Att vara leklands-bakis.

 

IMG_0818

 

Igår var vi på ett lekland här i stan för första gången.

J-i-s-s-e-s.

Snacka om att vara slut som artist efter. Man är ju inte direkt van i vuxen ålder med att kräla över skumgummikuddar och plöja bollhav och åka (väldigt höga) rutschkanor och gå hukad i små vindlande gångar och få kuddklossar i skallen. Det var ju som värsta träningspasset! Jag var helt svettig och flåsade bakom Busen och sa ska du inte vila lite med mamma nu? va? nu vilar vi lite men han hade ju the time of his life och tänkte inte alls vila.

Och det är ju just den där, lyckan i honom, som gör att man skulle kunna vara där i åtta timmar om han så ville. Bara för att få höra det där porlande, innerliga skrattet när man jagar honom uppför ett kuddberg eller har honom i famnen på väg ner från en tigerrandig dödsmaskin.

 

IMG_0850

IMG_0891

IMG_0820

IMG_0898

IMG_0907
jeans//please, tröja//just female, armband//lindex

 

Det absolut roligaste var såklart studsmattorna.

Det minns jag själv; det där kiknande, hisnande i kroppen när man var liten och fick sitta vid en vuxens fötter när de hoppade studsmatta på Tosselilla Sommarland. Det är en av de där starka minnena jag själv har som barn och som jag vill ge honom; studsmattekänslan, ponnyridning, vaska guld på high chaparall, smaken av egengrillad korv på pinne, känslan av fingrarna i pälsen på ett lamm, krabbfiske, kluckandet på botten av en plast-eka och att gå genom rapsfält så höga att man försvinner i ett hav av gult.

Men iallafall. Igår var det lekland och rutschkanor och hans små ben som trummade ivrigt över golvet, och idag är jag leklandsbakis –

men oj vad det är värt det.

 

slut

17 kommentarer till “Att vara leklands-bakis.

 1. Lekland is really da shit! Man känner sig som barn på nytt och har minst lika kul som sina små kottar.
  Och vilket underbart Ronja-fluff du får när ni åker rutschkana!

  Ha en go´ söndag!
  Kram

 2. Åh din beskrivning är klockren! Så underbart att se deras glädje:) Jag var med hela min älskade hög för ett tag sen och vilken känsla att se dem få gå bananas precis som barn vill. U N D E R B A R A bilder på er alla tre <3

 3. Så härligt att höra en mamma riktigt njuta av sitt barn..ofta hör man bara om hur stressigt,tungt och hur frustrerad många är av att inte få tid över till sig själv….?! Med det menat så vet jag ju naturligtvis att det är så många gånger men att få höra någon njuta av föräldrarollen är det väldigt sällan man får höra om..=) love it.
  Underbart.

 4. Javisst är lekland så underbart kuligt, försöker själv få med mig ungarna så ofta tillfället ges. Jag fasar för den dagen mina barn blivit så stor att dom inte längre vill gå dit..då får jag nog låna någon annans lillknodd att gå dit med 🙂

 5. Din grabb är precis ett halvår äldre än mina döttrar, och det är så kul att se vad ni gör och tänka ”å kan man göra sånt om ett halvår!”. Fast vi får en varsin unge i famnen och kan race:a nerför rutschkanorna!

 6. Å vad rackarns kul ni har haft. Vi har ett lekland här Lilla Staden men där får inte föräldrarna vara med och leka, så det är lite värdelöst synd.

 7. På tal om studsmatta och vara liten; jag minns mer dedär studskuddarna utan nät, när man hamnade bredvid ett för stort barn och de studsade iväg en typ till månen innan man damp ned som en slagen hjälte på marken ijämte kudden. Och jag får fortfarande ångest när kidsen ska upp på såna!!! Men inomhuslekland brukar vara lite snällare. Nu är mina barn lite större så träning består för min del typ av…en kopp kaffe, inte helt fel det heller. Kram

 8. Ja lekland är skoj! Kärleken fick springa runt med Affe när vi var på lekland sist och han var minst lika trött som pojkarna. Nästa gång ska allt låsas in i bilen så även jag kan busa loss. 🙂
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg