Att ha en fristad.

 

AT2B5289
 

AT2B5294
 

AT2B5298
 

 

Jag älskar vårt hus.

Trots att det är dragigt och trots att det lutar och trots att det stundtals regnat in innan vi fick taket lagat. Det är ju vårt hem, vår borg.

Men min absoluta favoritplats i huset, den jag aldrig skulle kunna vara utan, är den här. Sängen. Detta skepp av kuddar och täcken, dessa morgonskrynkliga lakan och prasslande tyger och högar av värmande dun. Jag är helt besatt av den platsen; vissa dagar kan jag längta mig fördärvad efter att få komma hem och stänga regnet bakom mig och trampa av mig byxorna och krypa upp, sätta igång ett avsnitt av Closer och sen med en djup suck bara sjunka ner bland allt det varma, mjuka.

Det, just den stunden, är så förknippat med avkoppling på nåt sätt, med trygghet och lugn (än bättre blev det när vi skaffade Duxiana-täckena och de där kuddarna som inte förlorar formen och blir knöliga efter en natt som de vi hade innan) – jag kan liksom inte ens beskriva hur mycket jag njuter av att få ligga där, halvsovande, med en kudde inkilad mellan knäna för ryggen och med en tofs av mannens hårman i ena handen och med en suckande, sovande saluki på armlängds avstånd och vara alldeles varm och mätt och trötthetstung.

Är det inte märkligt egentligen; hur vissa saker kan bli så betydelsefulla i en vardag och strö lite guldkant bara genom sitt sätt att bjuda in till vila?

Återhämtning.

Så vansinnigt viktigt att ta sig tid för i en vardag där allting annat snurrar.

 

slut

13 kommentarer till “Att ha en fristad.

  1. Jaaaaa, ack så viktigt. Kände genast att jag skulle vilja hem och riva upp allt och gosa ner mig i sängen…
    Snart, snart är det helg!!!
    Önskar dig en jättefin sådan!
    Kram Anna

  2. Gud så härligt!
    Men har ni sängen kloss mot elementet? Du har säker länkat tidigare, men vart hittar men de där täckena och kuddarna?

    Skön fredag!
    Kram

  3. C’est bien d’avoir un endroit à soi, un lieu où on aime être , se réfugier.
    En France on dit souvent que sa maison est là où son cœur est …
    Prenez soin de vous

    Amicalement,
    Anne

  4. Hej! Jag läser igenom hela ditt arkiv innan jag somnar och när jag vaknar. Livet är upp och ner just nu och dina ljuvliga texter hjälper.. Tack!
    Men blev nyfiken på en sak.. jag läste presentationen som du hade på match.com när du träffade din man, men undrar – vad skrev han på sin profil? Kanske din man inte vill delge lika mycket som du men det vore kul att veta 🙂 Jag har kikat lite själv men spyr rakt ut på alla dessa män som skriver ungefär: ”jaha, vad ska man skriva här då”, ”Åh så svårt…” ”Hej, söker en tjej”. Typ.
    I vilket fall, önskar dig en mysig helg!!

    1. Ha ha ha hans profil var HEMSK! Inget jag tror att han vill dela, men den var hysterisk; full med konstiga liknelser och märkliga citat. Det var det som fick mig att skriva till honom från första början; jag undrade om han verkligen var sådär skum på riktigt. Och på den vägen är det 🙂

      1. Ha ha! Vilken bra öppning. Jag ska väl inte rata alla vid första (enda) meningen då!
        Ni är ju så himla fina tillsammans och verkar komplettera varandra helt fantastiskt bra.
        Jag ska ha det i åtanke 🙂

  5. ja den där sängen ja, det är också vår helande plats – min och mannens <3 kryper under det där stora dubbeltäcket och maler oss igenom serier, just nu håller vi på med typ 3-4 st på en och samma gång, Arrow, Blacklist, Revenge, Vampire och sen var det nån mer 🙂 så fasligt skönt för både själen och kärleken.

    ha en fin helg Emma – all kärlek till dej <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg