Att ha åkt på jeepsafari.

Idag har vi varit på jeepsafari! Hur kul som helst. Vi har åkt upp i bergen och besökt en gammal, antik stad som numera bara är ruiner och vi har klappat åsnor och ätit Marika-lagad turkisk pannkaka och sett viadukter och jagat getter och återigen – skrattat så vi inte fått luft. Jag kan inte nog säga hur fantastiskt befriande det är att få göra en sån här sak – med inget annat syfte än att ha roligt. Att få driva med sig själv, utmana sig, se sidor hos varann man bara önskar att ni andra kunde ta del av redan nu på momangen.

Det är fantastiska kvinnor. Starka, vackra, roliga, begåvade, självdistanserade kvinnor som kan stå på en åker i högklackat och försöka prata getter med en man som bara kan säga yes och skratta så att magen guppar. Min mage guppar också kan jag säga. Och det är härligt.


Och här är vackert! Varmt och vackert. Vi sitter i skuggan mellan tagningarna och skrattar åt att jag svettas på överläppen (det har jag fått från pappa, jag skyller på honom) och sträcker på benen och pratar allvarligheter också. Om sånt som händer i livet och sånt som händer utanför världen som är här inne, och rösten får en annan ton och blandas med eftertänksamhet och det är skönt så. Blandningen. Som en kran – på och av. Och lite mittemellan.

Och chauffören kör oss till något av de vackraste platser jag sett – det är en bred flod med tolvgradigt vatten och det är turkost – på det där sättet man bara ser på film och som får det att ila mellan revbenen, men det är strömt och vågigt och snabbt så man behöver inte någon som säger åt en att hålla sig på avstånd.

Och nu är vi tillbaka på hotellet där världens bästa concierge säger i fix for you whatever och vi ber om flygplan och båtar och den där amfiteatern och kanske en prins – och han skrattar han också och skriver i sitt block och säger yes yes yes och kommer med förslag, och huden svider lite av solen och håret doftar sololja och just nu finns det inte mycket, eller ingenting, som fattas på den här resan vi kallar vår.

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “Att ha åkt på jeepsafari.

 1. Gud vilka härliga bilder, man känner riktigt hur varmt och underbart ni har det!
  åkte ökenjeepsafari i Dubai, och det säger jag, var det värsta jag har gjort, t.o.m Jonas som älskar allt farligt tyckte det var det magstarkaste han gjort!
  Visa mer, för vi vill ha mer. Love it!
  Kram Helena

 2. Vilka fantastiska bilder du tagit på er, så snygga ni är! Och så mysigt ni verkar ha det! Kram Nilla

 3. Älskar din blogg o hur DU skriver! Kvinna DU é ju bara såååå underbar!
  Längtar till ditt nästa inlägg!!
  Kramar Michelle

 4. det har känts från liksom bakom
  bilderna, bakom orden,
  sedan första inlägget från resan;
  att där ryms allt in emellan himmel
  & jord, bokstavligt talat : mellan skratt
  & allvar; som Ni får uppleva tillsammans,
  ~ & som Ni är så. jäkla. väl. värda !

  Ni är fina Ni.

 5. I have no idea how good your singing is going to be :)….. but I do know you are amazing with a camera! Your photos are gorgeous, fun and interesting! Please keep the pictures coming! You three girls are screams and it’s no wonder your blogs are so popular. Warm regards from Sydney Australia XXX

 6. Underbart Ni verka ha det!
  VIlle bara meddela att Sverige vann schlagerfestivalen med Euphoria!
  Hoppas Er sång vinner i Turkiet!
  Kram
  Milott

 7. Du är en sådan fantastisk fotograf! Det känns nästan som att man är med på eran semester och erat lilla äventyr. Det är lyxigt för en student som mig som sitter och skriver frenetiskt på sin uppsats. Tack för verklighetsflykten 😀
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *