Att ha ett dåligt planerat ryggskott.


Ökänd bebispuss

Jag har en riktigt skabbig rygg. Det kommer från min pappas sida av släkten, den Lindquistska, och har drabbat både mig, min bror och min pappa. Vartannat år får vi såna där dunder-ryggskott som gör att det ser ut som om någon kört på oss från sidan; vi går lutande i nästan 90 grader och knaprar morfin (pappa som inte är en liten kille ser ut som en vältande ek vid de här tillfällena) och däremellan får vi små miniryggskott; såna som man fortfarande kan klä på sig själv vid och klarar sig hyfsat med alvedon. Just nu har jag ett av de senare. Igen.

Det kom igår när jag försökte åla mig ner i baddräkten (hey, baddräkter ska va tighta, mhm) och lyckades med nåt knixande med benen samtidigt som jag slet i baddräkten och böjde mig framåt. Tjoff säger de bara. (Eller ja, kanske inte tjoff, inte knak heller – mer nåt slags raspande ljud om det nu är viktigt). Och så var det kört

Så nu kasar jag runt här hemma med ett förbannat ryggskott igen. Idag! När jag förväntar mig att en shitload av träd ska komma från Palmpersson och placera sig på min terrass.
Hur tänkte livet där, liksom.

37 kommentarer till “Att ha ett dåligt planerat ryggskott.

  1. Låter inte bra det där! Hoppas det går över i ett nafs! Så terassen blir fin till helgen!!! Blir så inspirerad av ditt terrasspyssel. Har en här hemma som jag ska ta tag i så fort jag blir av med min hosta! Det är inte roligt när sånt ska komma i vägen alltså!!!

    Krya på dig!!!

  2. Usch och fy! Ja, hade jag inte behövt jobba idag hade jag gärna kommit förbi och hjälpt dig din stackare!
    Härlig bild på dina älsklingar!
    Underbar baddräkt och helt fantastiska ballerina! I förra inlägget.
    Precis sådana jag har letat efter!
    Hoppas att din dag blir härlig ändå!
    Kram Jenny

  3. Du får helt enkelt tokflirta med Palmpersson och få honom att inse att han tjänar på att bära upp samtliga träd till altnanen. Vad han tjänar på det… jaaaAaaa… ett gott skratt och en hel hög med härliga komplemanger kanske.

    Det där med ryggen…. inget man kan reklamera till tillverkaren? Du kan inte använda baddräkten som korsett?

    Krya på dig!

    1. Eller en näsattack 🙂
      Inte riktigt lika charmigt i såfall!
      Ha en underbar dag (i den mån det går med ryggont)
      Kram

  4. Hu vad tråkigt med ryggskott. Jag är bra på att räta upp sådana, många lutande torn har kommit för panikbehandling och det brukar gå att lossa på krampen!
    Jag har också ärvt ryggskottsgenen och är löjligt noga då jag lyfter o gör saker, alltid ”låsa” ryggen innan lyften, och känna in innan vridlyft.
    Hoppas det släpper fort!

  5. Dumma rygg! Ja , jag såg din lite märkliga gångstil i går..Tänkte att det var någon ny fancy grej jag hade missat:) En massa tröst till ryggen OCH den där pussen ovan:)))) Världsbäst!!

  6. Stackars dig,
    Vet själv hur det är, leta upp en bra naprapat så brukar dom fixa så man känner sig
    lite bättre.

  7. Jag får också precis som du beskriver, något större ryggskott ibland men små lite oftare… Nu sist blev jag faktiskt sjukskriven 2 veckor, det har jag aldrig varit förr så 🙁 Har du nåt bra tips på hur att bli av med eländet, för gott liksom. Sjukgymnastik säger de men jag tycker inte att det funkar jättebra….

    Lycka till med träden!

    Kram/ Johanna

    1. Tyväääärr. I mitt fall är det kört, jag har fått trasiga diskar av alla ryggskotten så det spelar liksom ingen roll vad jag gör. Det är snarare tvärtom med träning; ju mer muskler jag har desto mer låser jag mig.

      Kram

      1. Har du/ni testat kiropraktor? Här i Malmö finns en bra som heter Kiropraktor Laurin – det hjälper mig betydligt mer än sjukgymnastik!

          1. Äsch, det är väl ingenting. Bara han inte vrider för långt när han ger sig på huvudet, för då kan det bli svårt att se vilket håll man går på ;-).

  8. Usch vad trist! Jag tycker ryggen tar allmänt mycket stryk av allt bärande på 6 månaders liten bebis dessutom.. nästan så man längtar liite grann tills de kan ta sig fram själv 🙂
    Ha en bra dag i solen, det ska bli fiiint väder här hos oss idag! kram

  9. Fy då!!! Hoppas att det blir bättre snarast möjligt, vet själv hur sjukt ont det kan göra..och..hur handikappad man faktiskt kan bli! kram till dig, och dina träd kanske kommer ut på terassen ändå tids nog 😉

  10. Usch då. Hoppas det vänder, snart! Lever med en man som har ryggskott titt som tätt, så vet hur jobbigt och frustrerande det kan vara.

    Lycka till med trädleveransen!

  11. Huff, ryggvondt er fælt, og det passer kanskje ekstra dårlig for deg nå. God bedring, Emma. Et fantastisk fint bilde av Leo og Valiant. 🙂 Man kan undres over hva det er som gjør at babyer gjerne vil gape over neser, og det er en ganske så våt opplevelse, men en deilig en. 🙂

  12. Fiii faaan va hemskt och så fruktansvärt opassande dag. Varför blir man alltid sjuk på de dagar då det verkligen inte passar? Jag skulle haft en glidarvecka denna veckan med korta dagar men istället fick jag magkatarr i måndags och har inte klarat av att kämpa mig till jobb förrän idag. Inte okej alltså. Jag kan inte minnas att jag har lagt in någon beställning på att ärva just magkatarren.

    Underbar bild! Slemmigt men mättande – typ. *s*

    Kram fina och var rädd om dig!

  13. Hej Emma,

    jag har sett en bloggkampanj som Apoteket hjärtat driver och eftersom du ju själv har en liten goding som är vaccinerad kanske du kan lägga ut detta på din sida idag. Har sett att en del andra bloggare gjort så i dagarna 🙂

    Så här går bloggkampanjen till:

    För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

    Visst är det helt fantastiskt!

  14. Åh vad tråkigt Emma. Krya på dig och hoppas du blir bättre snabbt så du kan pyssla om dina nya olivträd.
    Fram tills dess får du se till att bli ompysslad själv.
    Kram

  15. ”min far ser ut som en vältande ek” Herruegud jag dööööööör! Jag brukar säga när någon kommer in efter det ösregnat ute att de ser ut som en vattenkammad bäver, kanske kan användas i framtiden 😉

  16. Jag fick ett sjukgymnasttips om hur man motverkar ryggskott & det är att träna pilates. Det skall tydligen vara den enda träningen som når just de musklerna i ryggen som stärker upp så man slipper ryggskott. Jag har också haft det ett antal gånger & har alltid fått det av ”skitsaker” som att plocka upp en galge från golvet t ex…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg