Att ha alla hjärtans dag.

Här ni det kallt? Här är det fortfarande vinterväder och Tooka vägrar gå ut och försöker lyfta alla tassar på en gång när hon tvingas. Ingen idé att ta på henne mössan ens; hon gör inga längre sträckor i det här vädret. Tant är däremot en härdad viking och står vid grinden och spanar på rådjur som retfullt går på åkern utanför.

Och så är det ju alla hjärtans dag!
Jag tror inte vi gör nåt avancerat; bara god mat och kärlek och silkesapa och kanske en film. Det räcker liksom så. Och den obligatoriska chokladen såklart; fast den har inte så mycket med alla hjärtans dag att göra – den är mer ett stående inslag i kvällskosten nu för tiden. Jag tänker väl att det vägs ut av att jag inte dricker fyra liter Oboy per dag längre. Det känns som ett logiskt resonemang.

Men nu ska jag tända en brasa för Tooka står framför kaminen och blänger anklagande på mig, och då vet man att det är serious business. Ingen idé att tjafsa emot en frusen vinthund.

43 kommentarer till “Att ha alla hjärtans dag.

  1. Så mysigt det lät! Jag vill ha brasa att tända. Ikväll är jag kommer jag sitta helt själv, inga barn och ingen Ante (min då alltså inte Malenas haha). Det blir till att ta på sig sockarna, krypa ner under julklappen från jobb och dricka varm choklad i min nya fina mugg. Tack!
    Kommer lägga ett mail till dig under dagen med lite roligt vetande. 🙂
    Mys väl!
    Kram

  2. Många <3: an kommer härifrån ett grått Las Palmas också.
    Vi har det kalt här med man kanske inte RIKTIGT så mycket som er 😉 Jag har i alla fall inte sett någon frost på palmerna än så länge 😉 Men det känns som att det inte är långt kvar tills dess…

    Men nu får våren ta och komma här tycker jag.

    Vi tar det lugnt här också. Klipper och målar alla <3-and dags kort och så ska vi på kalas på em.
    Då måste det ju vankas tårta…..eller?

    Hälsningar
    Yohanna

  3. Härligt!
    Tack för updates om bloggeventet, väldigt tråkigt att jag inte kunde vara där. Men om du planerar ett till framöver så är jag den första att joina! Verkade vara en mycket trevlig kväll! Du är fenomenal! Kram! Och ha en mysig alla hjärtans! <3

  4. Emma du som har bra erfarenhet av salukis – Går det att ha bara en ( och att den har sällskap av en liten vovve) eller är det fakitkst så att dom kommer i två? Vi har klurat något år nu på en Saluki ( ja, sen jag träffade dina ) andra alternativet är Borzoi som jag varit förälskad i sedan jag var liten.( men dom fäller sååå fruktansvärt )

    1. Vinthundar säljs nu nästan i par 😉 Nämen skämt och sido, de har mest utdelning av att vara två tycker jag. De leker ju på ett väldigt (snabbt) speciellt sätt. Det är svårt för andra raser att hinna med och det är skönt när de har någon att springa med.

  5. Uppe i huvudstaden är det inte så farligt kallt, även om vi som borr norr om den fick lite snö inatt. Och alla hjärtans dag ja, gissa om jag började fnissa imorse när jag smög ner för att lägga en chokladask på makens plats vid frukostbordet och det låg en fransk nougat och en bit choklad på min!? Vi tänker så lika, han och jag.

    Fantastiska bilder, jag önskar det fanns tid (och ljus) nog att fotografera när man kommer hem från jobbet.

  6. Hoppas ni får en lugn och skön dag! Otroligt vackra bilder, ser hur kallt det är!
    Men det låter så underbart mysigt med ett par hundar och en brasa att värma sig på 😀
    Många hjärtliga kramar

  7. Snön ligger i Höör, kommer mera hela tiden, men emellanåt ser det nästan ut som småregn.. Hoppas inte det, för imorgon ska jag åka Pulka med Viktoria och hennes pojkar!
    Pikade min man häromdagen i affären att en chokladask ” Med Kärlek” passade väldigt bra till frun 🙂 Har halva kvar nu… Smaskigt! Ska försöka baka en chokladig kaka till efterrätt idg, men har svårt att få tummen ur..

  8. Önskar dig en fin alla hjärtans dag.
    Jag ska hämta min lilla systerdotter Mira på dagis idag också så jag får väl min beskärda del av kyla. För med den damen finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
    Hon ska säkert ha ut moster en stund.
    Jösses, jag har helt glömt hur det är att vara ”småbarnsmamma”. Får väl ta fram en film eller ngt så jag kan hålla henne sysselsatt ;-).

    Må gott

  9. Här är det nästan värmebölja med typ 2 minus grader:-) (har ju nästan vant mig vid -15 liksom:-). Ha en mysig alla hjärtans dag (valentinsdag heter det hos oss i Schweiz:-)

  10. Här är det inte särskilt kallt, ett par minus bara. Lite nysnö har i fått, så det är ljust och fint, men jag saknar solen.

    Låter som ett bra upplägg för en mysig alla hjärtans dag tycker jag! Vi kommer att köra på något liknande, det mest avvikande mot en vanlig tisdag blir väl att vi äter efterrätt idag 🙂
    Ha nu en riktigt fin dag!

  11. Låter som en riktigt härlig Alla hjärtans dag! Samma upplägg här hemma vilket känns skönt.

    Kärlek till dig och lilla familjen idag <3

  12. Jag har precis hittat hit till denna underbara sida! Du är definitivt en av mina absoluta favorit bloggar nu :).
    Som jag önskar att jag kunde varit med på bloggeventet men jag hade inte hittat hit då. Hoppas att ni får en helt underbar Alla Hjärtans Dag!

  13. Uuuhhaa vinterkylan e kvar här, rått å jäkligt faktiskt!! Längtan efter våren börjar bli olidlig!! Önskar dig en fin fortsatt fin tisdag oavsett <3 dag eller ej!! Själv spenderas den i skolbänken 😀

  14. Så vackra vinterbilder! Här är det slaskblaskigt idag efter blötsnöväder inatt. Perfekt att vara inne och äta kladdkaka med käraste ungen. 😛
    Happy Valentine’s-kramar och massa <3 <3 <3 till dig och söta familjen!

  15. Emma,
    Din blogg lyser verkligen upp tillvaron! Du är makalöst duktig på att skriva. Hoppas du i framtiden kan göra något mer av den gåvan.
    Jag blir lite undrande var du bor. Du pratar mycket om Märtas som ju ligger i mina hemtrakter men det känns inte som du bor i Höllviken. I den lilla underbara byhålan så har man ju i princip stött på alla men inte dig…
    Kärlek och ljus!

  16. Stackars vovven! Myggan skickar en medlidsam tanke härifrån. Hon gör precis likadant…lyfter alla tassarna på en gång. Eller springer på tre ben fram till mig, med plågad blick, och liksom bönar och ber att jag ska ta upp henne….

    Kramen

  17. Tack för en helt underbar Lördag.
    Du har gjort nått som är svårt att slå för nån annan.
    Ranelid var underbar, Claudia och Vera förtjusande, Nils Pils och Per Bers jättesöta.
    Hela ditt gäng och Måns förgyllde hela dagen. Maten och drickan och för att inte glömma Limhamsbomben smakade underbart. Goddibagsen helt oslagbara ljuset doftar gott i hela mitt hus, sockarna värmer mina fötter, muggen är god både till te och kaffe, luren har gett hela familjen ett gott skratt, förklädet hänger i köket. Sockret ska invigas till nått gott. Asken står med de andra Ittala askarna. Plus allt det andra fina. Nu hoppas jag på tur att
    vinna nått att det fina denna veckan. Blir det inte så är jag nöjd ändå.
    Ångrar att jag inte vågade krama dig och tacka för en underbar dag.

    Så här får du den på Alla Hjärtans Dag

    Kram från Kristina <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg