Att ha sina skönhetsknep.

 

IMG_2751

 

Eftersom jag fortfarande får frågor om Even Better-serien från Clinique som jag använder så tänkte jag försöka förklara vad det är och vad jag har det till. Man har ju gått igenom några märken i sitt liv, men den här serien har jag kört sen förra sommaren och jag är hooked. Minst sagt.

Even Better har alltså nåt mojs i sig som minskar pigmentfläckar i huden och det fungerar ta mig tusan verkligen. Jag får lätt mörka märken efter finnar och när jag blev gravid fick jag ju hormonmustaschen från helvetet  och sen jag började med det här så bleknar de mörka fläckarna mycket fortare, muschen är absolut mindre synlig och framförallt så är hela hudtonen mer jämn. Heja det, liksom.

Detta är var jag använder (och jag är ju ingen dermatolog och jag kanske använder produkterna helt fel och i fel kombination och inte alls som man ska, men strunt samma – detta är iallafall vad jag blandar):

1. Liquid facial soap. Vanlig tvål att tvätta fejan med. Den använder jag dock bara på kvällarna, min hud verkar tycka det räcker.

2. Clarifying lotion. Ansiktsvatten man svabbar på efter, den har jag morgon och kväll. Pendlar mellan denna och deras gröna acne-serie beroende på var i hormoncyklen jag är.

3. Even better clinical dark spot corrector. This is the shiznitz, tjejer. Det är ett serum som jag har morgon och kväll och som gör det där med pigmentfläckarna. Ganska dyrt, men slår man ut det på hur länge den varar så känns det mer ok. Tog ca 4 veckor sen bannemig syntes det skillnad.

4. Even better eyes. Ska hjälpa till med mörka påsar under ögonen. Vet inte om jag ser riktigt samma resultat på denna som jag gör med det andra, men jag gillar den i konsistensen som ögoncréme och den har nåt glans i sig som gör att man på en gång ser piggare ut och det kan ju vara en bonus.

5. Är det dag så kör jag på Even better skin tone correcting moisturizer.  Den har SPF 15 i sig och det ska man tydligen vara supernoga med om man kör serumet förklarade damen i taxfreebutiken för mig. Och jag gillar den här, den känns lite som en solcréme i konsistensen och blir inte fet.

6. Är det kväll kör jag Turnaround overnight radiance moisturizer. Inte riktigt hundra på vad den ska göra, men tror den ska förnya huden och göra den klarare och det passar ju fint och min hud älskar den.

7. Nyligen har jag även börjat använda Moisture surge intense som nattcréme eftersom min hud varit så himla fläckvis torr och känts lite stramig och då har denna varit kanon.

Så ja, hoppas det blev lite klarare nu. Och jag rekommenderar even better-serien varmt om det är så att man har lite problem med fläckar från acne eller solmusche eller andra pigmentsfläckar. Jag kör även deras foundation de gånger jag ska vara lite mer sminkad (finns en foundation i samma even better-serie) och den är grym; brukar blanda upp den med lite dagcréme så den inte blir så täckande och sen är man good to go.

Men nu ska jag lägga mig i badet och njuta av att det är lördag och att jag alldeles nyss fått galoppera på åker på en häst som heter Hippa. Om det är något som får själen att fladdra så är det just det.

 

slut

20 kommentarer till “Att ha sina skönhetsknep.

  1. Härligt att hitta produkter som man fastnar för! Jag är själv väldigt dålig på ta hand om mig själv med krämer och annat. Hoppas du har en trevlig helg!

  2. Det enda som jag låter komma i närheten av min hy är Maria Åkerberg, f.d. Dermanord. Rent, naturligt, ekologiskt och tillverkat i Sverige. Grymma produkter, både hudvård och make up 🙂 Har du testat det?

    1. Ja gud ja, jag använder hennes smink till vardags – det är fantastiskt bra. Men hudvården och jag är inte riktigt överens tyvärr. Sminket är däremot fantastiskt bra! Särskilt den där concealerpennan du vet.

  3. Men så komiskt, jag satt och funderade på om jag skulle göra ett inlägg om vad jag använder för produkter. 🙂 Tror jag väntar med det ett tag.
    Cliniquie är bra, använde de för några år sen men tja jag tröttnade. Nu använder jag Biotherm men funderar på om jag ska prova YSL nästa gång det är dags att handla. Är barnsligt förtjust i YSL-produkter.
    Men Cliniques nattkräm kan jag inte vara utan! Det är ett måste så här års när hyn är skör som porslin.

    Kram

  4. Så underbart att hitt anågot som verkligen fungerar! Jag har använt Boot No7 länge, men sedan fick jag små provtuber av Dermalogica och jag tycker de var helt fantastiska..Dock tycker inte riktigt min plånbok det! 😉

  5. Åh jag älskar Clinique´s produkter! Finns verkligen inget annat som är lika bra.
    Nästa köp får bli Even better clinical dark spot corrector. Bra att få ett betyg från någon som testat, tack för det 🙂
    Kram Vanja.

  6. Har du sett så att inte fläckarna kommer tillbaka nästa gång du är i sol?
    Jag är villig att testa ALLT mot mina pigmentsfläckar..

    1. Nope, inte varit i så mycket sol ännu. Jag är bara glad att de som syntes när jag är blek har så gott som försvunnit 🙂

  7. Gillar verkligen Clinique, men tycker den är lite för dyr. Lyxar någon gång då och då och köper serien. Men deras BB-cream använder jag jämt, när det är foundation-säsong vill säga (inte på sommaren).

    Kram Helén

  8. Hej Emma!
    Härligt att få rida på en Hippa häst!
    Hur blev det egentligen med tävlingen om att bli vinbonde på Skeppars vingård?
    Bara undrar?
    Kram

  9. Jag har så svårt att hålla mig till en serie,jag vet att jag inte borde blanda ….men jag spontanhandlar alldeles för ofta och sen måste jag liksom använda allt möjligt innan det blir gammalt……det där seriumet låter ju intressant…:-) Kram Spanien-Jess
    http://annorlundaunderbara.wordpress.com
    Hammam

  10. Ja, som Emma skriver, kommer pigmentfläckarna tillbaka vid sol även om man använder krämen då? Kanske ngn annan som vet? Jag får alltid ha ett tjockt lager med stark faktor ovanför läppen, annars ser det ut som jag har en tjock mustasch, eller glömt torka mig runt munnen på sommaren, he, he! Vore ett under om det funkar även i sol. Absolut värt ett försök. Tack för tipset och ha en fin söndag!

  11. Tack för tipset!
    Jag ska prova dem och se,jag har med lite problem med pigmenteringen och vill ha en hel
    serie att använda,men dock måste man ju alltid ha hög solskyddsfaktor ÅRET om vid högpigmenterad hud och EJ endast vid sommaren samt att EJ sitta direkt under solen utan skydd(solhatt)annars kommer det ju naturligtvis tillbaks,vilket många inte tänker på,det är inte BARA att smörja in sig…
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg