Att vara fluffig inuti.

 

IMG_0946

 

Hur har ni det med ljudminnen?

För mig är de lika starka som doftminnen; en viss låt kan kasta mig tillbaka till ett särskilt ögonblick eller en speciell kväll och vips känner upplever lever jag samma sak som jag gjorde just då, när låten fastnade i minnet.

Jag lyssnar på musik på samma sätt som jag läser – jag gör det för texternas skull, inte för själva musiken, därför består de flesta av mina spellistor av låtar jag fastnat för på grund av texter, texter, texter – musik som jag vill skriva till, vara förälskad till, vara ut-och-invänd till; jag kan alla rader utantill och allt spelas om och om igen och vissa texter eller stycken kan liksom sätta sig i mig och aldrig gå ur. Som i Gillian;

I was so tired, then the music caressed my skin,
Like when someone finally holds you,
And you can give in.

eller underbara Amanda i Svensken:

men när jag, när jag kippar
efter andan

nästa gång

så ska det vara för nån annans skull

Eller varenda rad av Joe Purdy (åh, School teacher Blues, jag bara dör så bra) eller Damien som har så mycket känsla att jag blir noppig över hela kroppen eller –

ja. Ni får lyssna själv. Här kommer en spellista, gjord för er, passande för de där stunderna ni vill tutta fyr på varenda doftljus ni har hemma, slörpa rödvin och bli blödiga. Detta är min textmusik.

 

 

(Sen har jag spellistor där jag struntar helt i texterna, som när det ska vara pepp inför en dag på jobbet eller när det ska vankas fuldans – men det tar vi en annan dag).

Ha världens bästa lördag, finaste ni.

 

slut

12 kommentarer till “Att vara fluffig inuti.

 1. Härligt att höra. Jag är nästan tvärt-om. Jag lyssnar för musikens skull. Musiken ska säja något till mig, göra mig glad eller få mig att känna något.
  Jag strundar nästan i texterna och låter musiken fylla varge por i min kropp, absorberar den.

  Och precis som du kan jag då bli förflyttad till ett annat ögonblick, ett minne ELLER en framtidsgröm.
  Vem vet 😉
  Musik är härligt!

  hälsningar
  Yohanna

 2. Så fint att det finns människor som känner till Ani Di Franco. Har hela produktionen. Själv kör jag med Tori Amos ( toast ) som bäst, som är skriven till hennes bror som dog…checka detta om du inte redan gjort det Thank God I’m Pretty – Emilie Autumn , kärlek på första sekunden!
  Ha det gott!

 3. Jag har också mycket ljudminnen. Gamla dängor och texter som förflyttar mig ur tid och rum. Lyssnar också väldigt mycket på texter. Sen kan gladpop också sätta sig utan bra texter men de där speciella texterna sitter hårdast.

  kram

 4. Jag är både ock. Texten är extremt viktig i vissa fall men i andra fall är det melodin som jag har fastnat för.
  It’s like meeting the man of my dreams and then meeting his beautiful wife…
  Ibland kan jag få känslan av att vara heartbroken bara för att låten hade varit kanon att lyssna på om jag hade varit det. Känslan av låten är nog viktigast för mig, hur jag reagerar.
  Musik är livet!
  Kram

 5. Åh fuldans lista!! Jag håller på och letar febrilt efter roliga fuldans låtar till mitt bröllop i sommar, skulle vi så fantastiskt glad om jag fick ta del av din! 😀 kram

 6. Jag måste erkänna att jag ofta lyssnar på musiken! Men när jag fastnar för texter då svämmar känslorna över och sitter jag och kör i bilen kan tårar rinna nedför kinderna! Blödig som man är 🙂 Texter kan verkligen beröra!

  Ska lyssna på din låtlista vilket jag borde ha gjort igår när det dracks vin och åts ostar i mängder!

  Ha en fin söndag!
  Kram fredrika!

 7. Är jag själv hemma eller om jag får välja så vill jag ha tyst. En av sviterna från hjärnhinneinflammationen jag hade 2003. Vissa dagar är jag oerhört ljudkänslig. Andra dagar är dock bättre och då lyssnar jag gärna på när storatjejen sjunger 😉 Eller något mer softish…
  Kram J

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Toalettbus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg