Att ha peppat en Sederbladska.

 

 

Igår var det Fru Sederblads tur att känna sig lite under isen. Jag vet inte vad det är. Kanske något i den Skånska luften? Men oavsett, det var hennes tur att känna sig nere och våran tur att vara de som åkte dit för att pigga upp.

För när man är nere är man inte alltid så sugen på att hänga inne i stan bland folk, och då kan man sannerligen behöva hembesök.

Sagt och gjort! Banditen och undertecknad ryckte ut.

 

 

IMG_8362

 

IMG_8384

 

IMG_8395

 

 

Vi fick scones, fortfarande varma, och jag tryckte i mig imponerande mängder ost och ville mest prata om Hasse Aro, men det avstyrde dom snabbt. Så vi pratade om tonårshormoner istället, och huruvida sconesreceptet var Leilas eller Banditens och om det var trevligt med ny sommarvärme i veckan eller ej. Sederbladskan röstade för sommarvärme; jag och Banditen emot.

Nån måtta får det ju vara, tyckte vi. Nu är det ju ändå September.

 

 

IMG_8396

 

IMG_8391

 

IMG_8402

 

 

Och ja, det där är den enda bilden jag har på Sederbladskan från gårdagen – lite suddig på väg mot diskmaskinen. Men så får det vara när man är lite hängig. Man kan ju inte alltid vara på topp.

Efter sconesen flyttade vi oss till soffan för att agera amatörpsykologer och se bekymrade ut.

Är det hösten? frågade Banditen. Pms?

Hasse Aro? frågade jag. Eller behöver du ett nytt projekt?

Sederbladskan lät oss hållas tills vi hade konstaterat att hon nog helt enkelt behövde vara hemma lite mer och ha lite mindre semester så skulle det mesta ordna upp sig.

 

 

IMG_8419

 

IMG_8407

 

IMG_8412

 

 

Och så fick vi träffa den här skönheten.

Jamen, hur söt?!

Kattungar alltså, de är som balsam för själen. Det tog inte lång tid innan jag satt på golvet och jollrade till katten och frestade med snöret från Banditens fårskinnsväst och var som uppslukad. En liten grå tussboll med stora ögon, liksom. Hur ska man motstå det?

Ja.

Så var alltså gårdagens upp-peppnings-besök. Någon timme full av scones, ost, hemmaterapi och kattunge-gos. Om inte det hjälper själen så vete tusan vad.

 

slut

29 kommentarer till “Att ha peppat en Sederbladska.

  1. Att läsa om er stund tillsammans får mig att bli varm i hjärtat och tänka det just det är det allra bästa vänskapen. Där man bär varandra. Hjälps åt och delar. Glädje och så väl de lite tyngre dagarna. Ha en fin onsdag!

  2. Underbart att ha och få sådana vänner i vuxen ålder. Har några sådana jag också. Sen har jag kvar de från gymnasiet, som liksom bara är stenmuren kring mig!
    Och kattungar, de river murar på fler än ett sätt. 🙂
    Kram och ha en härlig dag!

  3. Undrar bara vart man ska ringa för att få ett sådant ädelt besök när man känner sig nere? Har ni vägarna förbi Småland så ligger jag här i soffan, utarbetad å med en kraftigt osexig förkylning. Hade behövt stöd av en enarmad bandit & av dig du ödmjuka livsglada själ. Men jag är ju glad att jag kan följa dig via bloggen. Onsdagskramar Maria

  4. Åhh vad mysigt och gulligt att ni åkte och hälsade på hos Sederbladskan. Ni kanske kunde komma till mig i Närke. Jag behöver också lite pepptalk och tror ni skulle vara rätt medicin.
    Kram på er allihop!
    Helena

  5. Kattungar! Det är väl en väldigt viktig del av livet.
    Skulle kanske eventuellt vara att vänner är viktigare 🙂
    Hoppas att fru S kan njuta av kattungen. Och ert underbara sällskap.

  6. Post-semester-depp. Det är ju en klassiker, tyvärr. Man har längtat och planerat och sett fram emot det så himla länge, och sen är det plötsligt bara över. Så ja, deppen är nog en del av det.

  7. Det är ljuvligt att ha vänner som peppar en när man behöver det… goa ni e… fortsätt alltid ta hand om varandra… =) Kram kram Mia

  8. Gött med sådana vänner som Er, men man måste få känna sig nere för att känna sig ”uppe” igen! 🙂
    Hoppas att hon piggnar till snart… (så glad för att kunna kommentera igen!)

  9. Bästa myset när vännerna kommer om man behöver!
    Tror det är ganska vanligt fenomen att känna att ”allt är över” lite när sommaren
    går mot sitt slut och hösten börjar, även om den är härlig=)

    Kramar
    Adela

  10. Vilken underbar blogg du har!! Undrar om du kan hjälpa mig med lite funderingar över Hunters korta stövlar.. Är de normala i storleken, smala eller normala i fotbredden och tror du de passar fast man har lite bredare vader??? Kram Ann-Sofie

    1. Hej!

      Om du menar stövlarna (inte bootsen) så vet jag inte om jag kan hjälpa. De jag har i den korta modellen är i en större storlek än vanligt eftersom jag var preggo när jag köpte dom, så jag har skitsvårt för att avgöra om de är ”normala” eller inte eftersom jag inte har min normala storlek :/

  11. Det måste vara hösten som är på intågande. Jag kände mig också lite nedslagen igår, energin tog slut och de positiva tankarna ville inte infinna sig….Idag tar jag nya tag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg