Att ha nytt matbord.

 

 

 

Alltså, jag älskar vårt nya matbord!

Slagbordet var fantastiskt men alldeles för rangligt för en klättrande buse, så sen han började använda möblerna till att förflytta sig har jag letat efter ett nytt. Och så hittade jag det här på ILVA för några veckor sen och bara visste att det skulle passa perfekt, och nu i helgen har de 25% rabatt på bord och då var det liksom bara att slå till. Stolarna är samma som vi hade innan, jag har bara hängt fårskinnsfällar över dom eftersom jag tycker att den gråa färgen blir så fasligt fin ihop med bordsskivan.

Men bordet! Jag älskar det. Vill bara ha middagsbjudning typ hela tiden nu och pynta upp det vackert och duka med olika tallrikar och känna mig som Martha Stewart.

 

 

Den snudd-på-genomskinliga duken är Tine K:s julduk jag hittade här. Jag som inte är ett fan av att täcka bord i vanliga fall tyckte att den var perfekt, just för att den är så skir och för att stjärnorna finns där utan att synas för mycket. Den kommer få vara bas för många dukningar i jul – förmodligen med start redan inom någon vecka då jag ska arrangera ett alternativt julbord här hemma i köket för såna jag tycker väldigt mycket om.

 

 

Jamen ungefär såhär hade jag väl tänkt. Kottar och vit julduk och hampaband och så olikfärgade tallrikar på det, och kanske lite trollhassel i mitten som kan hålla kulor i frostfärgat glas. Mhm. Jag sa ju det. Martha-komplex.

Men ett nytt matbord, alltså.

Älskar’t.

 

47 kommentarer till “Att ha nytt matbord.

    1. Det man vet med ILVA är att det förr eller senare kommer nån form av rabatt ha ha. Fårfällarna är en salig blandning 🙂 Fått två av mamma i julklapp/födelsedagspresent, ett är från Länna, ett är köpt på marknad.

  1. Hej fina du!! Vilket väder det varit idag!!!! Jag letar efter ett slagbord!! Skall du sälja ert?! Jag ser gärna en bild o mått i så fall!! Kram Lisa S i Höllviken

  2. Supervackert Emma! Tittade på det bordet för ett tag sen men jag är på jakt efter en snygg spegel så jag bara drägglade en liten stund och sen letade jag vidare dock utan resultat.
    Kram

  3. Jättefint bord, passar kalasbra med fårskinnet. Förresten, efter din födelsedagsmiddag så valde vi att boka catering från Pincho eftersom maten du hade därifrån var så himla god. Vi tog den spanska varma buffén och den var så jäkla bra! Sjukt uppskattad av alla (och speciellt oss idag då vi har en herrans massa rester..), så tack för idén 🙂

    kram /iris

  4. Fattar precis! Jättefint och ser ut att ”gifta sig” med ert hem 🙂 Och golvet….gahaaaa, det är så himla fint. Har samma som bordskiva i tv-rummet jag. Budgetvarianten 🙂

    Kramar

  5. Vilket underbart bord och jag bara älskar stilen med fårskinnen över stolsryggarna! De står högt upp på önskelistan jag lämnat till tomten….

    Och med barn modell större kan jag intyga att stadiga bord är viktigt när de små klättrar och tar sig upp överallt… 🙂

    Må så gott!

    KRAM

  6. verkligen urfint Emma!!!!! sen kisar jag med ögonen lite här också så jag INTE ser golvet , för blir galet avvundsjuk varenda gång de där plattorna dyker upp…..*skrattar..

    Kram
    Pernilla..

  7. Riktigt riktigt snyggt. Tack för att du påminde mig om Ilva. Jag har lite förträngt den butiken nu när mannen inte jobbar i köpenhamn längre.
    Jag är inte heller någon fan av dukar. Men vårt matsalsbord är tung och maffig ek och det gör sig inte så bra mot det vita, frostiga julpynt jag vill ha i år. Så i år en duk. I grått linne

  8. Men klart du älskar det. Såååå fint!!! Passar verkligen in i ert kök. Men nu måste jag ju göra om… typ allt. Hmmm… undrar om man kan lyckas övertala hyresvärden som ändå snart ska byta ut vårt köksgolv att Marrakechplattor självklart är det naturliga valet. Håller ju minst 25-30 år framåt och jag skulle bli så hjärtans lycklig. Har du några bra övertalningsknep eller argument jag kan köra? Någonting liksom säger mig att du är en fena på just det.

    Kram Lotta

  9. Skitsnyggt! Gillar Ilva. Men det ser inte så stort ut, är det påbyggningsbart kanske? Eller du planerar kanske att ställa en buffé där och mingelmata gästerna?

      1. Tack för svaret. Annars kunde jag ju bara ha kollat Ilvas hemsida istället för att fråga 😀 kom jag på! Det är i alla fall skitfint, ser ut att vara klockrent hos er.

  10. Ååååå nu blev jag helt kär i magen. Så fint och jag kan bara tänka mig hur många fina dukningar det kommer bli där. Fårskinnet passade perfekt 🙂

    Kram Linda

  11. Trodde inte ilva sålde så gedigna, med liten sliten yta möbler! Får nog ta en sväng dit i mellandagarna när vi ska till Malmö! Golvet är ju bara så himla snyggt!
    Kram kram Helena

  12. ..och jag sitter och undrar varför jag inte ser ditt hem i ett reportage i typ lantliv. Eller varför du inte skriver om inredning i tidningar.. eller ja.. något sånt där pr-som-jag-inte-förstår. Istället för att folk diskuterade ”ja, den där prylen köpte jag på…” så hade folk sagt: ”Jag såg att Emma hade sånt hemma hos sig, så nu har jag det också”.

  13. men vilken bra smak du har…=)
    visst är det fiint! men när vi fick hem vårt så gatt vi mattlacka skivan, då trasan blev svart varje gång vi torkade av det…är det så för er också? nåja lacken funkade iaf! och jag älskar de små groparna och kvisthålen…rufft och vackert!
    ha en underbar måndagskväll…kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg