Att få hem en låda kärlek.

Och så kom dom idag, skorna, och de är så snygga att jag kan smälla av. Och sköna!
Frågan är väl bara vem som blev mest glad egentligen; busen eller jag.

Oavsett.

Delad glädje är dubbel glädje, tycker jag.

43 kommentarer till “Att få hem en låda kärlek.

  1. Hahahah gud så söööött jag svimmar av haha!

    Det är ju så att man nästan längtar efter en egen liten bäbbe!! Men först kanske jag ska lära mig att hålla blommorna vid liv mer än ett dygn.. hömmhömm…

  2. För himla go’! Dina bilder har faktiskt fått mig att fundera på om jag inte ska ta tag i att lära mig lite om foto ändå. Är egentligen helt ointresserad, men tänk att få ha sådär fina bilder den dag vi får en lillkotte i familjen!

  3. Hmm, man blir ju lite fundersam om det är en dödssynd inom bloggvärlden att ha en EGEN, personlig smak när det gäller mode och inredning. Tycker bara det är lite konstigt att alla bloggare måste ha likadana kläder och skor, likadana doftljus och likadana kuddar i soffan. Ni (inte bara du) verkar väldigt otrygga i er själva och vågar tydligen inte gilla något om ni inte vet att de andra toppbloggarna också gillar samma. Patetiskt! Lite mera personlighet och mindre likriktning vore inte helt fel.

    1. Hej Ellen!

      Ja, du har ju opponerat dig runt min smak tidigare 🙂 Som jag sagt innan kan jag ju tycka att jag har en unik smak (vem tycker inte att dom har det ha ha?) med min mix av Walla och mer mainstream märken – men jag kan ju inte be om ursäkt för att jag även tycker om saker som andra råkar tycka om. Och ja – de här skorna fastnade jag för när jag såg dom hos Malena och Petra, men vadå. Det gör mig inget. Jag har inget behov av att ”sticka ut”. För mig personligen sitter inte min grundtrygghet i att jag måste göra tvärtom vad alla andra gör, eller tycka om saker som en mindre grupp människor tycker om.

      Jag hoppas verkligen du hittar en blogg med den unika stil du efterfrågar, och det tror jag säkert du gör. >Det finns mängder av coola, personliga kvinnor där ute i bloggvärlden. Men jag tycker såklart att det är roligt att du fortsätter att titta in till mig trots att min smak inte är så unik som du kunde önska 🙂

      /Emma

      1. Jag efterfrågar ingen speciell stil och jag har inte heller sagt att jag inte gillar din stil. Det jag förundras över är hur grupptrycket fortfarande tycks påverka kvinnor runt 30-årsåldern. Jag trodde det var något för 15-åriga tjejer som inte vågar göra annorlunda än ”de tuffa och populära” tjejerna, men tydligen hänger det kvar för många ända upp i vuxen ålder. Ja, och på tal om Walla, vad har du gjort av alla dom dyra plaggen du köpte i vintras?

        1. Men måste röra sig om grupptryck bara för att man har liknande smak? Är inte det ganska naturligt i livet; att man umgås om omger sig med de som har liknande smak, intressen och personlighet som sig själv och därigenom med största sannolikhet dras till samma saker? Det är iallafall min åsikt, och jag har absolut förstått din. Personligen kan jag bara säga att jag är väldigt medveten om vem jag är och vad jag tycke om och att om du väljer att kalla det för grupptryck så är det helt okej för mig 🙂

          Vad jag har gjort av dom? Ha ha de hänger i garderoben (eller på väggarna! har några kjolar som inredningsdetalj, de är så vackra) när de inte används 🙂 Precis som alla andra förvarar sina kläder antar jag. Jag är, som du påpekar, inte så olik alla andra och har vanlig klädförvaring.

          Och vad det gäller samma stil så kan jag garantera dig att av de ”tuffa och populära” tjejerna är det nog bara jag som har kranium på väggarna, skåp som knappt håller ihop och en soffa som inte är vit. Så det finns kanske hopp om min inre trygghet ändå 😉 Och jag kan absolut garantera dig att ingen har tvingat mig att skaffa de här skorna för att jag ska få vara med och leka och ingen av de coola tjejerna har haft någon personlig vinning av mitt köp (see by chloé ägs ju tyvärr inte av någon av dom – det hade annars vart en höjdare) utan jag tyckte helt enkelt bara att de var vackra skor, jag ville ha dom och jag köpte dom. Ibland är det bara inte svårare än så.

          Ha nu en jättefin kväll. Jag tror tyvärr inte jag kan ge dig vad du vill i den här diskussionen, men hoppas att jag snart visar nåt som faller dig i smaken och som inte bärs eller has i soffan av någon som är populär.

          1. Jag och mina vänner har verkligen inte samma smak vare sig när det gäller kläder eller inredning. Så det där med att man dras till sådana som har likadan smak stämmer nog inte. Snarare att man dras till sådana människor som man gärna vill efterlikna och därför köper man samma skor som dem… Kranium på väggen är väl inget unikt heller, sånt syntes i varenda inredningstidning och blogg i vintras. Anledningen till att jag frågade om Wallorna är att jag tycker du köper massvis med dyra klädesplagg men sedan verkar du aldrig använda dem. Big spender sannerligen! Sånt som ger upphov till dålig självkänsla hos unga tjejer som läser bloggen och som också vill kunna shoppa lika hejdlöst som du och många andra. Inga bra förebilder i mina ögon när det varje vecka handlar om vilka paket som kommer på posten. Må det då handla om absurda mängder olivträd, Wallor eller svindyra skor. Så nej, vi verkar inte komma överens i den här frågan så det är väl lika bra att avsluta diskussionen.

          2. Absolut. Men för att hålla faktan rätt här ska du veta att 73 % av mina läsare är i åldersspannet 35-55 år, resten ligger över 55. Endast 0,9% av mina läsare är under tjugo och kan räknas som ”unga” (sorry alla äldre ha ha). Och jag tror att de som läser mig förstår att de bara ser en liten, liten del av mitt liv. Mitt liv har ju precis som alla andras 24 timmar per dygn, och här inne ser ni sammanlagt kanske tre av de 24. Hur ofta ser man en dagens på mig? Inte särskilt ofta. Och jag måste ju ha något på mig varje dag. Därav är det kanske inte så svårt att räkna ut att jag kan tänkas använda mina plagg fler gånger än den enda man ser dom på bloggen. Mitt liv är ju inte på paus alla gånger jag inte syns här inne, jag lever och klär mig och äter och pratar precis som vem som helst och jag har fullt förtroende för att mina läsare är smarta nog att knäcka den nöten. Och jag har aldrig någonsin gått ut med att jag skulle vara någon form av förebild ELLER att jag skulle vara världens mest unika människa. Aldrig.
            Jag har ett bra jobb, jag är duktig på det jag gör, jag har en väldigt bra inkomst och jag klarar mig själv. Inget av det tänker jag be om ursäkt för. Det är mina pengar, eget ihoptjänade och förvaltade, jag lever inte på någon annan – och jag fattar mina egna beslut, precis som du gör, hur jag spenderar mina dom. Inga konstigheter där.

            Jag hoppas att de som läser mig gör det för att de mår bra av det. Och de som inte mår bra av att läsa mig hoppas jag, för deras skull, att de låter bli. DET är grundtrygghet för mig. Att veta vad man reagerar på och välja att agera där efter.

          3. Ursäkta mig men.. jag läste diskussionen mellan Emma och Ellen igår kväll och blev så aarg! Jag beslutade mig för att inte skriva något i affekt men nu har jag tänkt lite på detta. Ellen, din energitjuv. Jag har läst Emmas blogg sen hon startade och den uppfattningen jag har är att hon är en otroligt omtänksam, klok, driven, framgångsrik, rolig och framför allt vänlig människa. Om inte det är en bra förebild vet jag inte vad som är det. Om jag är hälften av allt Emma är (och jag bryr mig inte om garderobsinnehåll när jag skriver så) så skulle jag vara sjukt nöjd. Jag är 23 år, att tro att ”den yngre generationen” inte kan läsa en inspirerande och peppande blogg utan att bli påverkad och få dålig självkänsla så dumförklarar man ju för fan halva Sverige.

            Och en sak till, om jag väljer att köpa sand att lägga i Sahara för mina egentjänade pengar så är det mitt beslut, ingen annans. Vem är du att bestämma vad folk ska göra med sina pengar?

            Huh!!!

    2. Låter som denna ”Ellen” har problem själv, att man ens orkar gå på som hon gör och att du orkar försvara dig Emma, bra! Men du borde inte behöva göra det för hon beter sig som en skolunge, tror det handlar om att hon retar sig på dig och att hon inte har samma självkänsla, helt vanlig svartsjuka bara 😉

      någonting är det ju som lockar henne att läsa din blogg…. att behovet att försöka trycka ner dig, DET om något tyder på dålig självkänsla…

  4. Jag är innerligt glad över att mina små dregelkillar inte är det minsta intresserade av mina skor 🙂
    Det hade inte varit så lämpligt.

    Jag har köpt några få sommarskor i år från Hilfiger och Gucci men haft väldigt lite nytta av dem måste jag säga.
    Den här sommarn är det nog gummistövlar som gäller 🙂

    Kram Mrs G

  5. Åhhhh jag vill också ha. Har kollat på dem men hållit hårt i plånboken…än så länge.

    De skull passa perfekt på min systers bröllop i augusti.

    hmmm….vi får se hur länge jag kan stå emot.

    Älskar silkesapans passion för skor… Vad månde det bli av detta

    Kram

  6. Emma, vilka snygga skor! Hade jag inte haft såna onda fötter så hade jag nog köpt såna jag med…hihihi du vet ju att ni ”kändis”bloggare har samma stil så jag hänger på i hopp om att min blogg blir lite kändare då 😉 😉

    Jag gillar att läsa om er som har likadana kuddar i sofforna för att själv få lite inspiration i den kompakta världen jag lever i med jobb, jobb, jobb och familjen, och allt annat..och nu med min lille Saluki-kille 🙂

    Kram Anna..

    PS..inga mer funderingar på bloggträffar va? <3

  7. Hej Emma! Du kanske har skrivit om det innan – men jag undrar vad du har för kamera och objektiv och vilken dator/redigeringsprogram du använder? Tack för en underbar blogg och helt fantastiska och inspirerande bilder!!! // Jessica

    1. Hej Jessica!

      Jag har en Canon EOS 7D och ett 50 mms macro. Jag använder GIMP när jag redigerar och kör Mac 🙂

  8. Sååå snygga! Riktiga sommarskor för sköna kvällar… eller dagar, för den delen!!
    Ha en fin kväll /Liv

  9. Alltså…återigen, detta märkliga gnäll kring vad Emma borde/inte borde köpa för att på bästa sätt låta bli att skada sin unga omgivning? Ok, då säger vi såhär. Jag har umgåtts med Emma i typ 5 år och var 20-ish när vi träffades (ung och lättpåverkad in absurdum då, för är man under 30 har man ingen tankeförmåga) och hon har alltid haft mer pengar än mig, både för att hon haft chefspositioner men också för att jag kan vara en…klant med pengar *host host*. 😀 Så, har detta någonsin gett mig dålig självkänsla? Fått mig att ta sms-lån? Öööh, nä? För jag är en egen människa med egen vilja och jag har aldrig suktat efter olivträd och Wallor. Och skulle jag ha gjort det så hade jag väl för fan gnetat ihop cashen och köpt det, det är inte konstigare än så. Alla som uttalar sig i ett offentligt forum har inte automatiskt en skyldighet att ta hänsyn till ”de åh så sköra ungdomarna”. Ta en kaka, och ett glas skumpa. Jag vet att det är måndag, men du får lov ändå 🙂

    1. haha. Gött. Det skall jag göra. Även om jag inte har åsikter om något annat. Kakor och skumpa har jag däremot alltid åsikter om.

      Orka gnälla på vad andra shoppar. Det känns lite eh….avundsjukt.

  10. Jag hade inte vågat mig på den höjden men kan tycka att de är supersnygga ändå, oavsett vem eller vilka som har dem..o att lillkillen gillar dem är ju uppenbart! Delad glädje är dubbel glädje, sant!

  11. Han verkar uppskatta vackra saker. Det bådar gott. Väldigt snygga skor och jag är bara en smula avis. Inte så mycket alls. Bara liiiiiite.

  12. Nu kommer jag också att köpa likadana skor som Emma, dom är skitsnygga och jag tycker att jag är värd dom. Jag tackar för tipset. Jag är över 50+ och betalar själv.
    Tack Emma för att du finns, du inspirerar mig mycket med inredning, kläder mm.
    Men det handlar inte bara om det. Har man läst din blogg helt och hållet så kan man inte lämna den.
    Jag har bett min dotter nu att lämna in sitt förlossningsbrev – kanske hon kopierar ditt, ha ha 🙂
    Förlossningsbrevet är det bästa jag läst på väldigt länge 🙂
    Väntar på dina böcker så du kan tjäna ännu mer 😉
    Kram på dig Emma

  13. Hei!

    Gutten din er nyyyydelig! Og skoene med. Håper vi får se deg med skoene på:)
    Jeg synes forresten at du håndterte de tåpelige kommentarene til ”Ellen” veldig bra. Hun er bare misunnelig fordi du har god selvtillit og er flink til det du gjør. YOU GO, GIRL! Jeg synes forresten at du er et kjempe godt forbilde for andre kvinner. Enten du vil være det eller ikke 😉

    Klem!

  14. Underbara bilder, underbara skor! Leo har god smak 🙂 Oops, nu blev jag visst en skör ja-sägare utan egen åsikt. Så det kan bli…

  15. Du e den bästa ”feel-good”-bloggaren jag läst! Så mycket nytt jag upptäckt tack vare dina tips och idéer, ren inspiration!

  16. Åh dessa vackra skor!!! OM jag skulle gå i dem dag och natt är det nästan motiverat att köpa dem. Vad tror du om barnvagnspromenader i dem? Det skulle gå utmärkt eller hur? Snälla säg ja 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg