Att vänta på att färg ska torka.

 

AT2B1852

 
 

Idag vaknar jag väntande.

Dock inte lika väntande som igår då jag satt kvar i vardagsrummet efter att målarna gått hem och såg mig omkring, på en färg som då var blöt men som idag torkat till en ljuvlig, betongmatt yta.

Nej jag vet. Vi behövde inte måla om. Det gjorde vi ju förra året.

Men när hormonerna satte igång fick jag för mig att det var tvunget – och sen…

Tja.

Sen var det tvunget av helt andra orsaker. Allting i livet går inte att förklara.

 
 

AT2B1849

 
 

Jag bestämde mig för att måla med Kalklitir redan förra året då jag såg det hos en annonsör. Men då var jag inte redo, fanns inget rum som skrek efter färg och inget annat som pockade på uppmärksamhet.

Men nu var det dags.

För det är den vackraste färg jag sett. Mest tack vare ytan som blir sådär matt och levande, och för kulörerna som jag helt enkelt inte kan blanda till med samma liv hos en färghandel. Sen att det var ett helvete att få tag i färgen är en annan femma. Det ordnade sig tillslut. Efter mail till en underbar kvinna i Finland som satte mig i direktkontakt med islänningarna som äger märket – och dagar senare fick jag lämna över pengar och få påsarna nerstuvade i bagageluckan på bilen som om vi utförde någon form av knarkaffär på Centralens baksida; jag och den där bedårande isländska mannen i grå yllemössa (nu har jag dock fått reda på att Inreda.com ska börja sälja färgen, så för resterande rum kommer färre knarktransaktioner ta sin plats vilket såklart underlättar – trots att jag kommer sakna att möta bedårande isländska män i grå yllemössor).

Men nu är det alltså målat. För som ni vet, och som jag har fått från min mamma, sak saker och ting ske nu meddetsamma ögonaböj när de väl ska ske.

Så ja. Nu har målarna lämnat mina väggar betongvackra (är inte riktigt i skick för att måla själv) och kommer idag tillbaka för att avsluta med att måla bjälkar och fönsterbleck och annat som behöver bli vitt eller vitare för att det ska bli sådär…

perfekt.

Sen ska ni få se.

Och onödigt eller inte, vardagsrummet har numera ny färg och säga vad man vill; men själen andas lite, lite lättare i rum som är vackra.

 

slut

32 kommentarer till “Att vänta på att färg ska torka.

 1. Vill själen bör man följa den tror jag för annars så är det lätt att gå vilse i alltsammans, riktigt vilse. Hoppas det blir toppen!

 2. Ser fram emot att se hur det ser ut. Kanske nått för mig också? Var rädd om dig. Lyssna inåt.
  kramar

 3. Hej,

  du är rolig du! Jag beställde Antique blue på Homenords hemsida!?! Vilken färg skulle du ha som var så förbenat

  1. Celadon Primo. Men det var toooooklång leverans och jag kunde inte *hrm* vänta. Och dte fanns ju ingen i Sverige förutom HN :/

  2. ….halva min text försvann i förra kommentaren när jag satte en smiley efter förbenat! Det skulle stå; förbenat svår att få tag i. Du får sååå gärna visa bild i färg för jag har inte hunnit måla än och är så nyfiken på hur det blir!
   Kraaaam

 4. Celedon primo verkar vara en härlig nyans!! Nästa vecka ska jag förhoppningsvis ge mig i kast med att måla, min målargubbe (som fixar för mig alldeles för svåra saker) är nyfiken som bara den, han har under sina 40(!) år i yrket inte målat med kalkfärg. Men när jag sa att jag helst ville ha tadelakt i badrummet skakade han bara på huvudet och sa att det tänker han inte lära sig, nån måtta åå eländet får det vara så det blev ”pizzeria a la 80- tal istället” hmmm får se hue det blir!

  Kram igen

 5. Så fint!
  Jag målade ”betong” för några veckor sen och köpte en färg som heter ”Pure & Original”
  Trevlig helg

 6. Så fint!
  Jag målade med ”betong” för några veckor sen! En färg som heter ”Pure & Original”

  Trevlig helg

 7. såklart att det ska målas om själen säger till!!! inga undantag…=) själv fick jag för mig att jag bara MÅSTE tapetsera i min städskrubb igår…jag som bara skulle städa upp där…ser fram emot att se slutresultatet. ta det nu lugnt och fint och lyssna innåt…ngt därinne verkar veta vad som är bäst. =)

 8. Hi Emma
  So nice to read your post about Kalklitir,
  thank you ever so much.
  This ”bedårande isländska män i grå yllemössor” (is smiling now ;0))
  best whishes
  audur
  p.s. happy to say that we are producing Kalklitir in Sweden now!!!

 9. Hi Emma
  So nice to read your post about Kalklitir,
  thank you ever so much.
  The ”bedårande isländska män i grå yllemössor” ( is smiling ;0)) !!
  best wishes
  audur
  p.s. happy to say that we are producing Kalklitir in sweden now!!

   1. Hi… Kalklitir can be bought in Norway! f.ex. at : AC-Home as ; Klampaviksvegen 4 ; in Kleppestö ; tel. 56144070 😉

 10. Så himla fint er det!! och alla kuddar og pledd og vovsen gjør bara at jeg vil hoppe opp i soffan og ha mys pys hele dagen! LOL 😉

  Ha en fin dag! håper det gikk bra med Buse i går!

  klemmer

 11. Vad spännande! Hemma hos oss väntar vi alldeles för länge innan vi ändrar på saker och ting och då nöjer vi oss med ’the next best thing’. Får ha lite mer chilipeppar i baken när det gäller sådana saker 😉 Ha en härlig helg!
  Kram, Marèse

 12. Aldrig fel att måla om det känns så det är så man vill! Väntar med spännning på bilder hur det ser ut. Du har så målande beskrivningar att jag bara längtar 🙂 🙂 Åh betong som är så underbart!
  Kram kram och ha en jätte fin helg!

 13. Älskar blogg å du fantastiska kvinna! Blir alltid såååå gla’!
  Keep up the good work! 😉
  Ps var kommer den fina lampfot&skärmen ifrån?

 14. Hej Emma.
  Torrfäller färgen, vet du det?
  Älskar dem men min praktiska man behöver hard fact innan det ska sättas igång med måleri!

  1. Nope det gör den inte. Det enda man ska tänka på är att inte stänka vatten på den inom 48 h (men jag brukar försöka undvika att stänka vatten på mina väggar överhuvudtaget, ha ha). Men gnuggar jag handen mot väggennu färgar den inget.

  2. Nope det gör den inte. Det enda man ska tänka på är att inte stänka vatten på den inom 48 h (men jag brukar försöka undvika att stänka vatten på mina väggar överhuvudtaget, ha ha). Men gnuggar jag handen mot väggen nu färgar den inget.

 15. Grymt, tack.
  Då kör vi! Ska informera tjockkorven på 4 år att vatten på vägg inte är aktuellt längre.. 😉

  1. Vilken kulör blir det? Jag kommer köra den blåa i sovrummet och har gjort winter primo i lilla hallen 🙂

 16. Det är ju den där praktiska mannen då.. Men om vi konstaterar att hans betänketid är över så blir det palladio i vardagsrummet o den blå i hallen. Calce finns (?) också med i diskussionen..

  1. Smart! Palladio är ju ett säkert val om han är tveksam 😉 Och det ska komma tre nya kulörer också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg