Att börja jobba igen.

 
 

IMG_8146
 
IMG_8151
 
IMG_8173
 
IMG_8176
 
IMG_8186
 
IMG_8193
 
IMG_8203

 

 

Och så var semestern slut.

Eller slut och slut; jag ska jobba mån-ons denna vecka, sen är jag ledig i sex dagar till. Men ändå. Semestern är så gott som slut.

Ni vet hur det är, det där vemodet. På ett sätt vill man ju fortsätta för alltid med att vara hemma tillsammans. Fiska krabbor, äta smultron, plaska i en liten plastpool på tomten. Ha sol i håret och en Buse i famnen och njuta så förbaskat av tiden att man får gåshud.

Å andra sidan är det kul att komma tillbaka till jobbet. Se hur projekten har gått när man varit borta, munhuggas med kollegor, gå den lilla cykelvägen till bageriet på lunchen och köpa vaniljhjärtan och bakad potatis att äta i solen på baksidan av kontorsbyggnaden.

Men idag börjar jag iallafall jobba igen, för tre dagar. Kvar hemma är mannen och Buse och väntar, så att jag kan komma hem till två solvarma älsklingar och få höra vad de har gjort när jag är borta.

Och snart är det ju julledigt!

Eller så.

 

slut

16 kommentarer till “Att börja jobba igen.

 1. Den där söndagsångesten är ju välbekant, sista dagen på semestern… Sedan på måndagen är det lugnt igen och man kommer in i det snabbt och sedan är det ju faktiskt himla kul att träffa sina arbetskamrater igen! Vaniljhjärtan är ju inte helt fel det heller… 🙂

  Kraam
  Petronella

 2. Det är gott med semester och ledighet men i bland så är det skönt när vardagen tar vid. Man skall ju njuta lika mycket under hela året. MEN sommaren är bäst! Njut av tre arbetsdagar och dina lediga dagar som följer. Kramis från Mamma Mia

 3. Snart är du ledig igen! Och, som vi brukar säga till våra barn, för att kunna ha roligt så måste man ha tråkigt. Det är nyanserna som gör det:) Och för att ha semester så måste man jobba.
  Ha nu en fin dag på jobbet och njut av de fina dagar du haft och de fina som kommer framöver.
  Kram
  Rebecca

 4. Vaniljhjärtan är ljuvliga saker. Bilderna på Busen i myggnätet är sommarlycka att spara till de mörka blåsiga höstdagarna. Det är inte alltid lätt med balans mellan vardag och ledighet men jag tror att du kan konsten Emma 🙂 Kram!

 5. Jag har också börjat jobba idag, efter 5 veckors ledigt. Längtade faktiskt lite tillbaka. Tillbaka till rutinerna och lite vardag igen. Men jul vill jag INTE tänka på en. Skäms på dig! 🙂
  Kram Helén

 6. Men för guds skull! Säg inte så 🙁 Jul kan väl få dröja! Ledighet däremot tar jag tacksamt emot om någon vill ge mig lite extra…

 7. Hjälp!hjärtat gjorde ett rejält skutt när jag läste du nämnde julledigheten…snälla Emma ta´t lugnt,låt oss njuta i stunden först och härliga sommaren vs hösten först =)
  Vilka otroligt fina bilder på busen du fångade =)
  Kramar

 8. Åh vilka goa bilder på go liten kille! Man smälter!
  Ja alltid är det en särskild känsla att börja jobba efter ledighet och då kvittar det om det är semester eller föräldraledigt eller jul eller påsk. Men det kommer ju alltid snart en ny ledighet, man kan se fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg