Att ha trädgårdslunch.

Den bestämde sig för att stanna framme tillslut ändå, solen, så vi bär ut kuddar och filtar i trädgården och sätter oss i gräset och dricker iskall saft med klirrande kuber, flickorna släpar pinnar och busen ser ut som Povel Ramel där han ligger i stråhatt och rycker gräs med ett lyckligt häääää-ande. Jag har fläskfilé på marinad inne i kylskåpet; i chili och timjan och kryddor flyter den och väntar på lite skymning så att grillen kan komma fram – och bara tanken på nygrillat kött med kall chilibearnaise får det att suga i magen.

Vi kommer nog sitta här hela dagen med bara tår i gräset och sjunga nippertippan för Leo och bli överförtjusta när han vinkar tillbaka, säga ser du?! till varann och nicka ivrigt jag ser! och dricka vår klirrande saft och kasta godis till flickorna.

Imorgon börjar mannen jobba igen, men fortfarande finns det timmar kvar av ledighet och trädgårdshäng och doft av timjan i köket.

23 kommentarer till “Att ha trädgårdslunch.

  1. Det låter precis så underbart som det ska vara i juni. Nu blev jag hungrig också 🙂 Här får jag tänka att det ska vara så underbart som det ska vara i november ungefär, med raggsockor och varmt te i soffan under en filt medan det sprakar i kakelugnen. Inte illa det heller, bara lite fel årstid liksom… Vilken söt Silkesapa ni har!

  2. Önskar mig nog en trädgård när jag ser allt det där fina. Här stannar vi inne denna soliga dag. Reseplanerande står på schemat, inte så dumt, men lätt förvirrande. Men först en promenad i blåsten!

  3. Vad har ni för väder där nere?? Här är det kallt och blåsigt.. inte alls läge för trädgårdshäng. Hörrni, har ni värme där nere så kan ni ju skicka upp den några kilometer så vi också kan få ta del av den 😉

    Eller så går jag helt enkelt ut och känner på vädret.. Solen är ju framme, men den där blåsten ser inte skön ut alls *brrr*

  4. Det ser ju bara för ljuvligt ut, och maten .. namnam! Vill du dela med dig av ditt marinadrecept? 🙂

  5. Jisses vad fin sista bilden var! Jag betvivlar inte att Silkesapan har sådär vackra ögon men gör du något med dem i redigeringen?

  6. Underbara bilder och beskrivningar hos dig och din blogg. Fick dock lite ont i magen av ditt simma m delfiner-inlägg. Titta på dokumentären ’The Cove’ eller googla det. Du får då sanningen bakom dessa parker…turkiet är tyvärr ett av de minst humana länderna när det kommer till djurhantering. Delfinerna hålls som slavar…ofta fångade i vilt tillstånd och dör tillslut av ren depression el sjukdomar uppkomna pga fångenskap. Jag förstår att upplevelsen var stor m snälla bidra inte t massslakt och djurplågeri genom att betala för o promota det hela genom bloggen. Tack för ordet o en underbar blogg i övrigt.

  7. Asså. Den där sista bilden. Jag vill typ äta upp den, alternativt tvinga ut min familj att posera PÅ EXAKT SAMMA SÄTT, I SAMMA KLÄDER OCH I SAMMA LJUS. eMMA, DEN ÄR GRYM!

    p.s jag veeet, jag tryckte in caps lock för att jag var så ex-al-te-rad och sedan orkade jag inte radera och göra om, så det får va så. d.s

  8. Åååååå, jag blev helt tagen av Silkesapans ögon där på sista bilden!!! Så vacker han är och vilken duktig fotograf du är!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg