Att vara lite mörkertrött.

 

 

Man blir ju lite trött av mörkret.

Eller man och man. Jag blir det. Mestadels skön-i-kroppen-trött, sådär så att man mest vill sitta under en filt och kränga choklad, men ibland även aldrig-riktigt-vaknat-trött. När jag snubblar över kullerstenens kanter lite enklare än vanligt, och när Pågatågens mjuka gungande är så sövande att jag mest vill luta huvudet mot den grånande mannen på sätet bredvid mig och slumra lite.

(Vilket jag såklart inte gör. Han skulle nog bli fasligt förvånad då).

Men iallafall.

Idag är en aldrig-riktigt-vaknat-dag.

Det går nog över.

 

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “Att vara lite mörkertrött.

 1. Hahahaha jag har vaknat med huvudet på en främmande mans axel. Självklart var han skitsnygg. När jag bad om ursäkt så sa han att sova sött inte var något att be om ursäkt för. 🙂
  Ha en fin dag
  Kram

 2. Du använder ibland ordet kränga när du menar att du äter någonting. Är det någonting man gör i skåne? Jag trodde kränga betydde sälja.

 3. Oj oj oj, vad många gånger jag somnat på den i sätet brevid, kanske inte de senaste åren, men under gymnasietiden! Åka från en ö liksom, in till Gbg stad, med färja, buss och spårvagn, kunde inte rå fört, bara däckade av hihi. Pinsamt? Jo ganska, men men..

  Hoppas du piggnar till snart!
  Kram Catta

 4. Usch ja, här är det mörk och så regnar det vågrätt. Kom hit och fika vettja 😉 Så kan vi lyssna på ”wake me up” så kanske vi vaknar allihop 😉

 5. En gång satt jag bredvid en värsting på tunnelbanan i London. En riktig ungdomsligist av utseendet att döma komplett med livsfarlig snusnäsduk runt huvudet, nitarmband och alla andra viktiga accesoarer.
  Då råkade han somna på min axel och dessutom dregla lite. I säkert 40 min sov han och vaknade sedan upp med panik i blick, väste ”So sorry” och slank ut ur vagnen som en rädd katt.
  Jag tyckte det var mysigt jag.

 6. Så får man vara! 🙂 Hittills har jag inte blivit så värst trött i år, vet inte om det är bristen på kyla här uppe i Göteborg som gör det 🙂 Men det kommer nog, det är ju en stund kvar innan solen återvänder!

 7. Det är DET som jag saknar MINST med Sverige, att det är så himla mörkt och trött under vinterhalvåret. Man vaknar liksom ALDRIG.
  Seg som kola är ett uttryck som kommer just därifrån 😉

  Men snart får ni tända juleljusen och då blir Sverige det finaste som finns. Och snö ska det komma också har jag hört.

  Hälsningar
  Yohanna

 8. Det är verkligen pinsamt, jag pendlar till jobbet och på vägen dit så är vi alla pendlare som sover men på hemvägen är det mer varierat och mer pinsamt att somna helt klart!

  Ha en mysig kväll!

 9. Om du inte testat ljusterapi ännu, gör det 🙂 läste även någonstans att i en kommun ska de testa att sätta ljusterapilampor i stället för vanliga lysrör, i 30 busskurer så här års, just för att folk ska må bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *