Att ha vardagsmåndag.

Och så blev det måndag, vardagsmåndag, och Scout Valiant är tillbaka på jobbet och regnet ligger tungt i molnen, men Silkesapan är på samma strålande humör som alltid och jag har kylen full av st agur och kittostar – så det är mer än okej ändå. Jag dricker litervis med té såna här kalla dagar, sitter med benen i kors i en fåtölj och skrattar åt min golvkrypare och ser på Nyhetsmorgon att Reproduktionsmedicinskt Centrum i Malmö bjuder in par mellan 25-35 år att kostnadsfritt kolla sin fertilitet för att kunna förebygga och snabbt behandla eventuella problem, och det gör mig sentimental. Dels för att jag själv hade turen att kunna ha en apa, men också för alla de som kanske inte har det – och möjligheten att kunna ta reda på det fort.

Idag ska vi hålla oss sysselsatta här hemma; Leo ska krypa vardagsrummet runt och jag ska fixa tre omgångar bilder som legat och väntat sen innan resan, jag ska boka möten, svara på mail och rota fram en kalender för det börjar bli ohållbart att hålla allt i huvudet.

Och så ska jag ha måndag, vardagsmåndag, och tycka att det är helt okej ändå.

17 kommentarer till “Att ha vardagsmåndag.

  1. Härlig beskrivning av en vanlig måndag:) Vardagsmåndagar är ju också livet och det är ju tur att det skiftar, för annars skulle man ju inte märka någon skillnad om det är fart och fläng och kalas varje dag:) Njut av din lilla silkesapa och ha en skön dag! Kram från mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg