Att ha snubblat över nåt fantastiskt.


Bild tagen hos Apotekarns.

Alltså. Det här är för bra för att inte dela med sig av. När jag satt och toksurfade efter olivträd (man måste ju ha träd på sin terrass, såklart, älskar olivträd) hittade jag den här sidan. Nån snubbe i lilla Tomelilla som är världens palmsultan, liksom. Och! Ser ni?

Just nu! Olivträd 170 cm – 350 kr.

Trehundrafemtio spänn?! Och inget fattigt olivträd heller; 170 centimeter! Det är ju större än vad jag är! Herregud. Jag vill inte ens tänka på vad man har saftat ut för olivträd på Plantagen de senaste åren, och så sitter det nån snubbe i Tomelilla och skickar inte bara citronträd för schysst pris utan OLIVTRÄD för trehundrafemtio spänn. (Skickas med postpaket – hur tusan går det till? Mular man ner ett hundrasjuttiocentimersträd i en kartong då? Spännande).

Jag vill ha fem! Tio. Till hela huset vill jag ha.

Terrassen är räddad.

30 kommentarer till “Att ha snubblat över nåt fantastiskt.

  1. Oj d va billigt:-) hade köpt massor. Här på blomsterlandet var det ganska billigt med olivträd i fredags, 150:-, vanliga fall 299 så man fick 2 för samma pris som ett. Tror du jag köpt nåt, näpp! Grämer mig som attan nu.
    Kram

  2. Vellingeblomman brukar ha bra erbjudande på medelhavsväxter. Vet inte när dock. Köpte på mig några förra året och det var bra kvalitet. Omplanterade växte de som attan. Jag pratar olivträd nu alltså……

  3. Ett ytterligare tips för oss här nere med närhet till CPH är blomsterhandeln mittemot varuhuset Magasin. Grymt billiga olivträd, typ 125 dkk har jag sett. Dock har jag själv inte orkat släpa hem olivträd därifrån, så jag vet inte hur kvaliteten är, men alla andra blommor är jättebra därifrån, brukar alltid köpa stora fång rosa pioner för typ ingenting…

          1. Skämt åsido. Det var billigt och bra. Kommer absolut att beställa därifrån i alla fall. Fick tips om din blogg av min fru Helena Helberg (helenahelberg.se). Underbart inspirerande!

  4. Herregud!! Jag vill ha massor till vårt nya hus! Inne, ute, ja överallt.
    Köp ett parti 170 centimetrare till mig också om du åker dit;)

    För övrigt älskar jag din blogg – du ger mig energi, inspiration och glädje. Varje dag.

    /C

  5. Ohhh..Tomelilla! En annan har ju mest fylle-minnen därifrån: technodans, slagsmål, kräks, hångel i buskarna runt Tingvalla och föräldrar som släpats upp ur varma sängar för att hämta hem ungar som luktade J.P. Chenet och polska cigaretter. Tider det. Förlåt, inte meningen att bli nostalgisk i ditt kommentarsfält! Hoppas du får hem ett fint olivträd från Tomelilla!

    1. ha ha, dar kande jag igen mig ocksa! flyttade till england nar jag var 15 ar men har manga minnen fran tingvalla och bussturerna dit ocksa! (men hur fan kom vi in pa tingvalla nar vi var typ 14 ar?!)

  6. I slutet av juni flyttar jag till världens finaste lilla hus med stor träaltan. Nu längtar jag efter att få piffa till det där!

    Tack för tipset, än en gång. Nu tar de nog snart slut.

  7. Åh, tack för tipset! Jag har ett olivträd som jag köpte förra sommaren på det stora varuhuset. Det har fått stå inne över vintern, på vinst och förlust! Det har klarat sig och jag känner mig stolt som lyckats hålla det vid liv! Nu kanske jag kan våga mig på fler olivträd, och citronträd, och för det priset! Wow!
    Kram och tack än en gång!
    Kram Jenny

    1. Jamen eller hur! Jag tänkte på High Chaparall och Big Ben när jag snubblade in *s* Skit samma, för 350 spänn kan han komma utklädd till palm om han vill.

  8. Inte alls illa! Kan dock bli svårt att ha på min lilla studentlägenhetsbalkong. Får nog nöja mig med en sån där mini-myrten 😉

  9. Frågan är hur jag missat detta! Kan åka till den där fabriksförsäljningen på ca 20 minuter, bäst jag tar bilsläpet med 🙂 Men håller med Lina ovan, skulle gärna vilja se hur de fraktar hem det!
    Tack för tipset 🙂

  10. Helt fantastisk hemsida o jag kallar direkt på Mannen o säger att jag vill ha ett citronträd (eller buske kanske det är?). Hans svar? Det får du när du hjälper till att ta hand om resten av trädgården, jag pallar inte ha ansvar över fler saker… inser att han har rätt (för en gångs skull) o är mållös. På denna Författargatan blir det minsann inget citronträd, men jag tackar för tipset. Om jag kommer att bege mig ut i trädgården för att få mitt citronträd? Inte troligt (mer troligt att jag tillsist har mitt citronträd ändå…)

  11. Vilket grymt tips! Och klarar olivträdet att packas in och transporteras med post till mig, så kanske kanske jag kan får det att överleva….? 🙂

    Kramar Kicki

  12. Hej. Köpte ett ca 150 cm högt olivträd på ikea igår, super fina med kraftig stam, för 399 kr. Bara ett tips! La precis in ett inlägg med bild på det:).
    Ha en härlig kväll. Gillar verkligen din blogg:).

  13. Helt underbart – nu ser jag fram emot att denne man ”packar in en bunt av dessa i en bil och kör till Stockholm” som han lovat 🙂 …och jag skall ha ett av dem vid sängen och sova under 🙂

  14. Hahah åååh, vad jag vill ha! Citronträd och olivträd. och ett hus att ställa dem i 🙂 Ska bara köpa det först innan olivträdet (och jag) kan flytta in! ^^ Hoppas på att snart se bilder och bli sådär läskigt inspirerad!!

  15. Tur för dig att du köpte citrus – de blommorna doftar helt uuuuuunderbart! Vi har lyckats övervintra vårt. Eller ja, min pappa har lyckats övervintra vårt citrus i sitt uterum och jag ser sååå fram emot att få hem det igen. Å bara doooooofta på blommorna! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg