Att ha fått höst över en natt.

 

Det slog verkligen till och blev höst över en natt igår.

Jag vet; man säger att det fina vädret ska komma igen och att det bara var en ”fas” (som om väder har faser) men jag håller nog fortfarande gärna kvar vid den där känslan som gårdagen ändå gav. När man kunde ha stickad tröja på sig hela dagen och molnen var blyertsgrå i horisonten och regnet så tunt och flygande att det var som att gå i dimma.

Jag tar gärna emot det just nu. Min kropp tar gärna emot det just nu.

Det lite lugnare tempot. Kvällarna i soffan framför Body of Proof med en skål chips balanserande på knäna och en sovande saluki under armen; de lite mörkare dagarna när koncentrationen kan vara på arbetet istället för på solen utanför och havet som nånstans lockar. Busens doft av jord efter att ha lekt ute i trädgården, flickornas envisa tassavtryck av fukt över trägolvet.

Det är en fin och förlåtande årstid vi går in i,

vad man än må tycka om kylan.

 

slut

13 kommentarer till “Att ha fått höst över en natt.

  1. Så vackra bilder på dig! Håller helt med dig, älskar september och att man kan klä på sig lite mer! Önskar dig en skön dag! Kram

  2. Jag gillar ju inte riktigt hösten och vintern men jag håller med om att det blir enklare att gå tillbaka till vardagsschemat när luften blir lite kallare.
    Hade vi haft varmt året om så hade nog ingen varit så sugen på att jobba och kanske är det just det som gör att vi har gott rykte ute i världen som bra arbetsmyror, vi svenskar. Vårt kalla klimat en stor del av året kanske gör att vi orkar hålla igång på jobbet. ;0)

    Kram Linda

  3. En herlig tid ja! Men her er det fortfarande sol o varmt på dagen, så blir at man bruker fortfarande lite mer ”sommar” klær med sjal.

    Vil så gjerne bruke mina Superdry skor, står der og ropar på mig! 🙂

    Men i dag, fira min 4 åring og njuta av han! 🙂

    Ha en fin dag!
    klem

  4. Hej! Jag läser din blogg genom feedly, men tyvärr kommer inte dina foton upp där. Det är ju väldigt synd, eftersom de är underbara! Vet du vad felet kan vara?

  5. Ja, nu tycker jag nog att man längtar efter tröjor och långa byxor igen. Sommaren var härlig med all sol och värme, så nu är man mätt på det. Lite murrigare så man kan krypa ihop i soffan och elda doftljus, det längtar jag efter nu.

  6. Ja det är en fantastisk tid vi går in i!! Och, jag är redan sugen på advent. Fast det vågar jag bara skriva så här lite anonymt i en kommentar. Inte outa för alla att se.

  7. Jag gillar hösten, men dina ord, din beskrivning får mig att älska hösten. Du vackra kvinna är så jäkla unik på att uttrycka dig att förmedla en känsla med ord som kryper inpå och verkligen får en att älska, älska det du förmedlar. Herregud vilken egenskap <3
    All kärlek
    Anna

  8. Håller med Anna här ovan, din förmåga att skriva är få förunnat, du känns så äkta och fin.
    Visst är hösten fin, men jag är nästan sorgsen när jag känner att den underbara sommar vi haft är på väg bort,…skulle ta det lättare om någon kunde garantera en lika fin nästa…men vem har den förmågan?;)

    Kram till dig
    Adela

  9. Gud så fina bilder och vilket vackert sken! Hösten är min favorit. Den hade helt klart kunnat börja på betydligt bättre sätt i min värld men dock, den vackraste årstiden och jag är också mer än redo för den nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg