Att vara aningen piggare än igår.

 

 

 

Och så var den här dagen förbi. Hur fort gick inte den?

Jag har städat undan och varit på möte och gjort klart firmans månad åt revisorn och fotograferat lite åt Nordljus och tvättat tre maskiner och skrivit ihop underlag för avtal. Jag har med andra ord varit tillräckligt effektiv för att ikväll kunna ligga som en liten hög i soffan och smaska Dumle och slötitta på TV och försöka surfa vinterresor. Vart bör man åka? Vi vill ha snö och skidor och barnvänligt och sådär vinterromantiskt med öppen spis ni vet, så att man kan sitta inne och dricka varm choklad när man tröttnat på backen och det ska helst vara i Sverige. Kom jättegärna med förslag! Själv har jag bara varit i typ Lindvallen för en herrans massa år sen.

Nu ska jag iallafall kasta mig i ett bad och njuta av att jag är aningen mer levande än samma tid igår. Och just det! Vi har en KyssJohanna-vinnare! Titti Skarp, grattis – du har kammat hem klockan du valde. Och du har mail.

Fin måndagskväll allihop.

44 kommentarer till “Att vara aningen piggare än igår.

  1. Hallon. Jag har jobbat i Sälen för Skistar i ca 10 år. I Lindvallen finns det fina boenden tex Ski Lodge. Men mitt Inside tips är Vemdalen. Går till och med att flyga dit om jag inte minns fel. Litet,mysigt,snösäkert,hundspann,häst och släde. Bra restauranger. You name it.
    Bara att fråga om du har mer frågor.
    Kram på dig.

  2. Ja det lät som en härligt aktiv dag med mycket avklarat. Då är det ofta extra skönt med soffhäng.

  3. Måste ju promota stället jag bor på – Duved/Åre. Älgsafari, igloos och chokladfabrik. Massor av snö förstås. Spa och söta stugor vid Björnen med den mest sagolika utsikten. Kabinbana upp på skutan och lite våffelintag där. Bara man ser till att åka lite före eller efter värsta högsäsongen så är det lagom lugnt. Ta med busen på äventyrsbad på Holiday Club, bo überflott på Copperhill… Det finns mycket att göra här 😀

  4. Och just ja, Hotell Fjällgården! Aldrig varit där inuti men utanför, verkar så jäkla mysigt att det inte är klokt. Man tar lättast bergbanan upp och ned, återigen magisk utsikt, helt galet egentligen 🙂

  5. Copperhill, Åre. Barnevennlig med basseng, spa, herlig avslappet luksus for de voksne. God mat! Be om et rom med utsikt mot Åreskutan. Anbefales på det varmeste, Emma 🙂

  6. Vemdalen var superduper.
    Fina backar, ’toppstugor’ och allt vad man kan önska.

    Älskar dina salukibilder och särskilt där de är som platt rullar som trycker i soffan och får mig att vilja lägga på en filt eller två 🙂

  7. Hej,
    I mitt tycke finns det bara ett alternativ, vilket även andra har nämnt. Duved/Åre. Du kan komam ditt på två sätt men ett sätt som är himla smidigt och varmt kan rekommenderas är Tåg, går natttåg från Malmö, hoppar på sena aftermiddagen är framme mitt i Åre på morgonen sen när du åker hem är det tåg från Åre på kvällen och hemma vid lunch (tror jag) i Malmö igen.Annars kan man ta flyg också till Östersund med byte i Stockholm, snabbt och smiddigt men när jag var liten var allltid tåget spännande och så hade vi sovvagn 🙂 Kan varmt rekommendera detta stället men rekommenderar även att åka tidig vår dvs. mars-april kan annars vara väldigt kallt upp på skutan och rent av stängt ibland.
    Lycka till med resletandet!

  8. Det är rea på icon-smycken hos Creative lounge, jag köpte själv ett gult peace-halsband. Tänkte på dig! :-*

  9. Som gammal säsongare säger jag Åre. En god gulash på Buustamon finns det inte så mkt som slår.

    Copperhill har nog det du är ute efter (har inte varit där själv men det sägs vara fint) i hotellväg. Annars är även Vemdalen (Ramundberget osv) mysigt.

    kram

  10. Nej vet du vad. Jag älskar Åre, men dit ska ni inte. Ni ska åka till Ramundberget. Bo på Fjällgården ( ja, där med finns det en sådan) Byn ligger vid vägs ände – bokstavligt talat – snökvalitén är fantastisk, brasan är alltid tänd. Det finns inga tv-apparater på hotellrummen, i umgängesytorna finns den där brasan, öronlappsfåtöljer, chokladen, trerättersmiddagar, fantastisk frukostbuffé. Miniatyren kan åka pulka och skidor och ni behöver inte åka iväg någonstans för att istället åka längd om man skulle vilja och alla ler och slappnar av och är bara härliga. (Har skrivit mycket om att vara på skidresa med barn om det kan vara intressant, in och kika, mycket bilder från ramis om du söker bakåt).

    Nåja. så ja. Fantastisk mat, vackra vidder, värsta bästa feelingen = Ramundberget. Slut på reklam!

  11. Copper Hill i Åre! Firade jul där förra året med kids. Hyr en lägenhet på hotellet, superfina. Hade Zlatan som granne, alltid skoj 🙂

  12. Visst är det fint i Åre, jag har i princip bott där och det finns många pärlor. Men det finns såååå många bättre och mysigare orter. Åre är som ”lilla Stockholm”, massa folk med massa attityd. Mitt bästa tips är Funäsdalen, finns flera områden, Tännäs, Ramundberget m.m. Massa naturlig snö, riktigt snösäkert och mycket härligare och mer avslappnade människor! Även Vemdalen är kanon, dit kan du åka nattåg från Malmö.

  13. Vår favvo har varit Lindvallen i många år. Inte så långt att åka. Barnvänligt för barn som åker skidor. Ski Lodge’n är heeeelt fantastik. Inspirerat av amerikanska skidorter. Så mysigt att hoppa ur pjäxor/skor, köpa en irish coffee och sätta sig framför brasan i de udda gamla fåtöljerna. Har dock aldrig bott där. Svårt att få tag i boende på lovveckorna, då vi åkt.

    I år blir det dock Stöten (även det Sälen).

    Vi gillade inte Åre så jättemycket som skidort. Låter kanske galet. Men jääättemysigt att strosa runt i. Härlig stämning.

    Lycka till.

    Kram Lena

  14. Kom upp till Arvidsjaur. Här har vi en fantastisk familjebacke, Vittjåkk, med allt man kan begära. Tröttnar ni på skidor kan man åka skoter, bada eller bara mojsa runt på ”stan”.

  15. Riksgränsen härliga backar och fina långt in på våren även nära till Björklidens backar, firade faktiskt midsommar med slalom i gränsen för några år sedan:)

  16. De tvåa senaste åren har jag firat nyår på Storhogna Högfjällshotell & Spa som är fantastiskt på alla sätt och vis. Kolla själv, storhogna.se 🙂

    //Anna

  17. Lindvallen brukar vi åka till! Hur mysigt som helst! Blå byn och Röda byn är trevliga 🙂 Vasabyn och Vintergatan – lite större, men kanske inte lika mysiga.

  18. Hej!
    Ta en tur till härliga Storhogna och bo på Storhogna Högfjällshotell. Där finns allt du kan önska dig: spa, god mat i urmysig miljö, barnvänligt, lugnt, ”vinterromantiskt med öppen spis”. En dag tar Ni en tur till Klövsjö, Sveriges vackraste by, ca 2 mil från Storhogna, och besöker Kullens Gårdsmejeri som säljer världens godaste ostar som tillverkas på gården. Åk vessla en dag till Fallmoran (4 km från Storhogna), en genuin fäbodvall. Gå in på deras hemsida så kan du läsa om allt som de har att erbjuda.

  19. Copperhill i Åre är oslagbart, passar både barn och vuxna med en helt fantastisk service och bra mat 🙂 Kan varm rekommendera det till er lilla familj 🙂

  20. Glömde tillägga på mitt tips om Copperhill. Där kan ni verkligen sitta i understället och mysa vid den stora öppna spisen när ni tröttnat på att åka skidor. Många härliga soffgrupper att sjunka ner i. Mycket gott att äta, bla ett fantastisk ost- och charkfat (hade dom iallafall förra året) Och skidbacken precis utanför. En härlig pool-/spaavdelning. Kram A

  21. Ni ska ABSOLUT åka till Storhogna Högfjällshotell! Det är helt fantastiskt där, kolla in deras hemsida/facebook-sida så får du se 🙂
    Personligt & mysigt, väldigt god mat, SPA/pooler, öppen spis, lugn & ro.. Vackert så det inte går att beskriva & bäst av allt – Vinterträdgården!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg