Att gå i ide.

 

IMG_8300
 
IMG_8302

 
 

Det absolut bästa med den här årstiden är motsatsen till det som är det absolut bästa med sommaren. Längden på dagarna.

På somrarna älskar jag att det finns så mycket dag kvar när man kommit hem att aktivera sig på. Grilla, vara ute, åka och bada, äta glass. Det jag gillar med den här årstiden är det motsatta; hur lite dag det är kvar. Att det är okej att komma hem och krypa upp i soffan och äta mannens helt otroliga köttfärssås med färskpasta och peccorino, och se avsnitt efter avsnitt av The Closer med ljusen tända. Att få vara lat och introvert och bli mjukare över höfterna efter massiva kolhydratsladdningar, att få bygga kokonger av plädar och ull.

Jag tror att vi är ganska lyckligt lottade med det där i Skandinavien; att vi har lyxen att få alla årstider. Några månader att vara aktiva, några månader att hämta kraft, några månader att med förväntan vänta på antingen det ena eller det andra; antingen sol eller mörker.

Och nu;

nu är verkligen tid att få njuta.

 

slut

 

23 kommentarer till “Att gå i ide.

  1. Hej, mysiga bilder, även om jag tyvärr;)inte kan hålla med om att vi är lyckligt lottade, jag älskar sommaren o avskyr vintern, i Italien tycker jag att dom är lyckligt lottade. Kram o ha en härlig dag!!

  2. Jag gillar också årstidernas skiftningar. Och höstens lite murriga atmosfär gillar jag extra mycket och saknar det lite då jag befinner mig i Spaniensär det fortfarande är lika varmt som under svensk högsommar. De månader jag kommer att sakna allra minst är den gråa och trista januari och den något liiiite bättre men ändå grå februari. Dessa månader slipper jag mer än gärna och kommer njuta lite extra här då.
    Kram
    Rebecca

  3. Ja, vi är nog ganska lyckligt lottade för hur efterlängtade hade våren och sommaren varit om vi inte hade haft en höst och vinter innan? ;0)
    Och naturen blir ju så mycket vackrare när det inte är varmt året runt.
    Försöker tänka positivt kring det här med hösten och vintern, märker du det. ;0)

    Kram Linda

  4. Du får allt att låta så undebart. Och jag tycker likadant förutom det där med att bli rund om höfterna lite grann för det har jag redan blivit nu i sommar 🙂 Men det där om att mysa ner sig i soffan och bara köra film maraton är ju så skönt.

    kram på dej

  5. Haha.. Uansett hvor mye du later deg på sofaen så tror jeg ikke du blir introvert 🙂 Jeg er helt enig med deg. Sommeren var vidunderlig, men nå er det deilig med høst og lange late kvelder med uendelig masse kos. Jeg elsker forandring!
    Ha en god dag:) klem

  6. Du kan få allting att låta så vackert:-) Jg tycker också om hösten och vintern om det är riiktig vinter och inte bara en massa slask. Januari-Mars kan jag hoppa över och skuttar gärna vidare till April när våren gör enté. Men det får vänta lite, vi tar och kör sommar fram till november här och sedan är det höst fram tills våren knackar på dörren.
    kram Jess

  7. Jag måste bara än en gång få konstatera att du är otrolig på att skriva. Aldrig förr har jag sett nån få ner så mycket känslor i en text. Jag blir helt varm, glad & fnittrig då jag läser din blogg. Du är otrolig! <3

  8. Ja snart är tid för återhämtning och det börjar ge sig tillkänna i min kropp om jag ska vara ärlig. Eller är det kanske åldern? Nä, jag skyller på hösten.

  9. Älskar hösten! Alla årstider har sin charm men med hösten är det något extra.
    Kan man få receptet på köttfärssåsen? 🙂

  10. Du sätter verkligen ord på känslan! Exakt så där känner jag också! Jag längtar till mörkret, de tända ljusen, värmen från brasan och mjuka filtar i soffan! Bästa bästa med hösten!!

  11. Emma! Nu måste jag tipsa dig om denna video med ryggövningar som jag såg i morse. Låter säkert väldigt märkligt men jag tänkte på dig när jag såg den då jag vet att du, liksom jag själv, har återkommande problem med ryggen (jag senast igår med ryggskottsh-e). Övningarna i videon ska tydligen funka både förebyggande och vid akut smärta. Jag har testat under dagen och det känns betydligt bättre redan. Hoppas du också kan ha nytta av dem.
    http://www.youtube.com/watch?v=5iVZlpVc6G8&sns=em

      1. Men… Fy sjutton! Tre diskbråck? Inte konstigt du har så ont. Hoppas det löser sig av sig självt eller med operation snarast. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg