Att ha en explosion i trädgården.

Det händer så mycket i trädgården nu att det inte är klokt. Rosorna fullkomligen exploderar, lavendeln börjar öppna sig och lite av bondens spannmål har blåst in och slagit rot på ena sidan av huset, så där står nu korn ståtligt och vajar längs med husgrunden. Inte något en trädgårdsdesigner skulle rita in kanske, men jag tycker det är charmigt och det får mig att le varenda gång jag ska in i huset. Jag kommer aldrig någonsin bli den där kvinnan som har nitisk ordning i sina rabatter, jag har liksom insett det. Jag lägger den tiden på nåt annat. Och jag tycker om det vildvuxna, naturliga – det var så jag växte upp och jag har det med mig i blodet; det kravlösa. Förmågan att rycka på axlarna och istället se skönheten i att gräsmattan har ängskänsla och att rosorna bildar ett hängande regn för ytterdörren.Vi bor ju trots allt på landet och har ingen trädgårdsplan att följa i nån grannsamverkan, och jag älskar när vår lilla skånelänga får sommarhuskänsla och buskarna spretar hej vilt. För det är lite som jag är. Inte så tillrättalagt.

Så det får se ut sådär hemma hos oss, och vi fortsätter att känna oss avslappnade och kontinentala där vi sitter i all frodighet och konstaterar att det nog inte blir nån gräsklippning förrän till helgen eftersom tändstiftet behövts bytas i veckor. Det funkar fint det också.

Och just det! Glöm inte Beach House-tävlingen! Den går ut idag.

18 kommentarer till “Att ha en explosion i trädgården.

  1. Precis så som jag är oxå 🙂
    Klarar inte av de där pedantiska trädgårdarna hahha, känns så trist 🙂
    Kramar på dig!

  2. Låter som ett skönt sett att se sin trädgård på! Jag hade också gärna haft en sån lite mer vildvuxen trädgård där man KAN låta den leva sitt eget liv, men vi har en mer traditionsenlig trädgård utan några vilda inslag.
    Gräsmatta, stenläggning och krukor. Men vi har en trädgård iallafall!:-)
    Ha en fin dag!

  3. Här nere på Mallorca bor vi i ett jungelkaos och jag äääälskar det! Blommor, apelsiner, palmer i en enda röra! Och precis så där vill jag ha det i vårt hus i Sverige med. Det är sommarens projekt, att göra om ett svenskt paradis till ett spanskt kaos!!!

    Kraaaaam och ha en underbar start på tisdagen!!!

  4. hade jag inte vetat bättre så hade jag gissat att det var en beskrivning av VÅR trädgård.
    Här är det exakt likadant!
    Trädgården är över 100 år gammal och lever sitt eget lilla liv, inte så mycket att göra åt det om man inte känner för att slita häcken av sig….och de gör man ju inte 🙂

    Kram Mrs G (En mus i vårt hus)

  5. Det vackraste är ju natrutomter med just ängskänsla, lite vildvuxet, inspirerande, drömmande och bortom alla krav..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg