Att vänta på kylan.

 

 

Det sägs att det ska bli kallt.

Från att ha varit över arton grader här nere i Skåne ska det nu bli kyla och nattfrost och tid för vinterkläder. För mig är det välkommet; den stickade mössan hänger redo i hallen bredvid vinterjackan och raggsockorna har jag i vilket fall sportat i veckor redan. Jag är redo för kyla.

Här hemma är vi fortfarande lite efter-helgen-sega. Jag dricker té och funderar på vad man egentligen ska göra med sitt liv medan busen knaprar klossar och försöker härma Tant när hon skäller. Alldeles strax behöver jag lämna busen till farmor och farfar en liten stund och börja göra mig redo för ett möte strax utanför Lund, men än så länge håller jag kvar i den där tékoppen och mina raggsockor och undrar om man kanske inte borde ta och tapetsera hallen och måla kontoret nu i höst. Man blir ju aldrig klar med ett hus känns det som. Särskilt inte när man varit hemma alldeles för många dagar i tid för Oprah och sett alla härliga gör-det-själv-idéer och fått för sig att det där nog inte vore så klurigt att genomföra.

Men nu startar vi den här måndagen, skakar tröttheten ur håret och uträttar lite stordåd. Tycker jag.

26 kommentarer till “Att vänta på kylan.

  1. Ja, men idag är det kallare i Skåneland! Och jag håller med, kom kyla, kom varma filtar och stora tekoppar och massor av tända ljus! Sonen har börjat planera inför datumljuset i december, kollar ut vilken ljusstake det ska stå i osv.

    Funderar på om man kan boka in dig för en private session för att få hjälp att komma igång med alla funderingar och tankar jag har, du ger mig massor med inspiration men jag vet ju inte var jag ska börja!! 😀 Have a great monday!

  2. Låter som en skön start på dagen/ veckan. Här hemma hos oss myser vi inne i värmen då de var -9 grader när jag och sessan gick upp. Ha en skön dag!

  3. Kyla kan vara okej men jag vill nog gärna slippa frysa om öronen eller tårna ett tag till.
    Kyla och vinter kan komma 2 veckor innan julafton och sen försvinna 2 veckor efter.
    Sen är våren välkommen :).

    KRAM

  4. Ja men lite så där tänkte jag också, är det inte dags för att tapetsera hallen? För mig är hösten nystarten på året, det är nu jag tar nya tag och vill börja på nytt. Förändringar

    Kylan och snön är välkommen hos mig. Snön inte slasket. Pojkarna fick raggsockor av sin mormor igår så nu fattas bara vinterkängor för dom. Eller ja jag ska hitta deras vinterkläder också men dom finns någonstans på vinden.

    Ha en fin dag!
    Kram finaste

  5. Vi har renoverat så mycket genom alla år, så det är så skönt att vi nu har nybyggt (sedan 3 år). Men det förstås, vi jobbar mycket med att skapa en trädgård och har byggt garaget själva o s v. Så helt slipper vi inte ifrån. Och nog skjutton kommer man på att man vill kasta ut möblerna som är 3 år gamla, för de har man ju tröttnat på:-)

    Ja, tänk om man kommit på vad man vill bli när man blir stor, säger jag som snart är 47;-)

    Ha en fin dag och lycka till med dina stordåd!

    Kram Lena

  6. Jag hänger på med att göra stordåd idag.
    Vad ska jag hitta på för stort 😉
    Jag kan kanske sattsa på att få in ALLA rena och vikta kläder i sina respektive lådor. DET vore en bedrift 😉

    Trevlig måndag!

    Hälsningar
    Yohanna

  7. Jaa det där att aldrig bli klar känner jag igen! När man sedan tror sig vara klar, då börjar man om igen! Aldrig riktigt nöjd med andra ord! kanske man blir det när man går i pension!
    Jag blir förvånad när du funderar på vad du ska göra med ditt liv!!! Du har ju ett drömliv tycker jag! Du kanske bara ska jobba med ditt egna företag, tror säkert att det räcker gott och väl för dig!
    Jag håller på och försöker lära mig att bildbehandla i RAW, inte lätt!
    Ha en skön måndag!
    Kram Helena

    1. Ha ha jag menar mer i filosofisk mening 🙂 Jag tror det är nyttigt att reflektera ibland, över var man är och vad man gör och så.
      Kram

  8. Helgens solsken var fantastiskt, vi passade på att grilla för sista gången denna säsongen (förmodar jag..). Men jag är också redo för kylan, har raggsockar som jag längtat efter lite och värmeljus som jag precis packat upp i flyttkaoset 🙂

    Mattan i ert vardagsrum är kalasfin förresten.
    Kram /iris

  9. Här i Östergötland har kylan redan hunnit komma. Hade gärna haft eran skånevärme här uppe också! Men jag antar att jag inte ska klaga. Det är bara 16 dagar kvar för mig, sedan blir det Goa resten av vintern. Det är jag och flyttfåglarna, vi återkommer i slutet av mars. 🙂

    Klart vi ska göra stordåd idag! För min del skulle det nog vara att fixa några inkomstbringande uppdrag att pyssla med över vintern.

    /anna

  10. Hej!
    Här är det 22 grader, yay! Men i helgen kommer det att bli kallt; en skillnad av nästan 15 grader på en vecka! Nåja, då blir det höstmys med mannen och buse, det ser jag också fram emot 🙂
    Ha en fin måndag!
    Kram Marèse

  11. Håller med Iris. Mattan är kanonsnygg. Vart finns denna att köpa? Och du,, tack för att du ALLTID svarar på mina frågor 🙂

  12. Hello ”cheeselover”!
    Mitt ”stordåd för idag är väl att spana in ostar.
    Tipsar dig om en urgod hårdost från italien, Piave. Finns på ICA. Supergod att äta som små tärningar eller stavar eller hur som helst.
    Kram

  13. Måste bara fråga vart du har köpt den fina tekoppen:) har sett den ett flertal gånger och tycker den är sååå fin!

  14. Jag kikar in på din blogg minst hundra gånger i veckan och bara förundras över alla fina bilder och dina lätt magiska texter.. Alltså. Galet. Jag bara älskar det. Nu börjar dock mannen min klaga lite eftersom jag, hastigt och lustigt, kommit fram till att jag vill flytta till ett mysigt hus i Skåne. Det ser så så idylliskt ut. Oj, ja. Gärna idag. Haha!

    Hur som helst. Tillbaka till saken. Tack för en fin blogg. Kram! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg