Att landa inför kvällen.

 

Det blev en ruskigt bra dag, den här tisdagen.

Jag sprang genom Malmö för att hinna köpa plåster (skoskavsplåster, jag klarar mig inte utan i ballerinasäsong), var inom Factory och hämtade kläder de lagt undan för en plåtning, sprang tillbaka igen och satt i ett möte med en kvinna jag tyckte instinktivt väldigt mycket om och avslutade det hela med en tur inom Malmös bästa ostbutik för att bunkra upp inför kvällen. Åtta olika sorters ostar vart det. Åtta.

(Ja jag vet, det börjar bli sjukligt. Men jag kan bara inte vara utan).

Jag kanske borde prata med nån snart? Om ostarna?
Men som jag ser det så är det bara en period. Eller så. En period där det är fullt okej att äta ost med paprikakex varje kväll tills man får gåshud av kolhydratsrus och mättnad. Det måste ju ge med sig nån gång, jag vet det, nån gång kommer jag känna att ”nehej, ikväll blir det minsann ingen ost”. Jag är bara inte där riktigt än.

Men nu ska jag lägga mig i badet en liten stund och fundera över dagen och lägga alla intryck i små mentala mappar och vara försiktigt glad för nåt som kan tänkas ske –

helt enkelt landa lite. Och sen – ost.

Åtta olika sorter.

42 kommentarer till “Att landa inför kvällen.

    1. Ha ha ha nej 🙂 Då hade jag ju inte FÅTT äta. Jag tror att jag kompenserar för hela den lååånga tiden jag inte fick äta ost 😉
      Kram

  1. Mmm de där ostarna ser fasligt goda ut 🙂 Meeeen jag kan inte låta bli att tänka på att det är extremt mycket salt i ost och det höjer blodtrycket en massa…så därför frossar inte just jag i det 🙂 Hoppas att du och din man får en underbar myskväll i soffan mumsandes på ostar..för visst är det väl lillfredag idag? Minns jag fel, eller visst är det så att din man är ledig på onsdagar? Kram

  2. Ha ha du är för härlig. Vad kul att det gick bra på mötet idag. Gott med ost. Jag är nybörjar men för varje gång så uppskattar jag det mer och mer. Har bokat in en ”ostkväll” med mannen på fredag.

  3. Någonstans måste jag ändå bli lite avis på dina åtta ostar. Jag har aldrig kunnat äta ost, eller ja bara på pizza och hamburgare. Men annars får jag inte ner det i magen. Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll.
    Kram // Tess.

  4. Provade St Agur för första gången i lördags… oh my God!!! Godaste osten någonsin! Längtar efter julen och alla pepparkakor som ska slinka ner tillsammans med den osten… Hihi. Candy megastore?? Var är det? Något gott? (Godisoman som man är…)

  5. Nu blev jag ju SÅ sugen på ost och bad och vin eller skumvin.. (fast du inte skrev något om vin..) Tycker det låter som en bra period!

  6. Men det är ju gott me ost..massor av ost;)
    Önskar dig en trevlig kväll:)
    Utlottning hos mig…nu kan du vinna en av mina designade tegelpannor, kika gärna in och va med!
    Ha det gott!
    Kram Emma

  7. ..ja dessa perioder …*skrattar…väntar fortfarande på att jag någon gång ska fastna i en nyttig period…men ännu inte hamnat där…..

    Kram

    Pernilla På Piazzan

  8. Du är lika underbart ost-tokig som min syster men hon är lite mer selektiv. Hon äter bara Gruyere, eller hur man nu stavar det. Hon blir orolig och rastlös om hon inte får en bit….varje dag! Hon har precis flyttat ner till Malmö förresten och ska provjobba i en ostbutik haha. Kommer inte ihåg namnet på den butiken men vad heter den butiken du handlar ost i så kan jag tipsa henne om vart hon kan hitta en fin Gruyere. Njut av osten. Kram

  9. Skönt att veta att inte bara jag är ostberoende…:-). Och det tar inte slut så kan inte ge dig några förhoppningar.. men visst är det gott!!! Kram Sarah

  10. Vad gott!! Kan dock inte förstå hur du kan hålla dig så smärt och snygg, hade jag ätit så mycket ost hade jag gått upp en MASSA i vikt! Vad är ditt knep? Träning? Hålla igen alla andra måltider på dagen? Eller är du bara en sån som har turen att kunna äta UTAN att lägga på dig en massa? Fin blogg du har förresten!

    1. Jag får nog svara gener på den. Plus att jag inte äter några dundermål på dagen (jag tycker att det är så VANSINNIGT tråkigt att äta själv) men försöker att stoppa i mig nåt var tredje timme.

  11. Gillar verkligen ditt sätt att hänge dig åt begären. Om man ändå är sugen på nåt, varför inte gå bananas liksom? 🙂 Men hur är det efter en sån här period? Funkar till exempel Oboy och Limhamnsbomber numera? Jag åt glass i MÄNGDER när jag var gravid, och nu har jag inte kunnat äta det på 4 månader haha!

    1. Oboy vart jag sugen på idag för första gången ha ha. Så det tar sin lilla tid. Men limhamnsbomber KAN man bara inte tröttna på.

  12. Jag älskar ost, men nu när man är gravid igen så går ju det inte för sig! Men om ca fyra månader är det dax för mig att äta ost igen! Kan inte du göra en top tio lista på dina favvo ostar, eller top tjugo, top trettio kanske är bättre! 😉

  13. Åh, en ljuvligt stor ostpåse med åtta (ÅTTA!!!) underbara ostar som jag lätt ”could die for”! Tänk om jag ändå kunde gotta ner mig i den där påsen i just nu… Istället går jag runt svullen och nygravid och hulkar bara genom att öppna kylskåpsdörren, så ost är alltså inte att tänka på..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg