Att ha en långsam morgon.

 

 

Idag är det höstmurrigt ute, riktigt höstmurrigt, sådär så att kylan nästan tar sig in genom fönsterna och lägger sig i små små stråk runt nacken. Jag har min tjockaste ChillNorway på och långkalsonger och mannens skumma cykelstrumpor i ylle som kramar hålfoten på nåt vänster men som är alldeles precis lagom varma för såna här dagar, och så sitter jag i kontoret och tittar mig omkring och konstaterar att det behöver ett lyft. Jag spenderar mer och mer tid här inne och just nu är det bara vitt och vitt och vitt. Så vi får väl se om det blir lite målning i helgen.

Och så lyssnar jag på First Aid Kit och blir sådär lagom höstmelankolisk att jag vill ha långa halsdukar och skriva poesi igen och gå bland löv i mina gummistövlar och se svår ut – fast inte kultursvår, bara lite på toppen liksom, och kanske lära mig dricka kaffe och ta nån kurs i franska.

Ungefär så är min tisdag, ja.

21 kommentarer till “Att ha en långsam morgon.

  1. Låter som en helt underbar morgon och dag.
    Sådana dagar borde det finnas fler av än vad det gör.
    Bara ta det luuungt och ha det gott.
    Härligt!!!!!!

  2. Låter som en alldeles perfekt höstdag.

    Och vad gäller kaffe så har jag precis lärt mig att dricka det. Tredje mammaledigheten och 36 år… varför liksom? Men det är fortfarande Te när det gäller…
    Kram

  3. Skön morgon. Här i Mälardalen är det också kallt, frostigt, men en strålande sol håller på att kämpa sig upp över trädtopparna. Jobbar hemifrån idag, så snart ska jag passa på att ta en promenad-paus.

    Ha en fin dag.

    Kram Lena

  4. Ja hösten gör något med en. Gula löven, solen som värmer, prasslande under skosulorna och frosten som gnistrar och sen smälter i solvärmen, påminner om den stundande adventstiden som ska komma.
    Mmmm, vackert och jobbigt på samma gång.
    Skalade mandariner, nybryggt kaffe, pepparkakor och stearinljus doft, det är julstämning för mig.
    Den kommer och går så fort, varför inte tjuvstarta litet och njuta fullt ut 😉

    Ha det gott denna tisdag underbara Emma!

    (((kraam)))

  5. Men visst ska du lära dig dricka kaffe!
    Jag sparkade kring i löven igår när jag gick hem och det är barnsligt kul och härligt!
    Ha en fin tisdag!
    Kram finaste

  6. Låter som en perfekt morgon! Själv spiller man på sig precis i sista minuten och välter ut juicepaketet o svär alla tänkbara icke fina ord!! Haha

    Hoppas du får en fin fortsatt dag!!!

    Kraam Emma

  7. Alltså, jag måste bara säga att din blogg är så härlig! Du skriver helt underbart och man flyter liksom bara med och helt plötsligt är man någon annanstans. Stort tack för fin inspiration till 1-årskalas! Har en liten tjej som fyller ett år den 1:a november och snart vankas det alltså kalas! Ska definitivt göra pom-pomsen!
    Stor kram till dig och tack för att du delar med dig av ditt liv.

    -Marlene (som vann sjalen)!! 🙂

  8. Hej Emma!
    Läser ofta din blogg men har aldrig lämnat ”spår”, dags nu….vilka härliga bilder du får till jämt!
    Ha en skön dag/kram Annsofie

  9. Först så var jag sådär svår o bara drack te, flera liter om dagen fr 16-20 (innan var det oboj) sedan blev jag kaffecool o drog många svåra halsbloss fr 20-30..små fötter kom o jag tappade andan men kaffet bestod för nätterna var långa o svåra….men på det 37 året föll löven o det blev stilla o teet kom o knackade på….te är snällt, fridfullt o lugnt det får stanna ett tag nu:))

  10. Här har det druckits te på morgonen.
    Vi flyttade från Umeå till Skåne för tre år sen, så jag blev ju nyfiken när jag såg att ni var ett par skånebloggare som var där i helgen. Åh vad jag älskar det du skriver om kvinnliga företagare och den energi företagandet sprider! Jag har själv företag och kan ibland sakna den där energiboosten man kan få av att bolla idéer med andra, därför älskar jag bloggsfären!
    Tack för inspirationen!

  11. Men du måste ju lära dig dricka kaffe! Ingen mysmorgon utan kaffe. Jag tycker det ligger lite mystik kring det där med att vara svår, just sådär bara på toppen svår som du skriver. Blir det djupare än så kan det bara bli lite jobbigt. Och vem vill inte vara lite mystisk.

  12. First Aid Kit, har också dem i lurarna! De och Dana Del Ray har fått spela sina låtar om och om igen för mig. Lite melankoliskt och svårt men Ohh så bra!

  13. Vilka höstvackra bilder du tar! Och det är som du själv skriver, man blir riktigt höstmelankolisk och vill bara gå runt på landet och vara lite drömmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg