Att ha fått vara med om en cocktailfest på Vindåkra.

 

IMG_4724

 

Igår vankades det cocktailparty ute på Vindåkra!

Temat var ”från 50-talet till 2000-talet” så jag hade bestämt mig för att köra femtiotalsfrilla och 2000-talsklänning, bara för att. Tyvärr var Böddi fullbokad så jag släpade med mig Fru Sederblad till Emporia där en stackars tjej fick göra sitt bästa för att få till min spretande lugg i nån slags femtiotals-swirl medan jag satt och petade och kom med kreativa förslag i princip hela tiden.

Men hon tog det bra, det gjorde hon. Hade en ängels tålamod.

 

IMG_4746

IMG_4755

IMG_4772

IMG_4781

IMG_4787

IMG_4796

 

Ute på Vindåkra var festen i full gång.

Vackra Eva sjöng medan jazzgrabbarna spelade och lokalen var full av festklädda människor med cocktails stadigt i näven. Det här kommer att bli en bra kväll konstaterade Fru Sederblad och jag ganska omgående och nickade förtjust åt varann. Sen började vi mingla och fann oss snart i det trevligaste sällskap man kan tänka sig, och i en av de vackraste gårdsmiljöer som finns här ute.

 

IMG_4912

IMG_4915

IMG_4928

IMG_4953

IMG_4956

IMG_4993

IMG_4997

 

Jamen ni ser ju;

allt var otroligt genomtänkt, allt från drinklista till musik och outfits.

Och det var häftigt att de hade i princip tömt mittendelen av butiken och stoppat in ett jazzband där, och att man kunde lulla runt med sin cocktail och titta på kläder och prova den där nya chinosmodellen från Please med Emilränder och ankarfodrat tyg och snicksnacka med män som hade clip-on-krås på skjortan.

Kunde inte bli mer lyckat.

 

IMG_4840

IMG_4852

IMG_4880

IMG_4908

 klänning//sheinside, skor//h&M, armband//de.FINe Emma Edition

 

Det är ju så vackert där ute!

Denna lilla skånelänga mitt ute på fälten, med den långa grusvägen som ett mörkt streck mot den gröna och med en himmel som känns högre än någonstans annars – och till det ljudet av musik som ligger som ett mjukt täcke i luften när det sipprar ut från de öppna dörrarna; sorlet från glada människor och skratten som kommer från tårna och når hela vägen ut.

Det är något visst med temafester, sommar och öppna landskap, så är det bara. Det sätter sig bakom bröstbenet och stannar kvar i dagar, som en slags värmefilt eller som ett minne man kommer på sig själv att fnissa åt dagen efter när man lagar köttfärssås och dammsuger hallen.

Sommar.

 

slut

17 kommentarer till “Att ha fått vara med om en cocktailfest på Vindåkra.

 1. Ja det gör alldeles för LITE temafester.
  Vi har ju carnevalen här varje år men sedan man fick barn är det inte samma sak. Det är KUL men inte samma sak. Man har inte lika mycket ork att engagera sig i sin egna utstyrsel efter att ha lagt ner timmar på ungarnas.

  Men visst är det härligt.

  Hälsningar
  Yohanna

 2. Men jisses vad snygga ni är! Och jazzgubbarna får mig att minnas morfar som spelade i 2 (två!) jazz- och swingband tills han passerat 90 år. Coolt!

 3. Oh så tjusig du är, perfekt outfit! Blev ju himla sugen på den där klänningen, kollade in sheinside och jisses vad mycket jag kunnat klicka hem på studs, suveräna priser med ju. Skulle dock gärna höra med dig innan om vad du har för erfarenhet av dem, leveranstid, storlekar o sånt. Hoppas du har tid och lust att svara för sen kommer kortet gå varmt!

  1. Hej!

   Det du ska tänka på när du handlar där är att räkna med moms och tull på det du köper. Sen att läsa deras storleksanvisningar ganska noga – särskilt om du är lång. Jag som bara är 163 har inte haft några problem alls med storlekarna men jag vet att Nicole hade fått hem en klänningen som blev lite i kortaste laget för hennes amazonkropp 😉

   Det tar ca 2-3 veckor att få hem kläderna, men för det priset kan det vara okej tycker jag.

 4. Härligt att se när alla är så glada och fint klädda.
  Som nagelfanatiker kan inte låta bli att snegla på dina naglar. Alltid så fina och välmålade. Vad är det för märke och färg du använder? Du hade ett underbart lack när du var i Grekland också.
  Kram Anna

  1. Men vad gullig du är som ser sånt! 🙁 I Grekland hade jag shellack jag gjorde på Hansa, och det var nån färg de hade. De har dock växt ute lite nu *hrm* så igår målade jag över dom med OPI big apple red.

 5. Shellac som är så fint. På sommaren kör jag alltid franskt på händerna och fötterna röda i färgen Hollywood. Håller länge på fötterna och smidigt när man vill vara extra fin.
  OPI nagellacket du har ska jag testa. Tycker det är avstressande att måla naglarna.

 6. Så himla vacker! Det borde nästan vara förbjudet att vara så där fin, alltid Emma. 🙂

  Kram på dig

 7. asså åh! Du är helt fantastisk grym på foto, blir alltid lika glad och inspirerad av din blogg! åh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg