Att ha förkylningsparad.

 

 

AT2B5640
 
AT2B5645

 
 

Dagisförkylningen har slagit till med full kraft här hemma.

Vi sitter alla i soffan och snörvlar och nyser med röda näsor och hängande blick. Eller ja; mest jag och mannen – Buse hade sitt förra veckan och blir inte alls lika påverkad av dagisbacilluskerna som vi.

Men det är okej med förkylningsparad en lördag.

Det finns ju glögg och russin och varma filtar, och kaminen får arbeta med att sprida värme medan Tant & Tooka trycker ihop sig på fårfällen framför brasan för att suga åt sig så mycket det bara går.

 
 

AT2B5648

 

AT2B5624

 
 

Hur har ni det? Har ni fått frost eller snö ännu?

Här håller sig temperaturerna runt fem, sex grader och en del av mig längtar sjukligt nog litegrann efter frostgnister och det där ljudet som torr snö gör när man trampar på den under kvällspromenaden med hundarna. Och det blir ju så vackert när graderna faller, som om ljuset kommer tillbaka för en liten stund och ger energi.

Men iallafall.

Här hemma tar vi lördag bland pappersnäsdukar, ångande glögg och den mjuka doften av mint från Vickssalvan som jag marinerat mig i i ett försök att kunna andas lite lättare.

Lördag som lördag, eller hur?

 

 

kappa | sheinside
jeans | please
halsduk | vintage by fé
skor | lätt fodrade ldir
(min födelsedagspresent till mig själv, man får ju inte vara dum).

 

slut

 

19 kommentarer till “Att ha förkylningsparad.

 1. Krya på er ,låter som ni har mysigt trots baciller. Vi har bara is nu, is och halka överallt, längtar efter snö.
  Indianini Decoro Borchie Bombate e Laccio Piede Foderato. Dessa var det jag så vansinnigt mkt önskar mig i färgen marmotta eller tortora. Ha en toppenmysdag, , här ska göras lite advent. Kramis

  1. Ja, nästan exakt! 😀 Det var precis det jag ville, men så svårt att se på skärmen. Denna färgen (Deer) var precis lika matt som väskan.

 2. Dagisbasilusker är nog de värsta! Har inga egna knoddar, men det räcker med fem minuters samvaro med vänners för att näsan ska börja rinna. Jag tror att glögg är ett alldeles ypperligt botemedel mot förkylning, så glögga på! Om inte annat får ni det lite roligare 😉
  Kramelikram!

 3. Härlig outfit! Hur är kappan storleksmässigt, den ser verkligen skön ut. Hoppas ni får en mysig helg och att de envisa bacillerna snart ger med sig.
  /Catarina

  1. Den är liten som de flesta av deras saker. Mät dig är mitt absolut bästa råd, och titta i tabellen. Jag fick gå upp en storlek i den här.

 4. Har följt din blogg sedan Busen föddes, min egen buse föddes bara någon månad före er. Jag gillar verkligen din blogg, sättet du skriver på samt sammansättningen i bloggen. Men en sak undrar jag; har er Buse inga dåliga stunder? 🙂 Vår buse är så två års trotsig just nu att jag blir galen. Som det är nu trivs jag inte ens att vara hemma och det tycker jag är grymt.

  1. Hej Anki!

   Just nu är han faktiskt ljuvlig. Han hade någon vecka för ett tag sen då han satte sig på tvären när det gällde i princip alt ha ha, men det blåste över. Visst kan han nej och utövar det dagligen gällande allt, men med lite trugande och mutor och kittlingar så ger han sig snabbt. Vi har haft en sån enorm tur med honom – den ENDA gången han är gnällig eller ledsen är faktiskt när han är sjuk. Det är så vi vet att han mår dåligt. Annars är han alltid på gott humör. Tacka gudarna för det, liksom.

   Jag tror att det enda man kan göra är att försöka se att det är en fas. Att det blåser över. Jag får säkert min beskärda del av trotsbarn snart jag också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg