Att vakna till liv lite.

Idag vaknar jag i nästan exakt samma ställning jag somnade – jag har drömt om resan och Baren-Meral och julafton, och såna drömmer kräver minst tre minibaguetter med st agur för att vakna ifrån. Silkesapan bekantar sig närgånget med dammsugaren, mannen doftar mörkrost, flickorna sover såklart fortfarande och ute bryter solen igenom då och då och får mig att fundera på om man kanske inte borde ta och ge sig i kast med lite trädgårdsarbete idag ändå.

Och så drömmer jag sommardrömmar. Vakna såna. Om ledig tid tillsammans och turer till västkusten och doften av salt. Om Gotland, Umeå, Tjärö – orter att besöka första gången eller att återvända till, om längtan efter sommarsverige och bokskogar och skrattet ur någon jag tycker om.

Bästa tiden på året? Den börjar nu.

16 kommentarer till “Att vakna till liv lite.

  1. Håller med! Helt klart bästa tiden på året! Man vet att man har sommaren framför sg och det är ljust nästan hela tiden.

  2. Baren – Meral……??! ….Ha, ha……vad du får till det jämt ……

    Kram och då kanske vi syns på västkusten eller Gotland i sommar 😉 …platser som ska besökas här också..

    Ha en fin Söndag !

    Kram från Göteborg

    Pernilla på Piazzan

  3. Försökte rätt länge att klura ut vilken del av dammsugaren han undersökte på bilden, kom fram till att det är sladden och att han måste ha en sanslöst rymlig mun som får plats med hela kontakten i munnen och ändå se sådär fin ut. Skickligt! Säkert väldans praktiskt också tänker jag, även om jag för stunden inte kan komma på det ultimata sättet att nyttja denna egenskap.
    Kram!

  4. Åh så gott med st agur på minibaguetter, say no more, jag fattar precis! Måste ge dig en eloge för din roliga tagline till translate -it might be weird though…så sant! Det var det som fick mig att gå över till att skriva på engelska direkt, alltså de översättningar som blev med google translate…men visst är google translate fantastiskt att det finns, kanske bara inte skall tas för bokstavligt…

  5. Vadan Umeå??? nu blir jag nyfiken. ska man få chansen att stöta på dig här i stan…kanske kommer du in där jag jobbar…DÅ ska jag säga Hej Emma! =)

  6. Så himla festligt…skrev nyss ett inlägg om den tokiga drömmen jag drömt i natt och sen går jag inhär hos dig, och här avhandlas också nattens drömmar och dagens.

    Svensk sommar kan verkligen vara precis hur härlig som helst, om bara vädret ställer upp i samma lag som en själv 🙂

    Kram Mrs G

  7. Låter härligt finaste Emma! Och din ordkonst fick mig att vakna till liv en smula, denna regninga dag!

    Kram Jes

  8. Alltså jag bara älskar ditt sätt att uttrycka dig. Du har ett underbart sätt att få ner känslor, intryck och stämningar i dina formuleringar. Tänk att lyckas skapa så vackra bilder som du gör genom att snappa upp alla dessa små detaljer i livet som just bara GÖR livet! Du är magiskt duktig på det! Sen varvar du det med ljuvliga bilder på i härliga vinklar! Klockrent ihopsatt blogg! Imponerad och inspirerad! Tack!!! <3 Njut av kvällen och lite gott grillat! Kram, C

  9. Alltså silkesapan är så himla söt. Och du lyckas alltid fånga han så bra på kort! Din blogg är helt underbar också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg