ut (åh vill vill vill) och så bäddar jag ner en sur Tooka i soffan så hon slipper tjura allt för mycket över kylan.

Och snart, snart börjar helgen.

32 kommentarer till “Att ha det svinkallt.

  1. Här ligger nu ett tjockt lager snö. Det var en chock att gå upp så tidigt och köra barnen imorse. Har sluppit de senaste två veckorna, men nu är ju mannen på galej, så det var upp till mig att få ihop barnaskaran till skola o dagis. Burrrr. Inser att jag har haft det väldigt bra de här veckorna.

    Du ammar väl fortf? Hur fixar du det på lördag när du är borta så många timmar? Inte kommr väl sonen vara med? Pump? Ersättning? Kanske för privat fråga.

    1. Ha ha han kommer vara med i utkanten hela tiden så att jag kan smita ifrån i pauser och amma och pussas. Skulle inte kunna vara ifrån honom hela dan, det fixar inte mammahjärtat 🙂 Och sen är det utpumpat och ersättning på kvällen. Han nattas vid åtta så efter det är det lugnt. Mannen får jobba lite.

  2. Här är också svinkallt. 16 grader tror jag minsann att termometern står på 😀
    Ingen snö eller frost i sikte. Men det blir nog vantar och mössor på ungarna när vi ska gå till skolan.

    Den där bodoar-fotograferingen låter spännande tycker jag. Du får vara lite ihärdigare i dina övertalningsförsök. Vad sägs om att muta med choklad och vin när hon ligger där på divanen 😉

    Hälsningar
    Yohanna

  3. Oj vad roligt det skulle ha varit att vara med, men fem o en halv vecka i thailand ska väl duga det också 😉 Här är det -29,5 idag, inte okej. Vi sitter framför brasan och värmer oss vi också och jag tröstar en butter katt som blir rastlös när han inte tål att gå ute.

  4. Det där krispigt vita är ungefär som att befinna sig i ett land av havrepuffar. Det går rakt in kroppen. Fryser ända in i märg och ben!

    Må gott idag
    KRAM

  5. Ja nog är det krispigt ute. Min vovve haltade imorse av kylan på tassarna och då är hon ändå en Gordsonsetter. Önskar att man bodde i trakterna så kunde man gå på eftersläpp, ja så är det när man missar allt från början. Ha det gott i kylan Kram Anne

  6. Ja verkligen kallt! Vaknade och det var SVINKALLT! Vår värmepump står och avger larm! Why! Ingen värme, inget varmvatten! Ghaaaa! Men nu brassas det loss i kaminen!

  7. En av mina första tankar imorse var faktiskt att just idag är jag nöjd med att inte bo i ett gammalt hus. Trots -14 grader ute så var golven barfota-varma. 🙂
    Jag är på tok för känslig för kyla för att klara av iskalla golv. Fast jag är uppväxt med det.

    Till Nelly,
    Bodoar-fotograferingen måste du ju bara ställa upp på. Hur kul som helst.

    Kram

  8. Ja alltså nu undrar jag varför jag inte njöt mer av våra minus tio för nu är det minus tjugoåtta grader och huset släpper verkligen in vintern på nätterna. Speciellt sovrummet som inte har någon värmekälla alls då resten av huset fått golvvärme men inte det. Fy farao, Vorstehn hoppar på ett ben så långt det går för att kunna kissa och hästarna får isproppar i näsan.
    Fy vale, vår kom nuuu!!!

  9. Jag skrattade så jag nästan gjorde i brallan idag när jag läste Nurse Naughty.

    Genialiskt-helt enkelt.

  10. Låter ändå så supermysigt 🙂
    Å det ska bli så roligt å få se dig, på riktigt 🙂 Tänk att det blev en plats 🙂
    Kramar på dig!

  11. Hej Emma!

    Ville bara berätta att nu var det min tur att drömma mig in på ditt event. Kommer inte att vara med själv men har läst så mycket om det by now att det smugit sig in i mitt undermedvetna också. Kommer tyvärr inte ihåg allt kul som ägde rum men det var många fina flickor och nånting…riktigt, riktigt galet (på ett positivt sätt) har jag för mig. Och när jag sen vaknade upp var min första tanke att jaha, jisses, då har man varit med om Emmas event.

    Åh vad bra det kommer att bli!!! Beundrar din energi!

    Ö: Anna med en liten son som är 4 dar äldre än Leo 🙂

  12. Kylan kryper in i både skrymslen och tår! Är så kallt!!!
    Är det lika kallt nästa helg så passar nog ett fuldans-schema så vi håller värmen ;)!

  13. Silkesapan är ju bara så söööööööööööööööööööööööööööööööööt!! Men det visste du ju redan 😉

  14. Nämen, oj, har även ni i Skåne 60 cm snö och -29, som häruppe i Norrbotten? För det är vad jag kallar svinkallt ;-D Allt under -12 är ju rena rama vårtemperaturen…

    Jepp, jag är fortfarande vinterbitter!

  15. Här i Norrland har vi -35 grader idag…min dotter sprang och hämtade overallen…men jag övertalade henne om lite inomhusaktiviteter istället…bygga koja bla. 🙂 Vill helst stanna inne idag.

  16. Ja, tänk om man fick ligga sådär inbäddad i filtar och ha det varmt och gott istället för att sitta och skaka som en tok i ett alldeles för kallt hus….brrr

    Ha en fin helg
    Kram
    /Vivvi

  17. Har nyligen hittat hit till din blogg – den rocks! 😉 Fortsätt så! Ser fram emot kommande inlägg. Och finns det något finare än en sovande liten knodd?. Kram från London (som också är ganska kallt för att vara London…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg