Att säga hej till Tant.

 

AT2B5845
 
 

Det är ju inte bara Tooka som bor med oss i det lutande huset.

Även Tant huserar här.

Och om Tooka är som en fransk, småneurotisk supermodell så är Tant familjens rosa bubbelgum; hon är en stor, bufflig, genomsnäll klump som är hund långt ut i tåspetsarna. Hon är bara på något sätt, lika glad och valpigt naiv som Tooka är svårmodig och sur.

Jag kan inte ens tänka mig hur livet skulle vara utan henne.

 
 

AT2B5852

 

AT2B5835

 
 

Tant köptes från två eminenta herrar ute i Nacka när Tooka var runt 16 veckor gammal och det blev tydligt att salukis bör vara två. Redan då var hon korpulent och yvig; krälade över mig med överlycklig frenesi och rultade runt på gårdsplanen utan någon som helst kontroll över sin egna kropp och utan några som helst bekymmer i världen vilande på sina axlar. Och så har det på något sätt fortsatt; hon har alltid varit aningen för fluffig och aningen för obekymrad; veterinärer som ställt henne på vågen har skrattat rakt ut och frågat

hur är det ens möjligt? hon är ju vinthund!

Och ja. Det kan man ju fråga sig. Hon är helt enkelt bara en bastant dam som understryker teorin om att hungriga människor är sura människor. Det har till och med tagits tester för att se om hon möjligtvis kan tänkas ha något problem med sköldkörteln, men nej.

Tant är bara mätt och lycklig, helt enkelt.

Och vem kan klaga på det?

 
 

AT2B5839

 
 

Precis som sin syster är det husets mjukaste platser som gäller, men till skillnad från Tooka vill hon inte ligga under täcket och trycka sin beniga bakdel mot den som råkar ligga närmast. Det är fördelen med underhudsfett; det blir för varmt. Så hon ligger snällt i fotänden och salukisuckar av njutning, sträcker bara fram huvudet då och då för att få en hand som kliar henne mellan öronen eller stryker hennes nos. Och Busen är hennes ögonsten; han kan klättra, krama, pussa, leka bäst han vill; hon står bara orubblig och nöjd med snällt viftande svans och tar emot vad han än har att erbjuda och när det är dags för mat är hon förste spekulant på platsen bredvid barnstolen – man vet ju aldrig vad som kan dimpa ner från en tvååring.

Hon är vår stjärna; vår svanssvepande, lyckliga 24-kilos-saluki med Sveriges mjukaste sammetspäls och ortens vackraste ögon.

Utan Tant är familjen inte komplett.

Så är det bara.

 

slut

27 kommentarer till “Att säga hej till Tant.

  1. Åhhh herregud vad vackert du skriver, har sagt det förr men shit jag smäller av….Du kan verkligen förmedla kärlek, måla orden levande, klä dom med kärlek och jag bara sitter och ler.
    Tack än en gång för dina vackra, helt underbara texter <3
    Kram

  2. Då var det bestämt! Efter att ha läst texterna om Tant och Tooka, är det klart att jag, min sambo och vår nuvarande hund Maxx BEHÖVER en Saluki (eller två, hehe..) i våra liv.

    PS. Tack för att du skriver så otroligt vackert, oavsett om det handlar om djupa ting eller bara diskmedel så blir det så vackert och en ren fröjd att läsa.

  3. Sedan jag sett bilder på dessa fantastiska hundar på din blogg är jag övertygad – ingen tar lika gosigt vackra bilder på hundar som du.

  4. Blir helt varm i hjertet av hvor fint du skriver, skulle ønske jeg hadde en brøkdel av den egenskapen. 🙂 Tant (og Tooka) er jo så fina! Sitter her å saknar min lilla Bosse som er hemma. 🙂

    Klemmer

  5. Underbara, härligaste tant! Som i likhet med sin syster har ett störtskönt namn 🙂
    När du skriver om era flickor vill man ju bara grabba åt sig första tillgängliga saluki. Risken finns att uppfödare runt om i landet blir nerringda nu… ;).
    Kram på er!

  6. Åh vilken fin kärleksförklaring från en matte till sin hund! Vinthundar är så vackra och graciösa tycker jag. Efter några år som hundlösa har vi sedan tre veckor tillbaka en liten valp här hemma, och trots att vi suckar över vassa små tänder och pölar på ställen vi knappt visste fanns så känns det som om hon verkligen är en i familjen:)

  7. Jag vill precis som Ella här ovan se bilder på Tant och Tooka när de var valpar. 🙂 Underbara, underbara hundar! Fantastisk vacker text också.

  8. Jag ääälskar när du berättar om Tooka och Tant, de tycks verkligen vara två damer med mycket egna personligheter. Jag och sambon längtar tills vi kan ha en egen liten personlig hund! Stor kram och trevlig helg!

  9. Så underbart det måste vara att få vara hund i er familj. Ser ut som de stormtrivs;). Hur får dj dina bilder så fint ”dammiga”, ”pastelliga”?
    Ja en fantastisk dag !

  10. Hon borde gänga vår Baqir, 33 kg fat and happy saluki. Hrmm, trots dietfoder för överviktiga labradorer…

    Krama henne från Backe som nog gärna sjunger som i ngn av Madagaskar- filmerna; hon ska va tjock, hon ska va mullig…

  11. Ååå. Jag får tårar i ögonen, så fint skriver du. Får starka funderingar på en till luki så att dem får vara två..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg