Att vara med träd.

Nyss sladdade Palmpersson i egen hög person in på gårdsplanen och dumpade av mina träd (det kallar jag entreprenör; köra ut sina leveranser själv) och lovade att åka tillbaka och inventera efter mer. Jag har nämligen utnämnt honom till min växtpimp nu och tyckte att det var en lysande idé att han skulle kolla efter lite kryddväxter också, sånt på stam ni vet, och annat som man betalat överpriser för. Han suckade lite trött men lovade att försöka.

Så vi har det fint. Träden är här, mannen bygger ett skydd till värmepumpen, Silkesapan låter som en Ferrari och jag är åter i framstupa sidoläge.

Oh yes.

32 kommentarer till “Att vara med träd.

  1. Det var väldigt vackra träd! Men vågar man ställa ut dem redan. Jag köpte ett vackert citronträd i vintras som var översållat med ljuvligt doftande blommor. Nu är där små grodyngel till citroner överallt men inga nya blommor har kommit…. vill den ut tro? Hmmm de där gröna fingrarna blir bara grönare och grönare :O)

    O JA vilken karl som kör ut själv. Imressive :O)
    Blev allt sugen på fler träd nu. Älskar den goda doften som fyller huset. Mmmmmm…

    Ha en mysig dag trotts din dumma rygg!
    Kram

    1. Alltså jag har iiingen aning. Men när risken för nattfrost är över så kan de väl ut? Har jag för mig iallafall. ”Jag har klippt dom åt dig också” sa han och jag bara ”jaha? tack tack” och undrade stilla om det var något man borde göra med sina träd och i så fall varför.

  2. Oh vilka fina träd! Köpte ett med små apelsiner på för flera år sedan. De ramlade av tillslut och det har aldrig mer kommit några apelsiner, men trädet lever och väntar på att få komma ut, tillsammans med olivträdet !
    Ha en bra dag! Hoppas ryggen är ngt bättre!
    Kram Helena

  3. Visst är det väl ett Kumquat-träd du har fått? Jag har ett likadant som jag köpte förra året. det har stått i fönstret i vardagsrummet hela vintern och har nu blommat i massor och nu är små nya fina frukter på väg att växa ut. Jag tror att man kan ställa ut det på dagarna om det inte är för kallt och plocka in det om nätterna.
    De där frukterna har jag fryst in i halvor och plockar fram och använder som isbitar vid festliga tillfällen 🙂

    Ha en fin fredag!

  4. Vafalls, har ni GRÖN gräsmatta?? Här är det snö i luften *suckar djupt*

    Lycka till med träden, härligt att ha en egen växtpimp, tror jag ska leta på en sån jag också, här på den norra sidan om Dalälven 🙂

  5. Åh så fina! Hoppas de trivs bra på altanen.
    Ni verkar ha så fint väder, här är det blåst, regn och snö på väg in.
    Längtar efter värme!

  6. Jisses vilka vackra träd och hur långt har inte våren kommit till er egentligen. Är det kanske Malmö man borde sikta in sig på om man ändå ska lämna Sthlm 🙂

  7. Vad hittar man denna trädman och vad kostar de ungefär? I denna kylan vore julgranar bättre att asa fram..hoppas dina träd tåler kyla..får kanske ha dem inne ett tag om nätterna! Blir kanske en svängom med volvon i dina trakter i helgen( inte för att leta efter ditt hus) för vi är som sagt mer i volvon än hemma om helgerna…får snart backa in den så vi kan sova i den också..fast iof gjorde vi det två vuxna o två barn på en Italien bilresa 2007..ingen hit kan jag säga o växelspaken ivägen o när vi fällde stolarna bakåt fick inte barnen plats o bagaget var knöka fullt o takbox på taket..iaf så får du o mannen o silkesapan ha en trevlig helg..här är de två stora i sura tonårssurandet o lillfisen snorandes o gnällandes o stampa i golvet av ilska ålder…trött man på det o allmänt sladdrig fru på det så blir det nog kanon=)

  8. Tips till alla Stockholmare – i nästa vecka sätter sig denne man (eller annan man vet inte så noga – i vilket fall…) i en bil och gasar upp till oss. Olivträd 170 cm 350 kronor och citrusträd 100 cm 398 kronor. 60 meter från min lägenhet (ut på Sveavägen…) kostar ett lite mindre olivträd 1 500 kronor…

    Han kan säkert få in fler träd i bilen 🙂

    1. Gör han?

      Jag som just tänkte säga att de träd som jag ska få levererade till Nacka i nästa vecka knappast kommer att levereras av honom personligen. Men så blir det alltså? Wow!

  9. Ooh! Kan det inte sluta snöregna här ”norröver” så man kan få inhandla liknande träd att inreda balkongen med? Superfina!

  10. Underbara träd! Nu får jag också lust att inreda terassen när jag kommer hem till Schweiz igen. Mina bambusar kolade ju vippen i vintras och nu ser det så tomt ut. Ha en skön fredag!

  11. Har du provat gå till en sjukgymnast med McKenzie-kompetens? Finns även en del läkare som förstår sig på McKenzie.

    Som sjukgymnast med ”trasig” rygg kan jag själv rekomendera metoden. Lycka till!
    Kram!

  12. Söta Palmpersson! Redan lite av en legend. Jag blir sugen jag med men Jämtland och olivträd, och hur ser dom ut efter den frakten? Vill ju inte gärna tvinga honom att ta Volvon och sladda hit. Vilket uppsving han måste ha fått på affärerna 🙂

  13. Det kommer ett olivträd till Frösön snart. Hoppas jag. Beställde i början på veckan 🙂
    Tack för tips! Kram

  14. Det blir mer körande för Herr PalmPersson..Citroner ska till mig…Blir helt nipprig bara jag tänker på att han flänger runt som en palmtomte:) Vilken karl va:))
    Puss:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg